reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
ja też dziś po wizycie - doktor zachwycony morfologią :-) - nie dziwię mu się ;-); młodej wyraźnie nie podobał sie pomysł posłuchania serducha bo skopała ten przyrząd dość konkretnie :-D - aż sie lekarz śmiał,że to nie dziewczyna a jakiś piłkarz w moim brzuchu :tak:;

poza tym wszystko ok...no oprócz żylaków :-(, które włażą tam gdzie nie trzeba czyli z ud na krocze i mocno dokuczają...póki co mam brać cyklo 3 forte, a jeśli nie pomoże to detralex...:-( a po ciąży chyba odwiedzę chirurga naczyniowego...

waga - 7kg +

reklama
ooo!! - a ile bierzesz??bo ja na razie 1x1 bo boję sie więcej, choć mam zezwolenie od lekarza ...

Ja też mieszkam na 3 piętrze bez windy i ganiam po tych schodach. Ale chyba z przyzwyczajenia organizmu nic to za bardzo nie pomogło w rozkręcaniu porodu. Zobaczymy jak będzie tym razem.

A magnez muszę sobie kupić. Mnie specjalnie na te kurcze łydek nie pomagał poprzednio, ale może bez magnezu byłoby jeszcze gorzej.

Magdziarka, Milka, Iwosz, cieszę się, że jest ok.

A co do "brzucha-przeszkadzacza" w schylaniu to ja na szczęście mam wszystkie wsuwane buty (przynajmniej te, w których najczęściej chodzę). No tak, ale skarpetek jedną ręką się nie da założyć. Jeszcze sięgam, ale brzuszek rośnie... oj rośnie....:-)

mamoociku to może zahaczycie o Olsztyn po drodze:-D:-D:-D:-D

Kto wie, może się uda.:-) Wprawdzie do Olsztyna z naszej działki jest 80 km, ale w kocu to nie tak daleko.
Magdziarko, a o sprawach kościelno-sakramentalnych dobrze prawisz. Ja do kościoła chodzę, szukam takich księży, których dobrze jest posłuchać, ale zgadzam się, że nie wszystko jest w porządku.

Milka, my tez nie obchodzimy walentynek. Jakoś nie pamiętam o tej okazji. Marcin też nie. I tak się kochamy. A jak sobie któreś przypomni, to daje walentynkowego buziaka.:-)

Marta,
pomysł z czerwoną kokardą zastosowałam kiedyś na urodziny Małża - spodobało się.:-D

Patrze dziewczyny wy to dzisiaj dlugo spicie. Ja siedze w pracy i oczy na zapalki, mysle tylko o lozeczku. Ach dzisiaj zaczynam 6 misiac
Ja licze wedlug takiego schematu a wy?
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg

A ja wczoraj przezylam szok.Tak biodro bolalo ze az noge mi odjelo. Nie moglam sie ruszyc ani nic powiedziec z bolu tylko lzy mi same lecialy. Po minucie przeszlo. ale dzisiaj nadal mnie te biodro boli ale nie tak. A co bedzie pozniej!!!!!!!!!!!!!! Az sie boje myslec;-)

reklama
azile ja tez licze wedlug tego schematu. 6 misiac ale te czas leci.

U nas Walentynki na odleglosc przewaznie tak jest. Tylko 3 lata temu i dwa Krzys byl akurat w domku. W ten dzien obchodzimy urodzinki Kubusia wiec jest to dla nas podwojne swieto.

Do góry