reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam Was i ja :-)

Wszystkiego naj naj naj Brunko, żebyś mniej mamie łobuzował :-D
My dziękujemy jeszcze raz za życzonka :-)

Moja Ola chyba zrobiła mi wczoraj prezent z okazji 9 m-cy z wstawaniem o 8... bo dziś norma - pobudka o 6 :sorry2: I śpiewa i gada to jak rodzice mają spać? :-p Na szczęście padłyśmy na pierwszą drzemkę o 7:30 i pospałyśmy jeszcze godzinkę :tak:
Niebo nie płacze więc jest nadzieja na spacerek ;-)
Miłego kolejnego dzionka! :-)

reklama
witam:-) U mnie za oknem zima brrrr. Pada śnieg:-:)wściekła/y::wściekła/y: I podobno ma być tak do końca tygodnia. Kubalo obudził się o 5,30 później zapadł na 15 min drzemkę i dopiero kilka minut temu zasnął. Dzisiaj wyskoczę sobie chyba na fitness, no chyba, że M będzie musiał jechać wieczorem do pracy. Teraz włąsnie zacznie się chyba u niego praca w kratkę.

Bruno najlepszego......

Witajcie!:-)

Wszystkiego naj naj dla Bruna:-)

Pyzaczek-trzymam kciuki za pozytywne wyniki badan u Milenki.Oj,biedna jestes z ta dieta-najpierw bezbialkowa,teraz jeszcze bezglutenowa.....

Ja mam dzis M w domku,wiec zaraz uciekam:-)

Witam!

kochane dzieciaczki wszytskieg dobrego z okazji ukończenia kolejnych miesięcy i wyjścia następnych zębolków :-)

Pyzaczek nie chciałabym podważać opini tej pani dietetyk, ale może warto ja jeszcze skonsultować z jakims innym lekarzem :sorry2: z moich obserwacji wynika, że lekarze lubia nadużywać słowa otyłość u dzieci... a te 11 kg to nie jest dużo (z tego co pamietam Milenka miała też sporą wagę urodzeniową...) no i to, żeby odstawiac dziecko od piersi w nocy... to wszystko wydaje mi się dziwne... u nas tez pediatra (od siedmiu boleści...) kazała odchudzać 2 miesięczne dziecko podając pierś co 3-4 godziny i przepajając wodą! A jak bylismy na obserwacji w szpitalu to ani jeden pediatra słowem nie pisnął, że mała za dużo waży i tylko się cieszyli, że ładnie przybiera na wadze :tak:

U nas nocka nieciekawa, ale coś mi migneły przed oczami białe plamki na dziąsełkach, więc wygląda na to, że nam sie kolejne szykują... z tego co zauważyłam małej wychodzą zęby o 2-3 miesiące szybciej niż wg "kalendarza ząbkowania"...

Mała przed chwilą sama usnęła, ja juz wychodziłam z pokoju, bo zaczynala sie wiginać, chwila płaczu, kilka stęknięć i cisza :szok: no i kładnę ja jak już prawie non stop mi jęczy, bo ona zaczyna okazywac zmęczenie jakies 2 godziny przed spaniem, więc stosując sie do rady Tracy, że przed 3 ziewnięciem do łóżeczka, to miałabym za każdym razem przynajmniej 2 godziny ryku i nerwów ;-) a ja mam twardą zawodniczkę :-p jak tak dalej pójdzie, to pomęczymy małą i w nocy, byleby zębiska mocno nie dawały w kość...

Pogoda nam się psuje ale zdążyliśmy spacerek zaliczyć i lekarza odwiedzić, Maciej osłuchowo czysty i wysypka ładnie zeszła...mamy tylko podawać na razie zwiększoną dawke zyrtexu żeby się organizm wyregulował. Lekko gardo zaczerwienione i katar ...ale następne zęby idą:baffled::confused2:

Mata
gratuluję samozaparcia i sukcesów wychowawczych:tak:

Pyzaczku mnie się też wydaje że 11 kg to nie tak dużo...po drugie mlekiem mamy raczej ciężko przekarmić. Co do diety współczuję...mam nadzieję że diagnoza się nie potwierdzi. Mam celiakę wiem coś o tym:no:

gratulacje dla Bruna na kolejny miesiąc:-)

Asiowo dobrze że Paulinka już zdrowa

pozdrawiam wszystkie

Ostatnia edycja:
zuzkus ja też mam nadzieję że ani ja ani moja mała nia ma celiakii,ale nie wiem czzemu pani dietetyk jakoś nie pozostawiła mi dużo nadzieii,skąd ona ma taką pewność bez badań-tylko wywiad i obserwacja?Przeczytałam już troszkę o tej chorobie i jestem lekko przestraszona,sporo obostrzeń,ciężko będize gdzieś zjeść na mieście czy u znajomych....:-(A z tym przekarmieniem na piersi-też tak zawsze myslałam ale moja mała nawet jak była tylko na moim mleku to też dużo przybierała,już sama nie wiem....
Mam nadzieję że ząbki pojawią się u Maciusia w miarę bezboleśnie i że już maciwe za sobą przeziebienie i wysypki-zawsze to duże zmartwienie dla mamy
bbakania i maajka dzieki że trzymacie kciuki,taka świadomość że kogoś obchodzi jego problem i zmartwienia dodaje sił!!
mata-kow śliczne ząbki twojego szczęścia widać na zdjęciu.A Tracy też czytam i czasami próbuję stosować,ale rzeczywiście nie da się tak na każdym dzieciaczku wypróbować tych sposobów,moja mała to też ciężki zawodnik-także nie wiem czy uda mi się jej nie karmić w nocy piersią-też myślę sobie że z drugiej strony sporo mam tak robi i nikt im nie każe przestać a moja mała wyraźnie się po tym uspokaja i zasypia.Wiem że ciężko o dobrego spoecjalistę i mi też kazał jeden Milenkę odchudzać w nocy wodą jak miała ok. 4-3 m-cy.Musiałby sam spróbować,jak ona z butelki wypije tylko mleko.Wodę jak duża dama z kubeczka tylko.

reklama
Do góry