reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ula,Joasiek podeslala juz linki;-)to wlasnie ta dieta sie katujemy:-Dnie jeste latwo,nie powinno sie nawet pic kawy,ale ja bym z lozka nie wstala,wiec kawunie popijam:tak:

Bbakania ja tez lubie tulipany;-)

spacerek zaliczony,potem zlal nas deszcz,ehhh...Marysia jeszcze nie spi,a to do niej nie podobne;-)

Milego wieczorku:-)

reklama
Witajcie!
Ja tylko na chwilę, bo walczę z Jaśkiem, który za nic nie chce usypiac w lóżeczku - odkładam go a on ryk :szok: juz mam dość :wściekła/y:
wczoraj walczyłm od 24 do 3 - nie pamiętam ile śpiewałam, ile odkładałam, cyc to już smoczek więc go oduczam

Aniknulka no to masz też niezłego wymuszacza- domagacza;-).
Ja już z moim sobie na razie poradziłam, pisałam o tym wcześniej jak wył ponad 2 godz. od 23.00-ok. 1.30, domagając się żebym go wzięła na ręce a najlepiej do nas do łóżka.
Czułam się podle, ale nie wzięłam!!!:no: Głaskałam, całowałam i kładłam go w łóżeczku chyba z 500 razy, a on wstawał i wył. W końcu usnął!!!:tak:
Od tamtej pory czyli jakieś ze dwa tyg. temu już nie zrobił awantury i ładnie śpi w łóżeczku jak go odkładam po karmieniu.:-):-D
Słyszałam, że konsekwencja to najlepsza metoda, żeby czegoś dziecka nauczyć.
Nie jest prosto, ale nikt nie mówi, że wychowanie jest proste.
Może spróbuj tak jak ja, tylko musisz być twarda do końca - mnie pomagał mąż, bo bym się chyba złamała.:zawstydzona/y:
TRZYMAM KCIUKI

Jasiek w końcu padł (21.30) jednak zostawiłam go w łóżeczku i zakazałam m wchodzić i brac go na ręce ja w tym czasie poszłam się myć żeby nie słyszeć płaczu (bo serce boli mimo wszystko) :-( ale usnął potem tylko poprawiłam go bo ulożył się w nizbyt wygodnej pozycji, pogłaskalam i przebudził sie o 22 znów pogłaskalam powiedziałam siiiii i usnął - na noc zrobiłam herbatke malinową mam nadzieje, że obędzie sie bez noszenia na rękach :tak: cóż na razie nie liczę, że będzie kolorowo ale zobaczymy może sie uda.
Spokojnej nocy :-)

Ząbków brak:
Zuzia
Jasio

Antoś
Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)
Lenka
1 ząbek:

2 ząbki:
Brunko
Mikołaj Joli
Wojtuś
Marysia
Arturek
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj lorciowy
Paulinka
Ola (kasiau)
Natalka

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Staś
Bogna

[/I]5ząbków
Nadinka
Michaś

6 ząbków:

Krzyś
Dominik

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

Kubalowi chyba choróbsko odpuściło. Zaliczyliśmy spacerek, ale jak wracałam to zaczął padać śnieg z deszczem. i czy tak ma wyglądać wiosna. Buuuuuu

Aniknulka trzymam za ciebie i Jasia kciuki:-):-)

Najlepsze życzenia dla Oleńki Joaśkowej

witam:-)
moje dziecko niestety nie lubi dlugo spac pobudka o 5:40 ale juz padl na drzemke... za to tylko jedna pobudka w nocy na jedzenie a nie dwie jak zwykle ale to pewnie dlatego ze biedny ma katar i zle mu sie je... a do noska nie da sie dotknac zeby go wyczyscic to placz jest straszny i trzeba sie nagimnastykowac bo kreci glowka:-(
mamy juz 4 zabki dwie gorne jedynki przebily sie jednego dnia a widze ze nastepne tez juz sie biela:tak:
u nas dzis sloneczko wiec moze bedzie spacer bo wczoraj nie bylismy:-)
milego dnia wszystkim:-)

Ząbków brak:
Zuzia
Jasio
Antoś

Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)
Lenka
1 ząbek:

2 ząbki:
Mikołaj Joli
Wojtuś
Marysia
Arturek
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj lorciowy
Paulinka
Ola (kasiau)
Natalka

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Staś
Bogna
Brunko

5ząbków
Nadinka
Michaś

6 ząbków:

Krzyś
Dominik

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

witajcie

U nas nocka super... mała spala 11h do 7:-) i ja wyspana, bo dawno nie lezałam w łozku przed 22:-p Po Paulince juz nie widac, ze chorowała... ale sie ciesze:-)
W niedziele jedziemy na chrzciny, wiec tymbardziej super, ze mała wyzdrowiała...:tak: Tylko moja zamówiona sukienka nie przychodzi... mam nadzieje, ze do pt. przyjdzie, bo nie wiem w co sie ubiore:zawstydzona/y:
Miłego dnia zycze!

Ktoś skasował moją Pauline:

Ząbków brak:
Zuzia
Jasio
Antoś

Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)
Lenka
1 ząbek:

2 ząbki:
Mikołaj Joli
Wojtuś
Marysia
Arturek
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj lorciowy
Ola (kasiau)
Natalka

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Staś
Bogna
Paulinka
Brunko

5ząbków
Nadinka
Michaś

6 ząbków:

Krzyś
Dominik

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

Witam z rana:-)

Marysia wstala o 5 i juz zalicza pierwsza drzemke;-)pogoda ladna,suchutko i bezwietrznie:-)

Gratuluje Brunkowi zabeczkow:-)
Asiowo trzymam kciukasy,zeby sukienka przyszla do piatku:-)

Wszystkiego naj,naj dla Bruna to juz 9mcy

Milego dzionka:-)

reklama
Cześć Dziewczyny:-)

Długo, bo od piątku nie miałam okazji zajrzeć na forum, sporo się u mnie działo.Dletego nie jestem na bieżąco z wątkami.W każdym razie życzę wszystkim powodzenia w zadaniach, które sobie postawiłyście!!!!(odchudzanie,zakupy,nauka samodzielnego zasypiania itd.)
W piątek wizyta u dietetyka, w weekend odwiedziny znajomych w niedzielę,wyjazd do babci no a poniedziałek zwariowany w pracy,wieczorem jeszcze gorzej bo zakupy w sklepie ze zdrową żywnością a potem gotowanie dla Milenki do poźna jedzonka.(teraz zgodnie z zaleceniami pani doktor mała ma jeść więcej warzyw i kosztem mleka z butelki)
Tak w skrócie to powiem Wam, że musimy razem z małą przejść na dietę bezglutenową i bezbiałkową ( na tej i tak do tej pory jesteśmy bo karmię Milenkę piersią a ona ma skazę).Mało tego pani dietetyk zaleciła takie karmienie że dla nas to całkowita rewolucja-zrezygnować z butli a uczyć innych smaków-dorosłego jedzonka i ograniczyć białko które może tuczyć moją córeczkę-waży obecnie 11 kg a wcale nie je więcej niż inne dzieci.Do tego wszystkiego mam oduczyć małą nocnego cycusia-oj nie udaje mi się to od piątku,dzisiaj w nocy probowałam ok. 1 godziny,ale byłam tak padnięta a mała nie dawała za wygraną że w końcu dałam pierś a Milenka zasnęła.
W ogóle okazało się że dietetyk zalecił badania wątroby Milence,czy nie jest ona za bardzo obciążona braniem fenoterolu w ciąży (od 20 tygodnia) oraz żółtaczką:no:troszkę mnie to wszystko zmartwiło ale lepiej być świadomym i działać niż szkodzić nic nie wiedząc.
Sobie też mam sprawdzić tolerancję na gluten także zaraz zmykam do lekarza.

Jeszcze tylko spóźnione życzenia dla kochanych solenizantów NADINKI MIKOŁAJKA MACIUSIA PAULINKI ARTURKA I OLEŃKI !!!!!!
nadzieję że nikogo nie pominęłam w pośpiechu?

miłego dnia dziewczyny,jak będę mieć chwilkę to się odezwę.

Do góry