reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

jolka półtorej godziny przed sklepem??? :szok::szok::szok: Ło matko! Dobrze że w ogóle udało się Wam coś kupić :szok:
Coś te Twoje @ z tych mocno stresujących ;-) Rozmawiałaś o tym z ginem?

Olla no co Ty... No przestań już z tym fochem... No ja tu czatuję i zaglądam, a Ciebie ni ma :dry: Odpoczywasz, czy wręcz przeciwnie? :zawstydzona/y:;-)

Właśnie zamówiłam śliczny błękitny kocyk dla Przyjaciółki - z danymi jej synka :-) Jak pomyślę, że jeszcze chwila i pewnie my dostaniemy taki tyle że różowy, to mnie trochę strach skręca... :sorry2:

reklama
ech Esiu bo ja takie nieregularne @ mam :zawstydzona/y: ale ostanio zawsze tak było, że o dwa dni się cofała (np. jak była 10-go, to w następnym miesiącu była 8-go, a potem 6-go), no i wychodziłoby teraz na 3-4-go ewentualnie 5-go, a dziś już siódmy :szok:
zresztą napiasłam do was z nadzieją, że jak zwykle jak napiszę to się @ pojawi, a tu du#$ nic z tego :szok:

Witajcie,
troche nas nie było. Jesteśmy w trakcie przeprowadzki, więc tak kursujemy między Gorzowem a Wrocławiem. Raz chcieliśmy sobie ulepszyc życie i wyjechalismy o 20.00 zeby Franio spokojnie spał az do rana i tak tez było, ale tylko do powrotu. O 24 obudził sie i balował do 5.00 :-D Po czym wstał o 8.00 jak nowo narodzony :-D
Opowiadajcie jak spotkanko nad morzem?
Esia gratuluje i zazdroszczę tego różowego kocyka.
Jolka nic sie nie przejmuj, dziewczynkę chętnie przyjmę ;-)

Hejo laski

Kur.wancka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Ale bylo,dopiero wrocilismy.niech ich wszystkich ....Jak ochlone to to rano napisze.
Olla-dziekuju kochana za sprawdzonko;-)

jolka i jak tam sprawy?

Iszatr dzięki :-) A ja współczuję przeprowadzki - jakoś ich nie cierpię ;-) Życzę sprawnej i krótko trwającej akcji :tak:

elmaluszku czym Cię tak wkurzyli :szok: Udało się cokolwiek załatwić?

Piotwór kitłasił się w łóżeczku i gadał do 22, a dziś wstał o 7 :dry: Na szczęście od położenia o 20.30 do tej 22 nie wymagał naszej uwagi, no ale miałam nadzieję, że może rano sobie pośpi :dry: Ziewam i obudzić się nie mogę :sorry2:

WITAM
U nas kiepsko,choróbsko jakies,ja sraczka i temp. ból gardła i brzucha ,Livcia cos kasłała w nocy:no:

Esiu nijak :baffled: narazie czekam aż mojemu kochanemu małżowi się o mnie przypomni i może raczy mi test kupić :confused: mówiłam mu o sprawie, niby przyjął do wiadomości, ale temat skończył i nic nie wspomina, ani się nie pyta :crazy: a ja postanowiłam, że nie będę się przypominać :no: więc jakby co to pewnie nieprędko się czegoś dowiem :dry:

Elmaluszku a co się stało ???

Livce życzę zdrówka

Esia-super ze pani sie sprawdzila:tak:Teraz troche odpczniesz
Jolka-pochwal sie bucikami:-)

A ja wczoraj dostalam szalu.Pojechalismy do konsulatu w bristolu wyrobic te paszporty dla Amelki i dla Bartka.Okazalo sie ze konsulat i owszem istnieje ale tylko jakos na stronie internetowej.Szukalismy go chyba godzine i nikt nie wiedzial gdzie on sie miesci(a chodzilismy po ulicy na ktorej rzekomo mial byc wg podanego adresu)W koncu spotkalismy jakas babeczke ktora powiedziala ze tego konsulatu juz dawno nimo:wściekła/y:Napatoczylam sie na jakies polskie biuro gdzie pan poinformowal mnie ze polski konsulat jest tylko w londynie i w edynburgu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No wiec wogole nie przygotowani na takapodroz pojechalismy do londynu.W medzyczasie dzwonlam do naszej Olli co by sprawdzla godzny otwarcia czy wogole zdazymy tam dojechac.No i pojechalim.Londyn t tez masakra.Samochod zostawilismy w 3 strefie(daleko od konsulatu) bo tak radzil nam kolega ktory tam meszka,zebynieplacicdodatkowych oplat za parkowanie no i jakos normalne stamtad wyjechac.Po godzinie szukania parkingu jakegokolwiek zostawilismy auto (moglismy tylko na 4 godziny).No i heja w metro.2 przesiadki i potem pol godziny szukania.Przed konsulatem kolejka jak za komuny po meble.Ludzi setki i wszyscy z takmi malymi kapiszonami jak Amelka.Piski krzyki i ryki na okraglo.Przed zadnym konsulatem nie byl kolejek tylko przed naszym.Nawet maja tabliczke na stale zamontowana na budynku z napisem "kierunek kolejki" wogole w odwratna strone do wejscia a kolejka wychodzi az na druga ulice.Wstyd!!!!!Zero organizacji.Po dwoch godzinach stania w kolejce dopchalismy sie do okienka gdze pani konsul poinformowala mnie ze wniosek moge skladac dla dziecka tylko o paszport.O dowod mozna tylko w polsce a tu nie.Jak powiedzialam ze Amelka leczy sie w pl i musimy jechac we wrzesniu to oczywiscie nie bylo zgody na przyspieszenie wydania tylko wyrobilismy jej znowu tymczasowy na rok na ktory bedziemy czekac 5 tygodni.Bartek musi czekac 4 miesiace.Jedyny plus to to ze uprosilam pania konsul co by je nam poprzysylali poczta bo tluklismy sie do londynu 7 godzin.No i pozwolila.A potem znowu byla wycieczka metrem po auto(w godzinach szczytu,myslalam ze zemdleje bo ludzie jak sardynki upchan) no i dotarlismy.5 minut przed uplywem czasu wiec tylko zaplacilismy za parking i ominela nas kara.I potem znowu poroz do domu.Bylismy o 23 padnieci na maska.Jezeli kiedykolwiek bedziecie zwiedzac londyn i chcecie zobaczyc najbardziej żenujace miejsce w tym miescie polecam goraco polski konsulat.Wstyd i hanba przemiksowane z żenadą.

Ale Wam natrulam,chociaz sie lepiej czuje

reklama
Elamaluszku szara polska rzeczywistosc ,nic innego,tylko ze w Angli...z tego co piszesz to jakbym siebie tam widziala,tylko ze my w kolejce czekalismy 3 godziny i pol do okienka by oplaty uiscic...koszmar.

Esiu dzieki za komentarze,ale sobie to do serca wzielas heheh:-Ddziekuje kochaniutka:tak:

Jolka na jak tak bedziesz milczec to M moze sie dopiero zorientowac jak brzuszysko Ci wywali:-p aha i zdjecie bucikow prosimy!Wytrwala kobieta .....

Isztar witaj po latach:tak::-)nie zazdroszcze przeprowadzki,ja przez ostatnie trzy lata przeprowadzalam sie dwa razy:baffled:masakra:tak:Cieszu sie ze jestes i nie uciekaj juz.

Goska zdroiejcie kobitki!!!!

Do góry