reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mata-ten sposob usypiania,o ktorym kiedys pisalam to sie nie sprawdzil niestety.Podzialala na nia drastyczna sytuacja,czyli 3 dni w zlobku,gdzie wyplakala sie za wszystkie czasy kiedy szlo o spanie :-:)-(No,ale efekt byl taki,ze w domu zaczela sama zasypiac bez wiekszych problemow-po prostu ja zostawiam z ulubionym liskiem (sama zaczelam go jej klasc,zeby nie czula sie samotnie w lozeczku i go pokochala;-)) i wychodze.
Sa zabawy,sa placze-czasem okazuje sie,ze przechodzi jej spiaczka i musze ja wyciagnac.Ale przewaznie troche ja przytule,ucaluje i klade z powrotem.I to moze sie powtarzac po 5 razy.A czasem,wieczorami najlatwiej,jest tak zmeczona,ze zaraz zasypia.

Ale powiem Ci szczerze,ze gdyby nie ten zlobek i to,ze ja tam nie mialam chwili,zeby do niej leciec-to nie wiem czy dalabym rade sluchac tego strasznego placzu.Tak wiec tym bardziej trzymam za Ciebie i Dobrusie kciuki!:-)

reklama
Hej :zawstydzona/y:

Ufff... co za dzień :baffled: W moją Olę coś wstąpiło, marudna na maksa :baffled: I płacz i płacz i płacz :baffled: Oooo właśnie się obudziła z płaczem :zawstydzona/y: M po nią poszedł... Dziś przechodziła sama siebie ze snem... od rana. Obudziła się o 7:30 i padła dopiero na spacerze przed 12, w domu ryk :sorry2: Teraz też padła przed 17 i pospała w wielkich bólach niecałą godzinkę, ale pewnie tylko dzięki temu że dałam jej viburcol... :zawstydzona/y:
Mam nadzieję, że szybko jej te zęby wyjdą :sorry2: bo wydaje mi się że to zęby - dryzie wszystko co popadnie i nie chce jeść :dry:

Bbakania - ciesz się mama jak się da!!!

DOCZEKAŁAM SIĘ DZISIAJ NAJPIEKNIEJSZEGO, NAJCUDOWNIEJSZEGO, NAJWSPANIALSZEGO SŁOWA NA ŚWIECIE:
13.gif
1.gif
13.gif
1.gif

No widzisz....Jasiowi było w gondoli ciasno, stąd te krzyki. Teraz w spacerówce świat jest inny i dużo ciekawszy. Miłych spacerków !!!;-):tak:
Gratuluję :-):-):-)

A jeśli chodzi o mój wózek to gdybym miała drugi raz kupować mój wybór byłby baaardziej przemyślany, "obmacany" itp.
Naciesz się mamą :tak:

A ja dzisiaj miałam tyle energii - mimo bólu głowy, że zrobiłam przemeblowanie w pokoju małego, wyczyściłam łazienkę i korytarz. Teraz padłam a Jasiek zalicza kolejna drzemkę. Dziadek bardzo mi pomógł. Nie mogłabym pozwolić sobie na takie sprzątanie gdyby nie zajął się wnukiem.
M jak zwykle w pracy a dzisiaj moja mama ma jakieś pożegnanie kolegi z pracy więc m robi za szofera - jak to pięknie ujął :rofl2: szofer teściowej :-D hihi
Jesli chodzi o usypianie maluszków to ja chyba tez muszę sie przemóc, kupić zatyczki do uszu i zacząć działac choć serce mi pęka jak widze te zapłakane oczy....

Bbakania grtuluję wyczekanych słów mama :-)

Aniknulka przygotuj sobie np. prasowanko w pokoju obok i zegarek. Krzywda Jasiowi się nie dzieje :tak: i zauważysz, że będzie inaczej płakać, ale spokornieje i zobaczy, że płaczem nic nie wskóra ;-) no i że to mama dyktuje warunki :tak:

ciekawe jak tam moja panna dzis będzie spała :dry: mam nadzieję, że w końcu zaskoczy... jutro tata będzie się sprawdzać w roli usypiania, bo ja sobie robie wychodne :rofl2:

miłego wieczorku:-)

Aniknulka przygotuj sobie np. prasowanko w pokoju obok i zegarek. Krzywda Jasiowi się nie dzieje :tak: i zauważysz, że będzie inaczej płakać, ale spokornieje i zobaczy, że płaczem nic nie wskóra ;-) no i że to mama dyktuje warunki :tak:
O tak ja doskonale rozróżniam Antosia płacz..ten chcę żebyś przyszła..to taki pisko - krzyk - płacz wymuszony....i wtedy gadam do niego że jestem itp itd..nigdy się nie dałam i chyba dlatego do żadnej z drzemek nie lulam Antosia. Jak coś zasypia sam lub noszony w chuście

Witam się wieczorem!

Mata, gratuluję sukcesów w usupianiu. Mam nadzieję, że będzie już coraz lepiej:tak:

Natalce gratulujemy ząbka! A dumnej mamie gratuluję usłyszenia wyczekiwanych słów:tak:

Aniknulka, super, że Jasiowi spodobała się spacerówka:tak:. U nas też tak było. Jak przesiedliśmy się do spacerówki, od razu spacery się wydłużyły:-)

Wczoraj dezynfekowali u nas na korytarzu zsyp na smieci. Jak maly poszedł spać, zrobiłam porządne wietrzenie mieszkania...no i na efekty nie trzeba było długo czekać:baffled: Dziś boli mnie gardło, głowa i ogólnie jestem rozbita. Mam nadzieję, że tylko na tym się skończy. Mały na szczęście był dziś grzeczny jak aniołek.
Jeszcze ja uaktualniam listę

Ząbków brak:

Zuzia
Jasio
Antoś
Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)

1 ząbek:

2 ząbki:

Brunko
Mikołaj Joli