reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam ja dzis pierwsza. I znowu 11 godzin spania bez jedzenia!!!!!! to juz trzecia nocka, oby mu tak zostało !!!!
Stasiu gratulujemy ząbka!!!

Pogoda tragedia. W Krakowie warstwa śniegu, idzie sie załamac. GDZIE TA WIOSNA????

Głuszku
, na pewno w końcu wiosna przyjdzie! :tak:
Za gratulacje dziękujemy. Staś tez już 3 noc przespał (od 20.00 do 6.00). Ale bym chciała, żeby tak zostało.

po prostu ja zostawiam z ulubionym liskiem (sama zaczelam go jej klasc,zeby nie czula sie samotnie w lozeczku i go pokochala;-)) i wychodze.

A ja daję Stasiowi ukochanego misia i wychodzę :-)

Staś tez jest mały terrorysta. Raczkuje za mną i buczy, żeby go wziąć na ręce.

Ząbków brak:
Zuzia

Jasio
Antoś
Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)

1 ząbek:

2 ząbki:
Brunko
Mikołaj Joli
Wojtuś
Marysia
Arturek
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj lorciowy
Paulinka
Ola (kasiau)
Natalka

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Staś

5ząbków
Nadinka

6 ząbków:

Krzyś
Dominik

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

reklama
CZesc
U nas dzis było jedzenie o 1 :-(, wczoraj mały miał 37,8 i nie wiem czy cos sie wykluwa czy to od zebów...

A ja tez uaktualniam liste

Ząbków brak:
Zuzia
Jasio

Antoś
Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)

1 ząbek:

2 ząbki:
Brunko
Mikołaj Joli
Wojtuś
Marysia
Arturek
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj lorciowy
Paulinka
Ola (kasiau)
Natalka

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Staś

5ząbków
Nadinka
Michaś

6 ząbków:

Krzyś
Dominik

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

Hej dziewczyny:-)
Bbakania-gratuluje zabka u Natalki i pierwszego ''mama''.
My probujemy Mai ciagle wpoic gdzie jest mama,ktora to mama,powtarzam jej wolno jak mowic-ale chyba jeszcze na nia czas nie przyszedl;-)
Pieknie mowi ''tata'',''baba'',cos jak ''ciocia'',tylko to brzmi ''tota'',a ''mama' za nic.
Ja do niej:powiedz ''mama'',a ona z usmiechem:''tata'';-) A jak M pyta jej:gdzie jest mama?,to tylko sie smieje do niego i nic.A jak pytam:gdzie jest tata?,to najpierw patrzy na drzwi,a potem na tate (jesli jest akurat w domu).......

Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Arturo z okazji 9 mcy:-)

Witam kochane,mam nadzieje,ze macie sliczna pogode:-)u nas nocka ok,ja juz zjadlam sniadanko i wypilam 2 kawusie no nic biore sie za sprzatanie

Milego dzionka:-)

Witam się i ja :tak:

Najlepszego dla dzieciaczków!

U nas dobra nocka, pobudka przed 7, a teraz mała padła na swoją pierwszą drzemkę :tak: Ufff po wczorajszym dniu bałam się że będzie ciężko :zawstydzona/y:
Marlena, u nas też piękna pogoda, więc po drugim śniadanku mykamy na rodzinny spacerek :-D Wreszcie we trójkę :tak: Huuuraa :-D
Słonecznego dnia!!!

Witajcie!
Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Arturo z okazji 9 m-cy
smerfy5.gif

Ja w nocy niestety dałam za wygraną, Jasiek nie dał się z 2 razem odłożyć do lóżeczka i spał ze mną :-( cóż teraz ma drzemkę nr 1 usnął przy cycu i śpi a ja klikam na BB.

Witam kochane,mam nadzieje,ze macie sliczna pogode:-)

U nas piękne słońce :-) spacerek na 100% :-)

nigdy się nie dałam i chyba dlatego do żadnej z drzemek nie lulam Antosia. Jak coś zasypia sam lub noszony w chuście

Wytrwałość popłaca gdybym tak jak Ty od małego uczyła odkładania to dziś pewnie nie byłoby problemu ale on tak od małego ryczy i te płynące grochy, że żal patrzec :-( chyba jestem za miękka :-(

Staś tez już 3 noc przespał (od 20.00 do 6.00). Ale bym chciała, żeby tak zostało.

Życzę żeby Stasiowi już tak zostało :tak:

Milego dnia
slonce5_(www.e-gify.pl).gif

Dzien Dobry
U nas nocka Ok ale Nadia obudziła sie o 6 i już nie chciała zasnąc .. :-(od godzinki już spi i niebawem sie obudzi, zje coś i idziemy na spacerek, jak na razie u nas pogoda ładna, swieci słoneczko.
Ja nigdy nie mialam problemów z usypianiem Nadii, kładłam do łozeczka i zaraz zasypiała. Od jakiegoś czasu do usypiania włączamy małej kołysanki z Mini Mini:-)

Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Arturo z okazji 9 m-cy

Miłego Dnia życzę

Ostatnia edycja:
Aniknulka - a mi się wydaje, że sporo zależy czy długo się karmi piersią... :tak: im dłużej tym trudniej malucha przyzwyczaić do samodzielnego usypiania... przecież przy maminiej piersi jest tak ciepluchno, taki ładny znajomy zapach i tak biezpiecznie... :tak:a tu nagle maluch zostaje sam sobie do spania :sorry2: Kilka moich koleżanek nadal karmiących ma dzieci prawie dwuletnie i do tej pory mają problem z samodzielnym spaniem, o spaniu w łóżku rodziców nie wspomnę :zawstydzona/y: Także wydaje mi się - coś kosztem czegoś :tak:

reklama
witajcie!:tak:

Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Arturo z okazji 9 m-cy:tak:

U nas juz lepiej... małej powoli przechodzi choróbsko, mi tez:tak: Mam nadzieje, ze szybko wyzdrowiejemy na dobre, pogoda u nas brzydka wiec nie załujemy, ze musimy siedziec w domku:-) Nocka tez cała przespana, znaczy tylko do 6, ale mam nadzieje, ze to sie zmieni za tydzien jak czas przestawimy:-p

U nas teraz tez nie ma problemów z usypianiem..., odłokładam do łozeczka, chwilke z nia posiedze i wychodze, z reguły odrazu zasypia, jak sie nie uda, to mała dostaje swojego misia i z nim zasypia odrazu:tak: wsadzi se go podpache, przytuli się i idzie spac... :tak: Jak karmiłam jeszcze małą tylko cycem, to jej nie pozwalałam przy mnie zasypiac, jak widziałam, ze zasypia to ją brałam do odbicia i sie rozbudzała i dopiero odkładałam do łozeczka i wtedy nauczylismy małą samodzielnie zasypiac, ale wtedy mąż mi bardzo pomógł i sie udało... choc powiem, ze łatwo nie było:zawstydzona/y:

Wczoraj wysprzatalismy domek z mężem, a dzis moge odpoczac, bo On pojechał do roboty:zawstydzona/y: heh...
Miłego dnia!

Do góry