reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
O Marta jakie regularnr cykle:szok:

To u mnie norma, a co śmieszniejsze ginka stwierdziła, że ja tak mam i jest to naturalne :baffled: dobrze, że codziennie mierzyłam temperaturkę, to okres mnie nigdy nie zaskoczył :-D

Moja rozpiętość terminu to 13-30 czerwca :szok: pierwszy z OM, gdyby była regularna ;-), ostatni ze skomplikowanych wyliczeń ginki (po zapoznaniu z moją średnią :-D) a z moich wyliczeń to ok. 18 czerwca. Tak czy inaczej ostatnie porody prowadzone przez moją ginkę udowadniają, że jej terminy są mocno "opóźnione", bo babki rodzą 2-3 tyg. przed jej terminem, więc wydaje mi się, że do 10 powinnam się wypakować. A jak się nie uda, to może być i 10 lipca (wiem, świra będę dostawać, ale przynajmniej się spokojnie przygotuję ;-)).

Dzisiaj miałam sporą serię bolesnych skurczy, na szczęście nieregularnych ;-) napieranie na szyjkę itp. organizm się przygotowuje...

No to ładnie - jak się zaczął nam ten miesiąc :-):-):-):-)
Ja wróciłam właśnie z lofrów od siostry , miałam bardzo intensywny weekend - grunt że starsza zadowolona ,miała tyle atrakcji że może jej na jakiś czas starczy. Pobyłam trochę na plaży i przez ciągłe obserwowanie małej jak pluska się w wodzie miałam okulary na nosie i nieźle teraz wyglądam. Jak bym pojechała teraz na porodówkę to by było zabawne - mamuśka z kinolkiem czerwonym jak burak.:-):-):-):-)
Ciekawe jak tam pozostałe mamcie na porodówkach - mam nadzieję że wszystko ok
Zaczął się wysyp i tak już zostanie do końca miesiąca - fajnie niedługo będziemy już wszystkie tulić małe szkrabki. Dziś widziałam mamuśkę z 2 -tygodniowym bobaskiem już na dworku:-):-):-)

Ja dziś cały dzień spędziłam u babci nad wodą. Mówię wam cudowna sprawa odpoczęłam na maxa. Naładowałam akumulatory:tak: upał ale nad wodą cudowny powiew wiatru.:-)
Przepraszam, że się nie odezwałam wcześniej. Wczoraj nie zdążyłam napisać bo padło forum i nie mogłam :no:
jutro badania i KTG. W piątek USG.

Przekopałam się przez 2 wątki ale chyba dziś to nie dam rady tego nadrobić.
Magda a ja myślałam że ten poród masz już za sobą - kurcze - ciekawa jestem - mam nadzieję że 2 ciąży nie przenosimy

reklama
co do terminów to w poprzedniej ciąży miałam na 29 maja +3 dni bo dłuższe cykle - czyli 1 czerwca a urodziłam 9 - czyli niby 11 dni po teminie a tak naprawdę 8. A moze owulacje mi się przesunęła i zaszłam późnije. A moze Marys potrzebowała więcej czasu a moze miałam za dużo progesteronu w organixmie bo brałąm całą ciąze luteinę i kaprogest. Kto to wie? Z usg mi termin wychodził na 28-30 maja.
Teraz mam termin na 21 + dłuzsze cykle czyli stawiam na 23-24 (zreszta owulacja była w poniedziałek 17 dnia cyklu) a licze sie z tym ze tydzień może być opóźnienia. A z usg mi wychodzi (pisze po kolei)

11.06
14,06
15,06
16.06
07.06
09.06
12.06
14.06
18.06
11.06
09.06

bosze 11 usg już miałam - no tak ale w tym 2 prenatalne, echo i przepływy w związku z ta pępowiną.... Srednio mi wychodzi ze 12 powinnam urodzić hihi. Średnio mi ten termin pasuje :-D:-D

Do góry