reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
a u mnie w Niedzielę Maluch szalał jak szalony, natomiast od wczoraj jedynie raz na jakiś czas szanownie połaskocze.. Mam nadzieję, że to jedynie wpływ tej beznadziejnej pogody

reklama
Jolunia;
Trzymaj się Kochana - dużo zdróweczka i mniej bólu. A z tym jajnikiem to pewnie fałszywy alarm i to z całą pewnością Dzidzia się ropycha
Julia;
aż mnie oko zaczęło boleć :szok: już wszystko ok?

A moje maleństwo takie grzeczne było, a teraz to rozrabiaka. Cały dzień mnie bombarduje i tylko chwilę pośpi :-D Zauważyłam, że chyba polubiło kawę z mlekiem, bo rano jak piję, to strasznie się wierci. (spokojnie kawa INKA z mlekiem ;-))

magdziark, Juleczka
Dużo zdrówka wam Życzę. Mi katar minął i na szczęście się nie rozprzestrzenił na gardło...Codziennie jednak po kilka razy do nosa woda morska - aby oczyścić i tym samym utrudnić przenikania infekcjom. Dziewczynki - wdychajcie kilka razy dziennie parę z rumianku - też fajnie pomaga.
Nie można stosować żadnych olejków eterycznych ponieważ mogą u Dziecka spowodować astmę czy nawet uszkodzić wątrobę :szok:
Głuszku;
z niecierpliwością czekam na wieści od Ciebie

jestem jestem. Wczoraj już było ok - moja mama poszła do spzitala wcozraj - dziś ma operacje dlatego nie zaglądałam - teraz ją własnie kroją :-:)-:)-( a mała poszła spać wiec siadłam na BB zeby zajac czyms myśli... bo mnie to bardzo stresuje.
Skurcze mineły - ale wczoraj jeszcze mi sie ten brzuch stawiał może już nie tak często i nieregularnie ale na pewno powyzej 10 razy na dzień. A sprawdziłam w necie ze do 10 to norma w drugiej połowie ciąży. Dziś mnie też troche ciągnie. Ale jest zdecydowanie lepiej. Wczoraj wzięłam 4 magnesy i nospę a dziś już dwa. Mam dzwonić do 20 minut do ginki bo teraz nie mogła gadac i zobaczymy co powie. Jak coś to pojadę do niej dzić na kontrolę.
Dziewczynki kurujcie sie z wstręnych choróbsk!!! W "M jak Mama" z lutego jest fajny artykuł jak się leczyc w ciaży. Poczytajcie.

PS. i wielkie dzięki za wsparcie. jesteście naprawdę kochane.;-)

Ja też Wam powiem że jak którąś coś boli to w necie napradę dużo można znaleźć. Jak przeczytałam o Głuszku to w necie znalazłam , że w ciązy po 23 tygodniu brzuch "staje" czasami -macica się przygotowuje do porodu jednak częste takie stawania mogą być niepokojące , mogą oznaczać przemęczenie i stres itp . Na szczęście Głuszek już się ratuje konsutlacją z ginką. To dobrze. Zawsze lepiej dmuchać na zimne.
A głuszku zdrówka dla twojej mamy :-):-):-):-):-)

A ja mam dylemat. Moze jakas kadrowa jest i mi pomoze. w czercu miala m urlop bezplatny a w lipcu i w sierpniu bylam na 1/2 etatu. Od wrzesnia pracuje normalnie na caly etat. Chcialabym wiedziec czy ta 1/2 etatu wlicza sie w zwolnionko czy nie, bo mi wyliczyli jakis cienkie zwolnionko.
pozdrawiam wszystkie obolale mamy.

reklama
Według mnie tez się wlicza. Jest jeszcze jeden haczyk. Czy masz rozpisaną pensję na premię plus podstawę czy nie. Jak tak to mogli ci wyliczyć bez premi.

Do góry