reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dziewczyny dzięki za troske,czuje troche ulgi może w końcu się goi (w końcu to ranka w środku)

Maajka ja od początku ciąży mam problem z tą wydzieliną,ja przy każdym oddaniu moczu sprawdzam wkładke i zmieniam na nową,u mnie wydzielina jest koloru mlecznego,czasem przeżroczysta,zauważyłam(o co bym się nigdy nie podejrzewała) że popuszczam też czasem mocz przy kaszlu tylko,że upławy można odróżnić np. są lepkie,a wody płodowe nie mają żadnego zapachu i konsystencją przypominają wode.Ja pytałam ginekologa i on przy badaniu na rękawiczkach sprawdzał to i powiedział,że to upławy normalne w ciąży bo w pochwie się coś tam złuszcza...a i jeszcze Wam powiem,że przy pierwszej ciąży nie miałam wcale upławów.

Maajka jeśli bardzo Cie to martwi i czujesz,że coś jest nie tak to lepiej nie czekaj i idż do lekarza

reklama
darunia jak masz łożysko na przedniej ścianie to powinnaś zacząć odczuwac wczesnije ruchy własnie. Przynajmniej ja tak miałam z Marysią. A moze nie czujesz ruchów bo po porstu dzidzia jest spokojna?

ja wam powiem ze jak na razie ta dzidzia jest o niebo spokojniejsza od Marysi. Ona mnie na prawde fest rąbała. A synuś jest grzeczny. Oczywiście rusza sie codziennie -kopie, wierci sie, rozpycha ale wszystko jest to w ramach przyzwoitosci. ponadto częstotliwość tych ruchów raczej świadczy o tym ze on większosć czasu jednak przesypia. Acha i w nocy to śpi a Maryś tak mnie kopała ze az buziła ale to było w ostanim trymestrze więc zobaczymy co bedzie za miesiac.
Brzuch mi jescze nie skakał ani razu ale juz czuć małego na zewnątrz.

Ja też za żadne skarby świata nie chcę cesarki na życzenie. Co innego jak są wskazania i trzeba, nic się na to nie poradzi. Poród naturalny jest o wiele mniejszą ingerencją w ciało, bo cesarka jak nie patrzeć to operacja, a ile potem może być komplikacji przy następnej ciąży :no:
Moja teściowa urodziła 4 dzieci. Ostatni poród musiał odbyć się przez cesarskie cięcie. Wcześniejsze wszystkie porody były z nacięciem krocza, tak że jest nieźle połatana, ale to rana po cesarce do dzisiaj daje się najbardziej we znaki.

azile29 zgrabniutki Twój brzusio :tak::-)
Mi piersi też podskoczyły, ale tylko o jeden rozmiar ;-)
Ostatnio wyczytałam, że tyciem mozna się przejmować jeśli w ciągu miesiąca przybędzie więcej niż 5 kg, więc nawet 3-4 kg to nie jest źle :tak:

Ja znowu mam wrażenie, że mój szkrabek mało co śpi, bo co chwilę daje o sobie znać :-D ale na szczęście te kopniaki mnie bardziej łaskoczą niz bolą (i mam nadzieję, że tak zostanie;-)).
Spać mi daje, po pęcherzu też nie skacze, ale zdarza się, że mocno się opiera, bo muszę lecieć do wc, nawet jak przed chwilą byłam (a nie przyciska mnie co chwilę) :-D grzeczne mam to dziecko ;-)
zobaczymy jak będzie później :-D

Ale byłoby fajnie. Ja i tak już się cieszę, bo z Wojciaszkiem miałam 16 tygodni macierzyńskiego. A teraz jest więcej i do tego to już drugi szkrab, to będę miała 20 tygodni. Ale na jeszcze więcej bym się nie obraziła.:-)

Dziewczyny gratuluję chłopaków!!!!
Ja muszę udac się do kardiologa, bo po infekcjach gardła i zapaleniu zatok (które nadal leczę) mam osłabione serce i problemy z lewą nerką. Usg, ekg, echo serca, badania krwi, później glukoza, toksoplazmoza i jeszcze inna litania od gina :-( Jak tak dalej pójdzie to będę miała więcej wyników niż książek w biblioteczce :szok: no ale najważniejsze jest maleństwo, które sprytnie ukrywa swoją płeć :-D
Cóż wszystko podobno najlepiej zrobić w Marriocie (usg) i Luxmedzie (kardiolog)
:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry