reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzień dobry kochane :-D
Asiowo, ja z Julką 24 do przodu, a z Anulką 6 mniej przez ciążę...;-) ale jeszcze na wadze nie byłam, nie chcę się stresować ;-) ale dużo musiałam zjechać, bo nawet znajomi się dziwią że wcale nie wygladam, abym dwoje dzieci urodziła :-D i wchodzę w panieńskie ubrania... nie martw się kochana, każda ciąża jest inna...

Marta, wielkie gratulki cioteczko :-D skąd ja znam teorię lekarzy? u mnie jak rodziłam Julkę, to widać było że ciąża przenoszona, bo mała nie miała wcale mazi płodowej i obłaziła ze skórki jak byk :szok:
a tą rodziłam też 9 dni po terminie i co? wyglądała jakby była... niedonoszona... cała była "umaziowana", położne się śmiały ze ją kremem Nivea wysmarowałam, bo całe ciałko miała wysmarowane ;-)i nie ma reguły... niby po terminie, a mój lekarz mówi że spokojnie mogłam sobie jeszcze z tydzień w ciąży pochodzić ;-)

reklama
Ewunia... słyszałam, ze przy 2 maluchów łatwiej wrocic do dawnej formy;-)

Kurde dziewczyny... jest to mozliwe zebym czuła juz ruchy dziecka????? No puka mi tam cos od srodka, ale jelita to na pewno nie sa:tak::tak::tak::tak:cudne uczucie normalnie... jestem w szoku!
dodam, ze wg USG dziecko jest o tydzien starsze!:-)

Po raz drugi łatwej jest rozpoznać czy to ruchy dziecka i można je wtedy wcześniej poczuć - zidentyfikować

Witam :-)

dzionek super,Marysia troche marudzi chyba na zabki no i dwa dni goraczkowala,spacerowalam z nia chwilke potem zjedlismy wspolny obiadek,tak wogole obijalam sie caly dzien

Milego wieczorku:tak:

Asiu wydaje mi sie,ze to moga byc kopniaczki:tak::tak::tak:
Ewa sliczne imie wybralas dla malenstwa:tak::tak::tak:

Witam wieczorkiem :-)

Asiowo oj to na pewno ruchy :tak: w końcu to druga ciąża i wiesz juz co i jak ;-) ale Ci fajnie :sorry2:
u mnie z @ cisza i chyba test zrobię :sorry2:

Spotkanie z Darunia bardzo udane, tylko krótkie... ale Bartusia katarek męczył i nie był zbytnio w humorze bo ząbki mu dokuczały... ma juz 13 :szok: potem się chłopak rozbrykał i fajnie sie bawili z Dobrusią :tak:w przyszłym tygodniu my jedziemy do nich to jeszcze pogadamy ;-)
potem wyskoczylismy na spacerek, plac zabaw (mała miala pierwsze starcie z pisakownicą i piaskiem w buzi :dry:), kolacje ledwo tknęła, pocycała i padła jak kawka, dużo wrażeń jak na jeden dzień ;-)
ja zaraz kończe list motywacyjny, jakies oświadczenia jeszcze napisze i jutro wiozę papiery, a co, raz się żyje ;-) państwowa posadka najczęściej lepsza niż u prywaciarza :dry:
miłego wieczorku :-)

Martusiu, powodzenia z tą pracką, trzymamy za Ciebie kciuki :tak:

Asiowo, pewnie tak będzie bo już zapomniałam, co to znaczy zjeść normalnie i tak w ogóle... mała je ładnie, co mnie cieszy niezmiernie :-D i może zrzucę jeszcze jakies małe co nieco ;-) a 13 tyg... nie za wcześnie, ja Anulkę poczułam 30.01 pierwszy raz tak na poważnie... z wyliczeń wychodzi mi 20 tyg :szok: choć puknięcia-jakby latały motylki, to 4 grudnia już wyczuwałam...

Marlenka, witaj :-D i dzięki ;-)

Hej dziewczyny!
ale numer - wczoraj na przystanku spotkałam Monię (Mamootka) jechala do dzieciaczków na mazury autobusem :-D ale sie uśmiałyśmy :-D:-D:-D ale ten świat mały :tak:

Dzis natomiast nad ranem ok 5.15 zaczął się palić dom sąsiadów - dobrze dla nas, że po drugiej stronie ulicy ale bardzo im współczuję :-(

Aniknulek, fajnie, że się odezwałaś, byłam ciekawa co u Ciebie!
Kurcze myślałam, że Jasio poszedł do przedszkola, też coś przegapiłam.
Jak Twoja opiekunka? Jak praca, zadowolona jesteś?:confused:
Swietnie sobie radzisz:tak:, jeszcze te obiadki dla Jasia...:shocked2:

Cóż jest ciężko chodze mega niewyspana ale już się przyzwyczaiłam najgorsze, że wiecznie nie mam na nic czasu nawet mam wyrzuty sumienia, że Was zaniebuje ale niestety nie mogę korzystać z netu w pracy jak Bbakania i Kasiau - blokady - więc zostają mi dosłownie chwile późnym wieczorem. Dzis czeka mnie jeszcze prasowanie :dry: czego nie znoszę ale cóż....
Teraz przez 2 tyg moja mam zajmie sie obiadami - mnie czeka tylko zmywanie - ponieważ ma urlop :-p

Dziewczyny my już po wizycie u lekarza.
Okazało się, że to bakteryjne zapalenie jamy ustnej :szok:,
coś w rodzaju nadżerki:szok:!!! Ponoć bolesne jest okropnie.
dzielny mój synio.
Na szczęście dostaliśmy leki i w najbliższym czasie
Współczuję ale najważniejsze, że masz juz leki, które pomogą maluszkowi :tak:

Mata gratulki mam nadzieję, ze będziesz zadowolona z pracy ;-) no i dopinguję zrzucania kg ja niestety mimo starań nadal stoję w miejscu :zawstydzona/y:
Dla poprawy humoru i złapania oddechu idę w sobotę do fryzjera jak mi sie uda to wkleje fotkę na zamknięty :-)

Kochana Marysiu ciotka jak zwykle spóźniona z życzeniami ale przesyłam je prosto z całego serca abyś była zawsze uśmiechnięta, dawała zawsze radość swoim bliskim, rosła duża i zdrowa i niech spełnią się Twoje marzenia :-)

Trzymajcie sie kochane - przesyłam buziaki od Jasia :-):-p:-)

Asiu mozesz juz czuc ruchy
Anikinulka super ze zajrzalas .Ale mialas spotkanko Fajna sprawa tak spotkac ktoras z Was.
U ans noc okropna Wojtal budizl sie nie wiem ile razy o 5 postaniwol soie na dluzej posiedziec wiec ja juz ne spie od 5/ Noo ale umylam lepetyne i naszykowalam rachunki do poplacenia.

reklama
witajcie:tak:

Ja juz jestem pewna, ze to dzidzia zapukała:tak:niby koniec 14 tygodnia, ale według usg to juz poczatek 16:tak:

A u nas nocka super... mała zasneła o 19:50 i spała do teraz:-) własnie ja słysze, ze gada... ale normalnie oby tak co noc:-D:-p

Do góry