reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

No proszę, tak marudzicie, że puchy i nie ma z kim pogadać, a chyba ze 4 strony musiałam nadrobić :-D
Dobrze, dobrze - dbajcie coby nam forum nie padło, bo jak zacznę mieć czas, chcę mieć dokąd wracać!!! :cool2:
elmaluszku w jakim Ty raju mieszkasz, że letnicy przyjeżdżają? No zazdroszczę... Chociaż też chodziłabym scykana, bo dziwnych ludzi boję się jak cholera :szok:
Dzagud weź Ty przestań czytać! :-D Masz małą Mądralę w domu, kuma 10x tyle co Piotwór, a Ty ją o prostolinijne zachowania posądzasz :-D
izka no oby udało Ci się przekonać męża, bo faktycznie tak łyso mieć zamkniętą ścieżkę zawodową... :sorry: Zwłaszcza przy takim wykształceniu!
jolka a nam akurat wybór wyposażenia łazienki poszedł migiem - nawet dobrze nie obejrzeliśmy w skepie :-D Ale my w ogóle szybcy w podejmowaniu decyzji jesteśmy ;-) Pytanie: jaki kibel? odpowiedź: wygodny :-D Tym sposobem wybraliśmy wszystko w 5 minut ;-)
Olla ja to poproszę więcej Twojego poczucia humoru :-D Tylko jeszcze nie mogę przyszaleć, ale jak dobrze przytrzymam brzuch to nawet pochichotać już się da :-D
anielap a może walnij teścik, powiedz nam a mężowi się nie przyznaj? :-p W końcu to on ma mieć karę :-p A my jesteśmy grzesznie ciekawskie ;-)
Nie wiem czy jeszcze coś do kogoś miałam napisać... Gąbczak wycieka mi cyckami i tak to jest :sorry:
Walczymy z bólami brzuszka, Córcia nam dojrzewa i bebeszki Ją nasuwają - dajemy już Saba (prewencyjnie, jakby to miała być wczesna kolka) ale noce są pod hasłem "jęki-kwęki" :confused2: Dzisiaj Małż wybył z Nią do salonu koło północy i przyszli na karmienie o 3, a potem też jęczała dość często już do rana... No cóż, pocieszam się, że jeszcze pół roku i będzie lepiej - wiecie, brakuje mi tu emotki strzelania sobie w łeb ;-)
Zamówiliśmy na jutro pediatrę na przegląd Młodej, niech nam wyceni Latorośl ;-)
Piotruś bez zmian - lata po domu i hałasuje, mówi też już "koło" (czoło), "dwi" (drzwi), "dinby" (dzień dobry) i namiętnie się tym popisuje :rofl2: Dom wariatów :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Izka-Ty bierz kobitko w obroty swojego lubegoa:-DJakby co to ja w devon mieszkam,wiec wybieraj blisko.Bo Anni to daleko mieszka a Olla to juztak daleko daleko ze az do gwiazd:-DA tak na powaznie to fajnie jakby Ci sie ulozylo jak chcesz:tak:Zycze tego z calego serduszka.A co do rewalidu to biore bo mnie wlosy pęczkami wylatowywują.
Babki co jest wylazcie z krzaczorow:-D:wściekła/y:
Anielap-nie trzymaj nas w takiej niepewnosci,zrob test i tylko m przetrzymaj hihi
Esia-no szczerze to oni powinni sie teraz zimownicy nazywac.Buziaczki dla naszej najmniejszej :) i dla Piotwora

Ja juz dzisiaj nie dyskutuje bo moj komp sztrucel jeden muli

Ostatnia edycja:
Ja zamiast czas spędzać z Wami, to szukam kabiny prysznicowej :baffled: to jest dla mnie największy dylemat :eek:
No i musiałam tochę popacować ;-)
Wy mi tu tak o dzieciach nie piszcie, bo my tak sobie z M lajtowo żyjemy, że nie wiadomo co to będzie ;-):-D:-p

Melduję, że żyję i tyle :-D zgodnie z Olli prośbą;-)
Brak weny:sorry:

Z ciekawostek: ciąg dalszy moich przygód z wróżkami:-D:
wczoraj byłam na balu charytatywnym i były tam wróżki, ponieważ wypiłam o jedną lampkę wina za dużo postanowiłam spróbować jeszcze raz wrózkowania;-) no i w końcu trafiłam na porządną wróżkę, która powiedziała, że będę miała minimum dwójkę dzieci, będę szczęśliwa, zdrowa i bogata:-):-):-). No, taka przepowiednia bardzo mi się podoba i jej będę się trzymać:tak:
I obiecuję Wam, że już nigdy więcej nie pójdę do wróżki:rofl2:

buziaki dla wszystkich

Witam i spadam dziewczyny.
Ledwo żyję, a jeszcze przed chwilą doczytałam w książeczce zdrowia Wojtka, że mamy jutro szczepienie!!! A byłam przekonana, że 12 grudnia mamy iść:confused2: Dobrze, że coś mnie tchnęło żeby sprawdzić...
Chciałam Was popytać odnośnie podawania wit.D3, bo Wojciu ma jeszcze nie zarośnięte ciemiączko, ale jutro pogadam z lekarką i jak wrócimy to z Wami skonsultuję:tak:
A jak poczytałam o podawaniu tych wszystkich preparatów z wit. C to zgłupiałam, bo jak generalnie to oprócz D3 to nic nie daję, może to źle?:-(
Postaram się zajrzeć jutro.
Dobrej nocki.

No prosze jak sie wesolo zrobilo, az milo poczytac :-)
Anielap-polecam sie na przyszlosc, przynajmniej moge sobie szare komorki odkurzyc nieco :-)
Esia-jak Ty czasem cos napiszesz to sie posikac mozna, trzymam kciuki za brzuszek Malgosi no i zycze sily dla szalonej dwojki :-) Ale meza to masz cudownego.
Elmaluszek-ja zaczelam myslec optymistycznie bo moj P ostatnio przebakuje ze moze do Irlandii, co prawda ja wole UK (wiecej ofert) no ale nie bede juz tak strasznie wybredna, i w jednym i w drugim kraju moge pracowac w zawodzie bez jakis zbednych formlanosci, egzaminow, stazy i cudow na kiju.
Jolka-powodzenia w remontach, eh zazdroszcze, ja uwielbiam takie urzadzanie domu. Wiem ze moze byc meczace ale z drugiej strony przegladanie i wybieranie roznych kolorkow, ksztaltow, fajne :tak:
Toska-he he, ta druga wrozba bardzo fajna :-)
Olla-a Ty gdzie sie podzialas? ah ten zazdrosny maz...:-D

Agik-to sie dobrze sklada ze masz jutro konsultacje, lekarz zbada i stwierdzi co w waszym przypadku jest najlepsze. CO do witamin ja ostatnio daje cos w rodzaju polskiego Cebionumulti, bo mi Alusia slabiej zajada.

cześc Laseczki :-):-)

z zapartym tchem czytałam najdokładniej posty Esi
tzn poczytałam wszystko ;-) ale Esiowe posty najbardziej przydatne pode mnie
ta kupa na klatę mnie powaliła :-D:-D Krzysio zaszczycił mnie tylko sikiem przed pierwszym spacerem
zobaczymy co na to Igorek (wybraliśmy imię wreszcie :-D)

tak poczytałam co pisałyście o witaminach ... my nie mamy żadnych - dawałam D3 ale już nie mam dawać a o innych pediatra nie wspominała nawet
to co? upomnieć się? albo sama kupię coś
tylko co ... :confused2:

reklama
Esia, trzymam kciuki za brzuszek Małgosi. Oby kolki Was omijały szerokim łukiem. No i szacun dla Małża, normalnie Ci zazdroszczę takiego faceta.:tak:

Toska, ja też chcę do takiej wróżki!:-D Wróżba świetna i rzeczywiście trzymaj się jej ręcyma i nogyma!

Anielap, to kiedy nas uwolnisz od cierpień i dasz znać o wynikach testu?

Co do witaminy - nam lekarki już od wiosny/lata powiedziały że mamy witaminy D nie dawać. Ostatnio pytałam podczas kontroli i też powiedziała że nie ma potrzeby. Ale teraz podaję moim dziewczynom tran i tam witamina D jest, więc w razie czego jakiś tam niedobór ewentualny będzie uzupełniony. A C daję Weronice do łykania, a Madzi wkraplam do picia 5 kropelek Cebionu.
Agik, ja idę 9tego - mam nadzieję że Magda do tego czasu przetrzyma bez choróbska i ją zaszczepię.

Jolka - a ja zazdroszczę tylko tego że masz co urządzać. Natomiast ja też nie lubię nic wyszukiwać, bo mam wrażenie że brak mi gustu i zmysłu do urządzania pomieszczeń (może przez to że do tej pory nie miałam co urządzać;-)) i po prostu zawsze się boję że źle wybiorę. A na Małża liczyć... :no:

Izka, trzymam kciuki za powrót do Europy i coby Mąż dał się przekonać.:tak:

Elmaluszek, nie zazdroszczę letników - też się boję wariatów.:baffled: Ma rację właścicielka - drzwi zamykaj i pilnuj Murmelki.

A co do gadania, to zauważyłam, że teraz dzieci częściej wypowiadają słowa bardziej skomplikowane niż najprostsze. Magda np. mówi "czekaj", "otwórz", "puść", "idź", "zejdź", ostatnio "spać" i "jeść" oraz "ciasio" (ciastko) itd, a najprostrze np. "daj" jak do tej pory nie przyszło Jej do głowy i stoi przed czymś i kwęka "y-y-y-y". Ostatnio toczę sobie z dzieckiem fajne konwersacje. Nie mówię już o tym, że jak coś chce i pytam czy o to Jej chodzi, to odpowiada rozumnie tak lub nie. Najbardziej lubię jak coś zaczyna psocić, ja się pytam "Madzia co robisz" a ona z miną niewiniątka odpowiada mi "niiiiic". Uwielbiam też jak bierze Weroniki pudełko z różnymi skarbami i prosi "otuś", a jak nie reaguję od razu to krzyczy "otuuuuuuuś" i robi taki dziubek przy tym u i przy ś świszcze przez przerwy między zębami. :-D

Do góry