reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Nie pozwalają żeby nie doszło do infekcji , najlepiej karzą leżeć tylko z podkładem bądź ligniną ja nie używałam co prawda majtek wcale ale te jednorazowe są bardziej przepuszczające powietrze więc bardziej praktyczne no i higieniczne,.

reklama
jak leżałam to nie miałam żadnych majtek na sobie ale jak chodziłam miałam a starałam sie dużo ruszać by jak najszybciej dojść do siebie.
w domku przez pare pierwszych dni też korzystałam z tych majtek dzieki temu rana szybko doszła do siebie:tak:

Oj Mata zdziwisz się ale można chodzić z mega ligniną między nogami i to toalety która jest kawałek dalej. Pod koszulą i szlafrokiem tak nie widać ale ja tez nie będę tego już praktykować i zakupię majtochy jednorazowe

Mi jakoś dzionek mija na tym zwolnionku i powiem Wam że jest fajnie. Mała w przedszkolu ja trochę ogarnęłam w domku bo poleżałam do 9 tej w łóżku i szlag mnie trafił.Noga mniej spuchnięta ale jeszcze jeszcze .
:-)Tak czy inaczej stwierdziłam że mogę siedzieć i nogę trzymać wyżej na taborecie.

;-)u nas w szpitalu też ganiali, że zakładamy bieliznę, kazali nosić ligninę, żadnych jedorazowych majtoszków:wściekła/y: hmm jakoś dawałyśmy radę z dziewczynami hehe

reklama
Jak pielęgnować krocze po porodzie?
  • Używaj bawełnianych wkładek higienicznych.
  • Ranę wietrz co jakiś czas, a do osuszania jej po kąpieli używaj suszarki do włosów.
  • Po każdym oddaniu moczu i stolca należy zmyj krocze wodą bez środków myjących.
  • Jeśli krocze jest spuchnięte, możesz przykładać zimne okłady.
  • Do podmywania i spłukiwania gojącego się krocza używaj: naparu z nagietka, kory dębu, lub arniki, olejku lawendowego (3 krople olejku rozpuszczone w małej ilości mleka i w 1 litrze wody), olejku z drzewa herbacianego (kilka kropel na 3 litry wody), balsamu Szostakowskiego, roztworu Tantum Rosa. Gdyby rana była bolesna i nie goiła się, warto spróbować płukania jej 10% NaCl (można kupic w aptece).
  • Unikaj nasiadówek, ponieważ mogą przyspieszyć rozpuszczanie się szwów.

Do góry