reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

hello! to sie dzis rozpisalyscie :-)
Olla-moja tez ma klopoty z zasypianiem, szczegolnie w dzien, po prostu nie chce spac, wyrzuca wszystko, skacze, probuje wylezc z lozeczka, szarpie za firanke no i jak juz krzyki i placze nie pomagaja to ostentacyjnie wali kupe, bo wie ze wterdy na pewno przyjde ja przebrac...takze ostatnio moja Ala nie spi w dzien wcale, tylko w nocy od 7 do 7...
Anielap-ja nie wiem jak Ty mozesz tak dlugo wytrzymac bez zrobienia testu...ja bym zwariowala ;-)
Anni-kciuki za G odpalone, a co do gadania to moja Ala tez sie uwstecznila...moze to jakis taki etap? Albo nam sie zdaje.
Dzagud- to sie Madzia rozgadala :szok: :-) Juz mozesz dialogi prowadzic, he he. U nas jeszcze nie bardzo, choc Alusia umie odpowiedziec "tak, nie" no ale otworz! to zdecydowanie za trudne. Zaczela za to gadac pojedyncze angielskie wyrazy-powtarza po misiu np. ear, nose.
Elmaluszek-dobry pomysl z tym kominkiem, my tez mamy ale jeszcze ani razu moj leniwy P go nie odpalil...musze pogonic go troche :-) A lot bedzie trwal 10,5 godziny ze Seattle do Kopenhagi a potem jeszcze 1 godzina do Gdanska...No i jeszcze samochodem sie musimy doczlapac do Seattle a to jakies 3 godziny...no ale na szczescie ten dlugi lot wypada w nocy wiec mam nadzieje ze Alusia pospi choc troche...

reklama
Iza moze bedziesz mogla mi pomoc.Wlasnie zauwazylam ze jedna dziurka w uszku Amelki zaczela ropiec a dokladnie dziurka obok...hmmm.nie wiem jak wytlumaczyc....Mela
miala przebijane jedno ucho dwa razy bo zgubila kolczyka i zanim doszlam do kosmetyczki tojuz nie dalo rady przelozyc kolczyka.Wstrzeliwala w to samo miejsce niestety troche przy koncu(z tylu ucha)zjechalo i ma z tylu jakby dwie dziurki i wlasnie ta ''wolna''potwornie ropieje.Nie wiem jak tyle sie tam miesci,wydaje mi sie ze tam w srodku zrobila sie ''kieszen'' i ta ropa w duzej ilosci tam siedziala.Dzis przez przypadek przy pielegnacji naciagnelam platek ucha i ropa wystrzelila:(z krwia.Nie ma opuchlizni i Chyba jej nie boli bo dala sobie ladnie oczyscic i RIVANOLEM posmarowac ale moze antybiotyk potrzebny?Moze zanasz cos bez recepty co by pomoglo?Prosze o odpowiedz szybka ,nie wiem czy isc z tym do lekarza? :(

Niech już będzie koniec tego dnia!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok:
W chwili obecnej nie jestem w stanie zrobić niczego, serio NIC.
Rozpisałam się tutaj, ale chyba przeniosę dalszą część wiecie gdzie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzagudku Ty Mooojj - no coz Ci powiem kochaniutka - ja mialam taki szok, ze przez rok siedzialam slicznie na 4 literach - popijalam herbatke i czytalam forum.
Taka oduzona bylam i szczesliwie leniwa. Teraz niestety zaczyna mi wracac dawny charakter a z nim - brak czasu bo robie 100 rzeczy albo i wiecej. W sumie sie ciesze, bo znow sie czuje "soba" jednak na forum w zwiazku z tym mam mniej czasu:zawstydzona/y:. Nie zloscic sie tu na mnie prosze:zawstydzona/y: ;-)

hehehe. Dzis mam dzien leniucha tak w ogole, powoli mi zaczyna przechodzic - jednak wale ktoras szklanke zielonej i nic... Jakis takis dzien.
hehehe co do bycia aktywnym - wczoraj zaliczylam biegi - a raczej spacer:-p nad morzem - efekt - nie moge sie ruszyc - taaakie zakfasy. Trening trwal doslownie 10 minut. No comments:sorry:

Dobra ide do tego zmaknietego.

Iza moze bedziesz mogla mi pomoc.Wlasnie zauwazylam ze jedna dziurka w uszku Amelki zaczela ropiec a dokladnie dziurka obok...hmmm.nie wiem jak wytlumaczyc....Mela
miala przebijane jedno ucho dwa razy bo zgubila kolczyka i zanim doszlam do kosmetyczki tojuz nie dalo rady przelozyc kolczyka.Wstrzeliwala w to samo miejsce niestety troche przy koncu(z tylu ucha)zjechalo i ma z tylu jakby dwie dziurki i wlasnie ta ''wolna''potwornie ropieje.Nie wiem jak tyle sie tam miesci,wydaje mi sie ze tam w srodku zrobila sie ''kieszen'' i ta ropa w duzej ilosci tam siedziala.Dzis przez przypadek przy pielegnacji naciagnelam platek ucha i ropa wystrzelila:(z krwia.Nie ma opuchlizni i Chyba jej nie boli bo dala sobie ladnie oczyscic i RIVANOLEM posmarowac ale moze antybiotyk potrzebny?Moze zanasz cos bez recepty co by pomoglo?Prosze o odpowiedz szybka ,nie wiem czy isc z tym do lekarza? :(
Olla-mysle ze antybiotyk bedzie potrzebny, w Polsce jest cos co sie nazywa Tribiotic-takie male zaszetki z antybiotykiem (a wlasciwie z trzema stad tri-biotyk), tutaj w USA tez sa podobne w sprzedazy OTC wiec moze i w UK. Jak sie nie poprawi to do lekarza ale w sumie dobrze by bylo zeby ktos obejrzal to uszko skoro tam sa 2 dziury zamiast jednej moze sie cos gdzies zbierac, zeby nie bylo zakazenia!!! Posmaruj antybiotykiem w masci na poczatek moze przejdzie, rivanol tez skuteczny ale tribiotyk lepszy, mocniejszy.

Czesc dziewczyny! Pamietacie mnie jeszcze:-D:szok:? Mam nadzieje:zawstydzona/y:Tak dawnoooooooo nie zagladalam bo kompletnie brak mi czasu. Chce sie tylko przywitac i lece na zamkniety poogladac fotki i troche nadgonic. Ja tez jakies przy okazji wkleje ale nie wiem kiedy to bedzie....
Buziaczki!!!

Czesc Izka! No ja stale cos, a no kompa juz mi totalnie brak czasu. Sluchaj jak masz chwilke to moze wtajemnicz mnie troszke bo juz sie glubie:-D Wiem ze Esia ma coreczke, serdecznie gratuluje slicznej!!! Wiem z Kotek w ciazy ale kiedy rodzi nie mam pojecia. W ogole nie wiem czy ktoras jeszcze zaciazyla i w ogole co tu slychac? Jak u ciebie? Szykuje sie rodzenstwo dla Alicji???

reklama
Dobry wieczor
W koncu kominek odpalony i w domku od razu milusi nastroj:tak:.Barierki przyszly i moglismy zaczac dzialac.B wiercil dziury w scianie a Murmelka siedziala mi na kolanach i sie trzesla ze strachu:-D.
Olla-mam wlasnie pytanko bo Ty obcykana jestes. zamowilam te barierki z agrosu przez internet no i facet nie dal nam zadnego paragonu.Niby z nimi wszystko ok,ale ja cos sie stanie to jak to reklamowac???????Kurde 80 funtow drogą nie chodzi.Podpowiedz jak znajesz plis:sorry:

Do góry