reklama
Jotemka
Fanka BB :)
Julia!, dziwei sie ze mala jako alergii jako dziecko ktore dostaje leki sterydowe (bo chyba z tegco pamietam dostaje) nie dostala leku heviran, ktory podaje sie dzieciom obciazonym. U nas dostala tylko Lolka jak miala ospe, a chorowala cala ojka. Mimo tego leku Lola przechodzila to koszmarnie - nie che myslec co by bylo gdyby jego nie dostala... Najgorzej, ze miala nawet na galce ocznejMoja mała dzisiaj rano jeszcze rozpaczała bo w gardle też jej wyszła ta ospa ale parze jej szałwie i kaze płukać gardło i już jest lepiej ale okropnie ją wysypało,prawie całe ciałko i do tego miała dwa dni wysoką gorączke,dzisiaj minęła. Ciało ją swędzi i nie lubi kiedy jej nakładam ten puderale mam nadzieje,że będzie coraz lepiej..
...
Jak mozesz to podawaj jej jakis lek typu fenistin, bo zmniejsza swiad skory.... A w dodatku Lolka wogole nie dala sie smarowac, tylko plakala, ze a to wszytsko boli... Miala wtedy 2,5 roku.
cześć dziewczyny
dawno mnie nie było, ja w zasadzie tak z doskoku
mam pytanko czy robiłyście badanie na cytomegalię? kolezanka mi powiedziała ze to dość ważne, acz nieobowiązkowe badanie, ja nie miałam i aż sie przestraszyłam bo to podobno bardzo niebezpieczne dla dziecka
Jotemka
Fanka BB :)
Ja mialam robione w pierwszej ciazy w pierwszym trymestrze. Wtedy okazalo sie, ze chorowalam, wiec juz robionych badan nie mam. Natomiast w zwiazku z tym, ze nie chorowalam na toksoplazmoze, to mam robione badania w kazdym trymestrze. Byc moze tak tez jest z cytomegalia.cześć dziewczynydawno mnie nie było, ja w zasadzie tak z doskoku
mam pytanko czy robiłyście badanie na cytomegalię? kolezanka mi powiedziała ze to dość ważne, acz nieobowiązkowe badanie, ja nie miałam i aż sie przestraszyłam bo to podobno bardzo niebezpieczne dla dziecka
cześć dziewczynydawno mnie nie było, ja w zasadzie tak z doskoku
Ja robiłam w pierwszym trymestrze, też nie musiałam, ale jedna z moich koleżanek doradziła, że można poronić mając tego wirusa w sobie, więc nie zwlekałam i wolałam wszystko wykluczyć
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
reklama
Podziel się: