reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

No ale milusio sie zrobilo:tak:Widze ze kopanie po tylku dziala na Was motywujaco:-pTo ja sobie pozwole zawsze kopy sadzic:-DJakby co to vice versa prosze:tak::-)

Izka trzymam kciukasy za urabianie meza,mam nadzieje ze gdzies blisko mnie wyladujesz;-)

Esiu pieknie Piotrus juz mowi!Pelnam podziwu:tak:No i kciuki za Malgosie co by kolki ja ominely:tak::tak::tak:

Dzagudku ale Madzia juz nawija:szok:szkok!Zazdrosze Wam wszystkim bo moj kartofel to tylko szelesci:laugh2:Odpowiad rozumnie tak lub nie ,na dwa z zadanych dziesieciu pytan:baffled:Porozumiewa sie ladnie na migi:-)ale ja bym juz chciala zeby zaczela ladnie mowic;-)

Od paru tygodni(jak zaczela zabkowac na maksa)ma problemy Amela z zasypianiem.Klade ja zjak zwykle,przez chwile stara sie zasnac,jak sie nie udaje zaczyna brykac,szlec,wyrzuca wszystko z lozka,lezy z poduszka na twarzy i kopie z calej pary w materac:baffled:Potrafi tak dwie godziny.Finalnie zasypia z pasami na buzi.Wkurza mnie to bardzo.Myslicie ze taka nerwowosc to przez zabkowanie? Hmmmm:errr:

reklama
Anielap ,Esia ma racje:-)tescik rob i powiedz nam:-pmaz niech pocierpi jeszcze:tak::-) Anielko a Ty bys chciala bobaska ?

Ostatnia edycja:
No to ja tez sie zamelduje a co tam jak szalec to na calego:-D!

Dzagud - ty nie opowiadaj dziewczyno, ze Madzia tak slicznie mowi! :szok:
Toska - podoba mi sie ta wrozka!:-)
Anielap - kochana ja tu zagladam specjalnie i czekam na wiesci a ty trzymasz nas w niepokoju - swoja droga to Cie podziwiam ja bym sikala juz z 5 razy na ten papiurek...:-D
Elmaluszku - powiem Ci, ze co do letnikow ja bym sie podowiadywala - ale ja jestem taka ciekawska. Poza tym znajac siebie to bym jakas sesje z nimi odbyla tak dla jaj. Co do Indianina - MATKO ty mi nie mow - juz go sobie wyobrazam hmm mniamusny taki.
Ojjj ale slina leci na komputer wlasnie i nie tylko wlosy sa tu winne. :-D

Suri sie uwstecznia (znow) ona tak ma. Nie wiem czy to nei wplyw genow tatusiowych - czasem jak na niego patrze to mi sie zdaje, ze polecial z 10 lat w dol :-D;-):tak:

Wracajac do Suri - to wczoraj ja odbieralam ze zlobka i jej mala kolezaneczka (ten sam wiek) zasowala jak mala encyklopedia wymieniajac wszystko co widziala w promieniu 20 metrow ladnie - czysto wyraznie dziecko opowiadalo co i jak.
A Suri? Suri obok cichutko tylko podloge czyscila swoim sliniakiem:sorry: Czyzby to jakas wskazowka co to przyszlego zamilowania czystosci i ...do predyzpozycji zawodowych????:szok:;-)

Nie to, ze mam cos przeciwko - mysle, ze kazda praca zasloguje na szacunek, jednak wole nieeee... :-(

Wiec, Suri nie mowi w tym momencie nic KOMPLETNIE NIC oprocz 'Neeeeeeeeeeee" co znaczy "nie". Wszystkie poprzednie slowa poszly w niepamiec i sie zastanawiam czy jakies trepanacji mozgu nie doznala ostatnio - kilka razy porzadnie spadla na lep.

wiec, czekam na powtorke z rozrywki:sorry:. i zeby mi dziecko mowic zaczelo.

Swoja droga jakis filmiki wam podesle Cioteczki bo dlugo chyba wam nic nie pokazywalysmy.

Nio to tyle. G dostal kontrakt 10 dniowy na poczatek w srode ma znow interview - prosze trzymac kciuki ;-)

Czyli u nas dobrze.

Ostatnia edycja:
Dzagud-w szoku jestem z Madzikowej gadaniny:szok::tak:Gratuluje bardzo bardzo.Amelka nadal po wietnamsku gaworzy choc duzo:-DAle tez zaczela sie uwsteczniac bo ladnie mowila mama i tata a teraz to tata jest mama a ja jestem yma yma hehe:-D
Olla-bidusia z Amelki.Trzmam kciukaski co by zabki szbko wyszly.U nas stan ząbkowy-12 i jak na razie nic nie widze.
Izka-ja tez bym sie cykala takiego lotu bo to chyba z 8 godzin bedzie co?Mnie to ciezko bylo Murmelie przez 2 godziny czyms zajac a tu tyyyyyyyle czasu.Teraz lecimy w trojke to bede miala tatusia do pomocy.
Anni-kciuki zacisniete za grzesiową robote.:tak:;-)A na zdjecia i filmiki cierpliwie czekam:-p

Kundzik wlasnie ładuje bateryjki w łóżeczku:-D.Sekciarze rano gdzies pojechali i pewno wrocą wieczorem.Zostaja chyba do piatku.Nie dyskutuje z nimi ale juz sie tak nie bojam.No i w koncu dzisiaj przyszly nam barierki na kominek i mozemy zaczac palic.Ciesze sie bo w domku zimnawo a pozatym uwielbiam zapach drewka

A ja do Was rano napisałam dłuuuugiego posta, tyle, że mi Zu zresetowała kompa jak już byłam na finiszu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Test kupiłam dzis rano. Obiecuję jutro rano wynik! No i mój m też już wraca do łaski, więc JUTRO!!!
Teraz możecie podziwiac moją cierpliwość:-D:-D:-D

Olla odpowiadając na Twoje pytanie to ja bardzo bym chciala jeszcze jednego bobasa, ale za to moj m absolutnie!!! On twierdzi ze nie podola, emocjonalnie, finansowo, do tego mieszkanie jest tylko w polowie nasze... Ma troche racji, ale ja wiem swoje...
Z kolei on ma przewage bo zarzeka sie ze zwieje do Australii;-) jakby co....

Moja psiapsiola nareszcie urodzila Majeczke. Tak sie ciesze, bidula lezala miesiac w szpitalu...

A teraz mam jakiegos wirusa w kompie, bo zamienia mi litery Z na Y i polskie znaki mi uciekly..:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Anielap, ja podziwiam:szok: ja już bym z 15 razy zrobiła.:-D Zresztą ja wszystkie sikańce robiłam wieczorem, zaraz po kupieniu testu bo do rana wytrzymać nie byłam w stanie.:-D
Btw - mój kochany Mąż wczoraj w przypływie dobrego humoru i pod lekkim wpływem:baffled: zapytał kiedy trzaskamy trzecie dziecko bo on chce syna.:baffled::crazy: Zwariował debil! Nie że bym nie chciała - bardzo bardzo - ale to mieszkanie.... Trzeba myśleć realnie i być świadomym co się dziecku zapewnia, a niestety kolejne to w hamaku pod sufitem by już spało.:-(
Elmaluszek, zazdroszczę tego drewienka i kominka....:sorry: Jak ja marzę o czymś takim....
Izka, no faktycznie, ja nie wiem jak Ci Twoja ruchliwa Alusia 8 godzin wysiedzi.:szok: Poprzednim razem to malunia była, a teraz cały samolot będzie Jej.:-D
Anni, no Tobie to tylko nakopać!:crazy: Obiecujesz że zaczniesz normalnie pisać a skrobniesz jednego posta i znikasz znowu na 2 tygodnie. No ale super że G dostał pracę i trzymam kciukasy żeby wszystko poszło ok! No i dawaj zdjęcia i filmiki.:tak:
Co do Magdy gadania - no to sorki, ale to tylko pojedyncze słowa, do normalnej mowy to jeszcze lata świetlne. Fakt że potrafi prawie wszystko powtórzyć i jak tak parę razy powtórzy to potem pamięta, poza tym nawet z sensem odpowiada na pytania, ale gdzie tam Jej jeszcze do rozumnej mowy.:tak:
Ale zapomniałam się Wam pochwalić że Madzik jak to córunia tatunia najbardziej szaleje za Tatą i wystarczy że usłyszy że się drzwi otwierają od razu leci do przedpokoju i krzyczy radośnie "Tatuś" (Tata dumny jak paw). Mówi też "Babuś", ale "Mamuś" jeszcze od Niej nie uświadczyłam.:-(

Melduję, że Młoda przeszła przegląd i ma orzeczenie, że zdatna do użytku :-D
Nawet się, skubana, nie obudziła podczas badania :eek: Troszkę Jej nie pasowało grzebanie w buzi, ale nie na tyle, żeby otworzyć oczka ;-)
Pani dr była pod wrażeniem Jej snu, zwłaszcza że Piotruś latał wokoło z ukochaną zabawką (zapomniałam się Wam pochwalić - super trafiony prezent :tak: IKEA tylko pieroński hałas robi). No ale to nasza polityka - dziecko musi umieć spać w takich warunkach, jakie mamy. Żadnego chodzenia na palcach i wyciszania domu, bo oszalejemy, a i tak się nie uda ;-)
Dzisiejsza noc świetna! To pewnie Wasze kciuki :tak: Małgosia budziła się co 2,5-3h i od razu pięknie zasypiała - wyczuła, że gar blisko i trzeba dać staruszkom odetchnąć ;-)
Nie wiem co tam jeszcze miałam napisać - a, że mi Małża zazdrościcie to rozumiem :tak: Ale wiecie, laaata pracy za mną, to i efekty muszą być ;-) :-D
No i tyle. Jak dobrze mieć ciszę w domu... Dzieciarnia ładuje akumulatory, my zdychamy przy kompach... Trwaj chwilo! :-D

reklama
Witam,buziaki dla wszystkich
Esiulku a dla Was ogromne!!!!!
Livka super sie rozwija gada jak najęta i wszedzie jej pełno
Może juz wkrótce bede miała neta ,bo smutno mi bez forum pa pa.

Do góry