reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja tez jeszcze nie rozpoznaje czesci ciala ale za każdym razem jak sie poruszy to odrazu uśmiech pojawia sie na buzi :-)

reklama
A ja przez to przesuniętę badanie połowkowe zapomniałam, że ginka mnie postraszyła cesarką :szok: Wszystko przez moje bóle bioder. Mają związek ze skrzywieniem kręgosłupa. Nie jest ono co prawda duże, ale nie wiadomo czy nie będę musiała mieć konsultacji z ortopedą :-( na razie poczytam w necie i nie będę się nakręcać, bo po co ;-) poza tym wiele kobiet rodzi siłami natury z większymi problemami kręgosłupa :tak:

Ja też się Iwosz zastanawiam między Inflandzką a Bródnem i to właśnie na Bródnie ma być remont. Co do Inflandzkiej z kolei to mam dylemat bo kolega mi opowiadał i parę głosów czytałam że owszem jest tam lepiej ale w tym bloku oddzielnym w którym przeprowadza się porody rodzinne a w ogólnym podobno jest dużo gorzej .
Ja tam księżniczką nie jestem i nie muszę mieć łóżek 'ze złota" i zależy co dla kogo jest priorytetem. Dla mnie najważniejszy jest kompetencja lekarza i pielęgniarek. Jak łóżko będzie stare to jakoś przeżyję.

Ja też mam skrzywiony kręgosłup i rodziłam normalnie,. Co prawda mnie nic w ciąży w biodrach nie bolało. Zawsze lepiej jednak mieć dodatkową wizytę u specjalisty -ortopedy i niech od razu stwierdzą że musi być cesarka bądź nie niż byś miała się męczyć a potem i tak stół. Jestem na tym punkcie przewrażliwiona bo im nie na rękę robić cesarki bo wtedy pacjentka leży na łóżku dłużej i zajmuje miejsce. Mnie wypisali w niedzielę po 23 a kiedyś to było nie do pomyślenia żeby w niedzielę i to o tej porze. Z drugiej strony jak jest dużo pacjentek to co oni mają zrobić , człowiek i tak się cieszy że będzie wcześniej w domku a oni mają już wolne łóżko dla następnej.:-)

Marta Moj lekarz tez woli robic usg polowkowe pozniej wlasnie po 23 tyg.. i tak ja w tym tyg dopiero bede sie umwaiala. Mam nadzieje ze uda mi sie umowic na sobote zeby maz tez mogl jechac... Lorcia nie mratw sie tym lekkim rozwarciem. Ja tez je mam i znajoma powiedzila mize w drugiej ciazy to sie czesto zdarza.. jezlei szyjka jest dluga to ok. Trzeb sie tylko oszczedzac jak najwiecej lezec i nie dzwigac.. Wiem ze trudno przy malym dzieku no ale zawsze troszke wiecej dac sobie luzu chocby nie sprzatac..Niech maz sie wukaze w tej kwesti... mojemu juz idzie coraz lepiej i sparwniej sprzatnie..

Lepiej wiedzieć później bo to zawsze pewniejsze, z drugiej strony to najważniejsze , że dzidzia zdrowa. :-)

reklama
Do góry