reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
O Marta jakie regularnr cykle:szok:

To u mnie norma, a co śmieszniejsze ginka stwierdziła, że ja tak mam i jest to naturalne :baffled: dobrze, że codziennie mierzyłam temperaturkę, to okres mnie nigdy nie zaskoczył :-D

Moja rozpiętość terminu to 13-30 czerwca :szok: pierwszy z OM, gdyby była regularna ;-), ostatni ze skomplikowanych wyliczeń ginki (po zapoznaniu z moją średnią :-D) a z moich wyliczeń to ok. 18 czerwca. Tak czy inaczej ostatnie porody prowadzone przez moją ginkę udowadniają, że jej terminy są mocno "opóźnione", bo babki rodzą 2-3 tyg. przed jej terminem, więc wydaje mi się, że do 10 powinnam się wypakować. A jak się nie uda, to może być i 10 lipca (wiem, świra będę dostawać, ale przynajmniej się spokojnie przygotuję ;-)).

Dzisiaj miałam sporą serię bolesnych skurczy, na szczęście nieregularnych ;-) napieranie na szyjkę itp. organizm się przygotowuje...

No to ładnie - jak się zaczął nam ten miesiąc :-):-):-):-)
Ja wróciłam właśnie z lofrów od siostry , miałam bardzo intensywny weekend - grunt że starsza zadowolona ,miała tyle atrakcji że może jej na jakiś czas starczy. Pobyłam trochę na plaży i przez ciągłe obserwowanie małej jak pluska się w wodzie miałam okulary na nosie i nieźle teraz wyglądam. Jak bym pojechała teraz na porodówkę to by było zabawne - mamuśka z kinolkiem czerwonym jak burak.:-):-):-):-)
Ciekawe jak tam pozostałe mamcie na porodówkach - mam nadzieję że wszystko ok
Zaczął się wysyp i tak już zostanie do końca miesiąca - fajnie niedługo będziemy już wszystkie tulić małe szkrabki. Dziś widziałam mamuśkę z 2 -tygodniowym bobaskiem już na dworku:-):-):-)

Ja dziś cały dzień spędziłam u babci nad wodą. Mówię wam cudowna sprawa odpoczęłam na maxa. Naładowałam akumulatory:tak: upał ale nad wodą cudowny powiew wiatru.:-)
Przepraszam, że się nie odezwałam wcześniej. Wczoraj nie zdążyłam napisać bo padło forum i nie mogłam :no:
jutro badania i KTG. W piątek USG.

Przekopałam się przez 2 wątki ale chyba dziś to nie dam rady tego nadrobić.
Magda a ja myślałam że ten poród masz już za sobą - kurcze - ciekawa jestem - mam nadzieję że 2 ciąży nie przenosimy

reklama
co do terminów to w poprzedniej ciąży miałam na 29 maja +3 dni bo dłuższe cykle - czyli 1 czerwca a urodziłam 9 - czyli niby 11 dni po teminie a tak naprawdę 8. A moze owulacje mi się przesunęła i zaszłam późnije. A moze Marys potrzebowała więcej czasu a moze miałam za dużo progesteronu w organixmie bo brałąm całą ciąze luteinę i kaprogest. Kto to wie? Z usg mi termin wychodził na 28-30 maja.
Teraz mam termin na 21 + dłuzsze cykle czyli stawiam na 23-24 (zreszta owulacja była w poniedziałek 17 dnia cyklu) a licze sie z tym ze tydzień może być opóźnienia. A z usg mi wychodzi (pisze po kolei)

11.06
14,06
15,06
16.06
07.06
09.06
12.06
14.06
18.06
11.06
09.06

bosze 11 usg już miałam - no tak ale w tym 2 prenatalne, echo i przepływy w związku z ta pępowiną.... Srednio mi wychodzi ze 12 powinnam urodzić hihi. Średnio mi ten termin pasuje :-D:-D

Do góry