reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam :-)

Dalej to samo :dry: wczoraj napisałam prawie cały wstęp, dopisałam jeszcze w kilku miejscach i wena sie skończyła :baffled:

Mała przed chwilą otworzyła sobie szafę, wyciągnęła buty, co mąż do pieca chodzi i zaczęła się bawić... efekt taki, że wygląda jak górnik:sorry2::rofl2:
no ale coraz bliżej celu, oby tak dalej;-)
a z małą to oczów Tobie zabraknie wokół głowy:nerd::nerd:
wiem jak to było z moja starszą córka ;-);-)
a ja musze się pochwalić że byłam u fryzjera, jestem zrelaksowana,:-):-):-) tylko cena powaliła mnie z nóg :szok::szok::szok:
i na nowo ból żołądka:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
WSZUSTKIRGO NAJ NAJ NAJ DLA DOBRUSI, OLENKI I DOMISIA

reklama
Ja również dołaczam się do życzeń dla naszych kochanych 9ciomiesięczniaczków.

Bbakania, z ząbkami to w teorii jest tak, że najpierw jedynki, potem dwójki, czwórki, trójki i na końcu piątki. No i zazwyczaj wychodzą parami, tzn. jak sie pojawi jedna dolna dłójka, to dość szybko będzie druga dolna.
U mojego Wojciaszek nie było takiej kolejności na początku, bo najpier poszy jedynki, potem górna dwójka, potem dolna dówjka, a potam reszta jedynek i dwójek. Każde dziecko jest inne. :-)
Staś ma na razie "porządek" jedynki dolne i górne.

witam wieczorkiem!

Mała ładnie dzis usnęła, tylko raz do niej poszłam po 2 minutach, położyłam na boczek i zasnęła :tak: teraz na razie się tylko wierciła i nie wybudziła, więc jest ok;-) i dopóki nie załapie na dobre oco chodzi z tym samodzielnym spaniem, to nocka będzie po staremu, czyli z nami przy cycku :zawstydzona/y: a jak już w dzień ładnie będzie zasypiać, to zrobimy przeprowadzke do niej do pokoju i będzie spała sama w łóżeczku :tak:
dzisaj na drzemkach małej popisałam jeszcze pracę i po mału dochodzę do wniosku, że temat się wyczerpuje, więc chyba bliziutko do końca :-)
zmykam podczytac ine wątki i spać, więc spokojnej nocki Wam życzę :-)

Zuzkus ja długo zwlekałam, bo to ząbki, to dziwne płacze i marudzenie, ale stwierdziłam dość, ile można usypiać na siłę prawie, lulać przy cycu... dużo nerwów mnie to czasem kosztowało, a teraz jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że będą skutki. Dziś juz 2 dzień, niby za 5 dni powinno byc widać różnicę, oby ;-)

dobra zmykam :-D

Witam ja dzis pierwsza. I znowu 11 godzin spania bez jedzenia!!!!!! to juz trzecia nocka, oby mu tak zostało !!!!
Stasiu gratulujemy ząbka!!!

Pogoda tragedia. W Krakowie warstwa śniegu, idzie sie załamac. GDZIE TA WIOSNA????

Witam z samego rańca :tak: Jak na mnie o baaardzo nieprzyzwoitej porze :-D Moje dziecię bawi się w łóżeczku, po pierwszym śniadanku :tak: Dziś też spała od 20:30 do 7:30 :-) więc ja znów super wyspana :tak: U nas z pogodą dziś lepiej (chociaż wczoraj rano też było błękitne, bezchmurne niebo... a potem co? :baffled:) No mam nadzieję, że będzie ok i spacerek zaliczymy :tak:
Miłego dnia wszystkim!

Joasiek pewnie Dr Housa ogląda :-)
A pewnie że oglądała - obowiązkowo :tak: wtulona w mężusia... :zawstydzona/y:

Witam i ja!

Głuszku gratuluję przespanej nocki, wygląda na to, że Misiu na dobrej drodze do takiego ładnego spanka :tak:

A ja próbowałam z małą w nocy troche zawalczyć, ale męczyłam sie godzinę, mała niby łapała, ale zaraz sie budziła, gadała do siebie, a potem ryk i prawie na śpiąco wstawała, wzięłam ja na ręce, przytuliła się, pogłaskała po twarzy i usnęła :sorry2: odkłądałam ją z 7 razy, stałam przy łóżecku ponad godzinę, ale po północy odpuściłam, dałam małej cyca i pospałą ładnie do 4, a potem do 7 :tak: nawet sie dużo nie wierciła... no i nie wiem czy to przypadek, czy może jednak to efekt tego usypiania:confused: Zobaczymy, dziś 3 dzień usypiania... a najlepsze jest to że mała teraz po kaszce, obiadku, jeszcze ciągnie cyca i to długo, nie może sie oderwać (chyba wie, że potem nie będzie spania przy cycu, to korzysta ile sie da :-D)

U mnie dziś ładna pogoda sie zapowiada, więc może w końcu mały spacerek zaliczymy ;-)

miłego dnia

Cześć dziewczyny!

Witam prosto z pracy,bo ja tradycyjnie w biurze od 8.00 a na nogach od 6.00 hmmm nie licząc pobutki w nocy na karmienie o 0.30 no i godzinnej zabawy nocnej od 3-4.00:szok:a to razem z mężem bo dzielnie próbował małą nakarmić i uspać a skończyło się w naszym łóżku........
Jak ja marzę żeby moja córeczka w końcu przestała budzić się w nocy albo może zredukowała pobutki do jednej?!

Pozdrowionka i fajnego dnia chociaż trochę wiosennego życzę:-)
PS ja mimo niewyspania jestem baaaardzo szczęśliwa bo mąż zrobił niespodziankę i kupił nam dzisiaj w nocy bilety na U2:tak::-):-D

reklama
Hej Kobietki!:-)
Pyzaczku-troszke Ci zazdroszcze tego U2,fajnie masz:-)
Mata-gratuluje efektow ze spaniem u Dobrusi!Na razie tylko troche,ale niedlugo sie nauczy:-)I bedzie Ci troszke lzej.

Moja Maja wczoraj padla juz po 19.00 i spala pieknie do 7.00 rano.Raz sie przebudzila na podanie smoczka,przed polnoca i zasnela z powrotem.:-)
W dzien trzeba do niej troche wiecej cierpliwosci,zeby w koncu zasnela sama w lozeczku,mimo,ze jest spiaca.Teraz tez troche sie buntuje,a oczy jej leca.

Milego dnia kobietki!:-)

Do góry