reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Maja moja dzidzia też skacze po pęcherzu i w dodatku mam problem z siedzeniem. Dzidzi to nie odpowiada i bombarduje mnie w dole brzuszka. Nie jest to miłe :no:, nawet czasem troszkę boli.

reklama
Hej dziewczyny!
ale Wam zazdroszcze tych ruchów, ja mimo że jestem w 22 tygodniu jeszcze ich nie czuje moze czasem lekko i sporadycznie, a wszystko przez to ze mam łożysko na przedniej ścianie brzucha jak to powiedział ginekolog i dlatego jeszcze nie czuje ;/ ale mam nadzieje ze juz niedługo bede czuć mojego Skarba :) serdecznie Was pozdrawiam!!!:-)

Cześć wszystkim mamom smutnym i wesołym....
Iwosz aale Krzymek będzie miał ślicznie( już ma):-)
Joasiu - nie denerwuj się tak. Są w zyciu takie rzeczy , na które nie mamy w ogóle wływu....;-)
Zmywarka mi się marzy ale czekamy na życiowe perturbacje. I juz nie chcemy inwestować w to mieszkanko..może w następnym...:tak:
Julia - niech Ci się oczko goi.;-)

a teraz dokładnie co powiedziała i moje odczucia:

Powiem wa, że jak zobaczyłam mamę to się przekonałam - żadnych cc!!!!! I nie wierzcie jak laski mówią ze jest super ekstra po cięciu bo to kłamstwo. Wiadomo nie boli cię tak jak w trakcie porodu bo tego bólu nie da się porównac z niczym innym ale mama powidziała że lepsze kilka godizn bólu porodowego niż operacja na macicy (mama tam była cięta) - Fakt że dziś mineła druga doba po operacji i mama już śmiga ale powiedziała ze jest to nie warte tego żeby się dać pokroić. urodziła i mnie i siostre i miała długie i bolesne porody wiec skoro mówi ze lepszy poród sn niż cc to ja jej wieżę. A zresztą gdybym sama się zdecydowała na ciecie nie ze wskazań medycznych to odczułabym to jako poroażkę i poddanie się. Wiadmo co innego jak trzeba - bo są wskazania. Dla dziecka zrobi się wszystko.
Mówi ze nie jesteś w stanie przez pierwsze 12 godzin nic zorbić ani się podnieśc ani nic!!! Potem kolejne 12 godzin jest też fatalnie. Wszystko cię boli. Brzuch może nie aż tak strasznie ale ona dostawała Dolargan, Ketotifen, morfinę więc niezły zestaw. I pamiętajmy że to wsyztko przełazi do mleka. Myslę ze po cc dochodzisz szybciej od siebie bo masz dziecko przy sobie i więcej siły (hormony buzują) ale jestes taka obolała ze raczej marzysz żeby zabrali ci dziecko a nie żeby je karmić a musisz. A po sn śmigasz zaraz po porodzie. Na 3 dobę to juz jesteś w domku a tu blizna na brzuchu się goi i goi.

Z tymi piersiami to u mnie to samo,dwa rozmiary większe:szok:,nie wiem jaką teraz nosze miseczke bo już na początku ze zwykłych staników przeszłam na sportowe oraz na ciązowe co rosną razem z biustem i śpie w nich także,są wygodne i nie uciskają :tak:

Co do wagi to ja ostatnio byłam zaniepokojona bo przez 1,5 tygodnia przytyłam 2 kg ale to była nieprawda:-),położna miała żle wagę ustawioną także ja od początku ciąży przytyłam 4,5 kg,choć apetycik mam spory:confused:

Azile fajny brzuszek:-)

reklama
Julia z okiem gorzej już nie będzie, tylko lepiej :tak:
Iwosz tapetka cudna aż nie mogę się na zdjęcie napatrzyć :tak::-)
Majka czytałam, że w czasie ciąży wydzielina może być obfitsza niż zazwyczaj i mieć lekko żółtawą barwę i niezbyt mocny zapach, jeśli jednak coś się zmieni, to może być to pierwszy sygnał zaczynającej się infekcji. Ale lepiej dmuchać na zimne - konsultacja z lekarzem nie zaszkodzi, a na pewno uspokoi :tak:
Mi też się marzy zmywarka i mimo, że właśnie jesteśmy na etapie urządzania kuchni od podstaw, nie ma na nią miejsca :-( a ja tak nie lubię myć garów :no: ale od czego ma się kochającego męża :-D czasami mnie wyręcza :-)

Do góry