reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Olla, nie martw się, bo z tego co pamiętam to macica się przygotowuje i zaczyna rozciągać, stąd te bóle. A przy drugim dziecku i to tak "szybkim" ma prawo macica szybciej i mocniej reagować.:tak:U mnie było 5 lat różnicy (no, cztery od porodu do drugiej ciąży) i pamiętam że jak mnie bolało przy Weronice to moja Mama mnie "pocieszała":baffled: że ona się jeszcze nie cieszy, bo może nic z tego nie będzie skoro mnie tak boli. Dopiero lekarz mnie oświecił i potem jak mnie przy Magdzie bolało to się cieszyłam że wszystko ok.:-D

reklama
Ja tak tylko na chwilę wpadłam pożegnać się i życzyć udanego urlopu wszystkim wyjeżdżającym.

Jutro rano wyruszamy, mam nadzieję, że Staś jako tako zniesie tą podróż (najpierw samolot, później jeszcze niestety 3 h autem:baffled:). Trzymajcie kciuki.

Esia cieszę się, że juz po i trzymam kciuki, żeby wyniki były super.:tak:

Elmaluszku, mam nadzieję, że wyniki nie są takie złe jak je zinterpretowałaś. Pozdrów Stargard ode mnie.

Olla mnie też tak czasem boli brzuch, w poprzednich ciążąch też tak było. Pomaga jak się na chwilę położę. I nie noś za dużo Amelci. Buźka Mamuśka:-)

Agik fajny kostium, trzymam kciuki, żeby udało ci się kupić:tak: Ja nie miałam czasu na zakupy i dzisiaj na szybciocha kupiłam w H&M :-p Całkiem fajny:tak:

ok. lecę dopychać torby............:-D

BUZIAKI

Zdrówka dla Amelci, ztym moczem różnie wystarczy żle pobrać,żle przechowac i juz coś nie tak,mój urolog mówił ze leukocyty mogą byc ze skóry i tyle a jak infekcja,to organizm sie broni i jest temp.szczególnie u małych dzieci

Helol dziewczyny.
No niestety z tym moczem to nie tlko sprawa licznych leukocytow ale jest sporo bialka(co pani doktor zaniepokoilo bo to juz nie tylko infekcja dolnych dgor moczowych ale i gornych wiec w gre wchodza nerki,najbardziej zaniepokoil lekarke kłębuszki nerkowe)no i mamy liczne nablonki i cos jeszcze.Amelka dostala nowy lek i znowu bedziemy pobierac mocz.Wiem ze napewno bedziemy wracac w pazdzierniku.Mamy i dobre wiesci.Morfologia krwii jest tak dobra ze mam sie nie martwic o niejadkowanie.Lekarka mowi ze wglad na to ze Amelka to taki model i widocznie tylko tyle potrzebuje.
Anni to u nas lekarze cwoki zawalili bo robilam mocz w anglii i przyslali mi list ze nie ma juz infekcji wiec odstawilam leki.A musiala byc na sto procent bo w ciagu poltora tyodnia wyniki nie pogorszylyby sie az tak bardzo.No i musze teraz poprosic w przychodni co by mi je udostepnili b prawdopodobne jest ze u nas nie robia az tak szczegolowego badania i bede musiala im wytlumaczyc na co doladnie beda musieli zwracac uwage:baffled:
Alez sie znowu zmartwilam.

Jutro mialysmy jechac nad morze i co czywiscie pada.
A teraz bede sobie czytac wąteczki po kolei.Pozdrawiam

Oj elmaluszku bardzo mi przykro że Amelce się takie świństwo przyplątało, żeby tylko nowe lekarstwo pomogło:tak:

Dzagud, słuchaj mam pytanie. Czy będziecie mieć foteliki dla dziewczynek jak będzie Was wujek wiózł? Jeśli tak to zostawcie je sobie, bo myślę, że jak nie będzie pogody to sobie będziemy robić wycieczki po okolicach (chciałabym na Hel i do Trójmiasta) to się Was rozlokuje w samochodach i będzie gites :-)

Elmaluszek a jaka przyczyna tej infekcji i czy Amelka miała jakies objawy,typu czerwoną psioszkę?robiłyście usg dróg moczowych to WAŻNE .Tak sie martwię :-(mam nadzieję że bedzie dobrze i traficie do dobrego urologa.Całuski dla AMELKI OD LIVKI

no, trochę zmian :-D wczoraj byłam bliska złamania się, ale ostatecznie się nie złamałam :tak: gdy już zasypiałam, dostałam smska od gnoma ;-) no i troszkę smsów poszło, za wiele nie wyjaśniliśmy sobie, ale widać jakiś postęp jest :-D w sobotę będzie okazja do pogadania ;-)

AGIK widzę, że wszystkie męskie rybki mają coś poważnego ze słuchem ;-)

OLLA pamiętam, że z Antkiem bolał mnie brzusio przez kilka tygodni, tak od 6 tygodnia ;-)

JOLA chwal się tym prezentem :-p chcę wiedzieć ;-)

Oj Gingeros niedokładnie czytasz :-p pisałam, że kupuję płyty "Zakopower" :-D jedną na wczorajsze urodziny i jedną na dzisiejsze imieniny :-);-)

Maks po kilku dniach histerii chyba zaczął kumać co mu wolno aco nie ;-)

A ja mam problem natury logistycznej :zawstydzona/y:
Nie mam co jutro z dziećmi zrobić :no:
Zmarła teściowa mojego brata:-( jutro pogrzeb w Legnicy, a ja nadal nie wiem co z dzieciakami :confused:
Żal mi strasznie bratowej, w ciąży jest, mama strasznie cieszyła się na wnuka...

Jolka - ojjj ...przykre, ze sie wnuka neistety babcia nie doczekala :-(
Nie przejmuj sie - podrzuc dzieciaki do Westcliff on sea - ja sie nimi zaopiekuje na dzien dwa:-D

Agik - jestem za...Ja nie potrafie na miejscu wysiedziec - wiec, Dzagudku moze to i dobry pomysl?

reklama
Do góry