reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Toska kochana tak bardzo mi przykro:-(...boli bardzo ale czas leczy rany,fasolka na zawsze pozostanie w Twoim serduszku...Chyba najlepszym lekarstwem jest poplakac i dac sobie czas na zalobe ,masz do tego prawo i nie wstydz sie tego,ja sie wstydzilam ale pewna madra osoba uswiadomila mi ze nie mam czego i dopiero zaczelam oplakiwac dzieciatko i wiesz, bylo i jest mi lepiej...
Ciesze sie ze Stasiek juz w domu ,utulaj go ode mnie i od Melci:-)

Dzagudku biedna Madzia ,znowu sie cosik przyplatalo:wściekła/y:

Meli zabek sie przebija pomalutku,praw dolna 4 ale temperatura 39:no:i mala jest jak flak,leci przez rece i spalaby caly czas:-(To chyba przez ta temperaturke co?Bo po podaniu przeciwgoraczkowego zaczela,chodzic,bawic sie...dalej marudek ale przynajmniej do siebie podobna a nie taka siedzaco-lezaca:-p
Mam isc do lekarza czy dac jej jeszcze dzien lub dwa?To normalne objawy?Aha i tak jakby katarek jej furczy w nosku ale to tez moze od zeboli...:baffled::confused:Bllleeeee:baffled:jak nie urok to sraczka:dry:

reklama
Dzagud-Zdrowka dla Madzika
Olla- u mnie to samo co u Ciebie wczoraj.Amelka ma 38,2 i zadnych innych objawow.Tylko taka jakby lekka wysypeczka na brzuszku.Czy twojej Amelce juz przeszlo?No i marudna dopiero teraz sie zrobila,duzo spi i nic nie je.U was tez tak bylo?

Maruda straszna z mojej Meli Elmaluszku,caly czas paluch w buzi,trzyma sie moich spodni i ryczy.Apetyt....no nie wiem ,sniadanie na sile wepchlam troszke a po 1,5 h zjadla cztery wielkie chochle zupy z grzankami wiec nie wiem ,chyba jak ja trawi goraczka to jesc nie chce ,po podaiu paracetamolu jest jakby lepiej i z zywotnoscia i apetytem.Wysypki nie ma ,choc jak pacze na brzuszek to takie wypukle jakby potoweczki.
Zobaczymy jak zobiadem,dam znac ...aha no i temperaturka caly czas podwyzszona 38-39 stopni:(

No zjadla ten obiadek ale bez entuzjazmu i z laska,troche z wlasnej woli a troche podstepem.

Ostatnia edycja:
Olla to u nas tak samo tylko bez jedzenia
Esia-wlasnie juzkilka razy mialam Ci napisac i ciagle zapominam.Ja podawalam furagin Amelce i zeby wlasnie nie zniechecic do zadnego jedzonka to po prostu rozgniatalam tabletke na lyzeczce od herbaty i rozpuszczalam w wodzie.A potem to szybciutko ciach do paszczy i zapitka butlą mleczka:-D

Dzagud biedna Madzia... :-( Niezbyt fajnie jej się kończą wakacje... Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie :tak:
A tych usług medycznych nie znam :no: Z resztą, nie znam właściwie żadnych - u mnie w pracy była lekarka, która wszystkim i na wszystko przepisywała Augmentin, no chyba że ktoś był naprawdę chory, to wtedy losowo - albo próbowała wzywać karetkę :)szok:) albo kazała wziąć aspirynę i nie udawać :nerd:

Olla a który to już dzień? Bo wiesz, zęby zębami ale czasem warto uspokoić się u pediatry, że to NA PEWNO zęby :sorry2: Biedna z tymi łezkami w oczach... :-(

elmaluszku ale wysypka to raczej nie od zębów - przynajmniej ja o czymś takim nie słyszałam...
A furagin też najpierw rozpuszczaliśmy w kropli wody, siup do pyska i szybko łycha kaszki - no ale się wycwanił :dry: Więc zaczęliśmy dodawać do już rozpuszczonego kaszkę, no ale teraz i to nie działa :dry:
Dzwoniłam wczoraj do nefrologa, posiew ok :)-)) i na wizytę we wrześniu mamy zrobić usg z przepływami :dry: Zapisałam na przyszły tydzień, mam nadzieję że to nie będzie kolejna trauma... :dry: I furagin kazała podawać do tego usg - nie przyznałam się, że sama odstawiłam :sorry2:

reklama
Esiu jak super ze badania wyszly dobrze!Ciesze sie ze Piotworek zdrow:tak:
A jak to wyglada badanie USG z przeplywami?:confused:

Dzis malutka przespala cala nocke,ja nie bo plakala przez sen,w nosie pieknie gra:baffled:przeziebiona Mela:wściekła/y:ale temperatura spada,dzis przed podaniem paracetamolu 37.4:-)
Zeboli jeszcze niet:crazy:cholerstwo...kiedy to wyjdzie:angry::confused:

Dzis w Polsce swieto ,fajnie Wam,spedzicie dzien z mezami....zadroszcze:sorry2:

To milego!!!!

Do góry