reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mój Wojownik właśnie ucina sobie drzemkę, więc mam chwilkę.
Oczywiście wszystkiego NAJ dla Bruna !!!:-)
Agusia04 u mnie też zima, rano to prawdziwa zadymka była -BUUUUU:baffled:,
tylko u joasiek1977 chyba dziś ładnie.

Muszę Was pocieszyć, że słyszałam, że od weekendu ma być prawdziwa wiosna - ponoć ok. 15 stopni na plusie! Mam nadzieję, że tym razem synoptycy się nie pomylą :happy:

Mata, Zyskus słyszę, że nowe ząbki wychodzą! Gratulację!
My ciągle czekamy na górne, które chyba od miesiąca już swędzą!

Dziewczyny uciekam bo Wojtuś właśnie wstał po 20 min. - oj te zęby!!!

reklama
Agusia04 u mnie też zima, rano to prawdziwa zadymka była -BUUUUU:baffled:,
tylko u joasiek1977 chyba dziś ładnie.
Muszę Was pocieszyć, że słyszałam, że od weekendu ma być prawdziwa wiosna - ponoć ok. 15 stopni na plusie! Mam nadzieję, że tym razem synoptycy się nie pomylą :happy:
Hejka popołudniem :tak:
Gratulujemy nowych nabytków - ząbków :-D
Niestety u mnie tak jak u Bbakani, naprzemiennie snieg(deszcz), grad i śliczne słonko :sorry2: Tak pięknie świeciło, że zastanawiałam się nad spacerkiem :zawstydzona/y: ale moje szczęście że nie poszłam, bo po 10min spadł grad wielkości groszku :szok: Ufff A ja słyszałam, że w następnych tygodniach ma być nawet ponad 20st :szok:
Moja panna właśnie zalicza sobie kolejną drzemkę przy otwartym oknie(chociaż tyle) :tak: Śpi jak wczoraj, po godzince, ale nie ma problemu z zasypianiem jak ostatnio :zawstydzona/y: Oby tak zostało :tak:
Dziewczyny, mam pytanko... Co ile chodzicie na kontrolę z dzieciaczkami do pediatry? :confused: Macie wyznaczane wizyty?

Bbakania no to widzę, że spotkanko udane, fajnie tak się rozerwać :tak:

Joasiek my pediatrę odwiedzamy z okazi szczepień (to przychodnia) lub jakiejś choroby (prywatnie), mała ostatnio chorowała nam we wrześniu, a na szczepieniu byliśmy w styczniu (następne dopriero w czerwcu) i jak nic z malutką nie będzie i nie zauważymy nic niepokojącego to nie widze sensu chodzenia po lekarzach :sorry2: jedynie szukamy dobrego ortopedy, który obejrzał by stópkę małej, bo miała płasko-koślawa po urodzeniu i w szpitalu powiedzieli, że to skrzywienie ułożeniowe i jej sie potem naprostuje. potem dwóch pediatrów (w tym i neurolog) stwierdziło, że wszystko ok, więc się nie przejmowaliśmy, ale jak teraz zaczyna stawać, to widać niewielka różnicę w ułożeniu stópki, więc lepeij skonsulowac to :tak: no i szukamy po mału butków profilaktyczno-ortopedycznych, bo nie chcemy małej zaszkodzić zwykłymi butami ;-)

Mi panna w końcu po kąpaniu odpadła, a od 7 rano spała tylko 50 min przed południem i po południu nie dała sie juz położyć :baffled: coś tak przeczuwam, że lada dzień coś sie w buźce wykluje :dry:

Dziewczyny, mam pytanko... Co ile chodzicie na kontrolę z dzieciaczkami do pediatry? :confused: Macie wyznaczane wizyty?

Joasiek ja podobnie jak Bbakania tez chodziłam tylko jak Wojtek miał szczepienia, bo częściej nie miałam potrzeby.
Kanalik łzowy Wojtuń też miał przekłuwany :-( niestety,
ale z oczkami wszystko jest ok.
W tym tygodniu wybieram się na ważenie i mierzenie, więc może uda mi się odwiedzić pediatrę!

Dziewczyny, ostatnio b. bolą mnie plecy w lędźwiach. Skutek prawdopodobnie nszenia mojego "słodkiego Ciężarka":sorry2:, bo jak tylko go podnoszę to czuję taki nacisk w jednym miejscu.:baffled: Jak znacie jakieś dobre sposoby to napiszcie.
Ja zabieram się za przeszukiwanie interku, może uda się coś znaleźć.

Wojtuś już śpi, więc mogę poszperać, ale pewnie jeszcze tu wrócę!

Joasiek u nas podobnie jak u dziewczyn do lekarza chodzilysmy na szczepienia i jak Mania miala goraczke lub jakas wysypke,kiedys bylam u pediatry tak profilaktycznie,ale nic ciekawego sie nie dowiedzialam,jak z dzidziulkiem wszystko ok to chyba niema potrzeby czestego odwiedzania doktora;-)

Bbakania no to super spotkanako mialas i sprzatania troche tez:-D

Mejdia ja mam bole krzyza i rwe kulszowa i na pocieszenie nic mi nie pomaga;-):-Dzartuje oczywiscie(masaz,odpoczynek,masc,basen)jackuzzi jest najlepsze dla mnie,ale jedyne do ktorego mam dostep to na silowni no a tam to juz dawno nie bylam,hihi

Marynia juz spi,spacerowalysmy dzisiaj sporo,potem obiadek u kolezaneczki,zabawa z dzieciaczkami,znowu spacerek i tak jakos dzionek zlecial:-)

Milego wieczorku:-)

Ostatnia edycja:
Witam się wieczorkiem :tak:

Bbakania, Mata, Mejdia, Marlena - dziękuję za odpowiedzi :-) Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać, bo zawsze mam podany termin szczepień - a byłam ostatnio w styczniu i następny mam po urodzinach Oli... :tak: Wydawało mi się, że to dość spory okres czasu bez kontroli :sorry2: I zapisałam do przychodni małą na jutro - niech ją zmierzą, zważą (moje chuchereczko) a może też coś podpytam.. :zawstydzona/y: chociaż z konkretną odpowiedzią ciężko :baffled: zawsze jest "to normalne"... Poza tym jak byłyśmy w styczniu badać bioderka to lekarz kazał przyjść na kontrolę w kwietniu, więc wezmę skierowanie (a wiem że są kolejki spore :dry:)
Moja Oleńka też miała problem z oczkiem - na szczęście pomogły masaże i antybiotyk :tak:

Moje małe słoneczko już próbuje zasypiać ;-) Taka grzeczniutka dziś znów była :tak: I ze spaniem problemów nie było :zawstydzona/y: Poczytałyśmy trochę, długi czas nie była zainteresowana, a teraz słucha w skupieniu i potrafi ze mną siedzieć z 15min :szok: co dla mojej kręciołki jest nie lada wyczyn :-D Oczywiście czytając mamusia wydaje niesamowite dźwięki i to jest najlepsze :-D
A dziś mnie naszła chęć na słodkie :zawstydzona/y: Muszę się twardo trzymać, buuuu, może wreszcie @? :sorry2:
Ok, lecę poćwiczyć :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry