reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
witam i ja :-)

widzę, że nie tylko u mnie leniwa niedziela :sorry2: do tego cisza na bb... ale pewnie od jutra będzie niezły ruch ;-):-D
mała dała czadu w nocy, potem marudny dzień, ale juz chyba sie przyzwyczaiłam :sorry2:
jedynie wykańcza mnie spanie 6 godzin (a w międzyczasie wiercenie małej, chrapanie męża i przekładanie małej z boku na bok przynajniej 10 razy :baffled: marzę o przespanej nocy, albo chociaż wyspaniu się nawet jakby były pobudki :sorry2:
wczoraj odłozyłam mała do łóżeczka popierwszym nocnym karmieniu i spała aż 1 godzine, potem ryk i tylko cyc pomógł, na spiocha nie chciała smoka... masakra, wygląda na to, że mała znów ze mnie smoczka sobie zrobiła... mam nadzieję, że to z powodu kolejnych :)szok::baffled::dry:) zębów, a nie juz tak na stałe...
z pracą ruszyłam, kolejna stronka do przodu, ale nie dam rady dłużej siedzieć, bo oczy sie same zamykają, a mała pewnie niedługo się obudzi, więc chce chociaż krótka drzemkę zaliczyć ;-)

miłej nocki mamusie :-)

reklama
Mata, Dobrusia to straszna przylepka i widocznie potrzebuje przytulić się do mamusi:tak: Pozostaje Ci czekać, aż się trochę usamodzielni...może jak pójdzie na studia;-):-D:-D. A tak poważnie to współczuję i mam nadzieję, że trochę wcześniej mała pozwoli Ci się wyspać.

Bbakania, ja tez mam już mniej mlesia. Ale skoro jest mniej to znaczy, że dzieciaczki mniej potrzebują. Ja karmię 4-5 razy na dobę, ale widzę, że Staś nie będzie miał kłopotów z odstawieniem od piersi (jak już się kiedyś na to zdecyduję), bo on nie jest taki bardzo cysiowy.

Lilianko, u nas na szczescie na razie udaje sie basen bez chorób.

Witajcie!
Ja miałam noc koszmarną mały od 24 do 3 marudził zrobił sobie smoczek z cysia a ja zła na cały świat przygryzałam język żeby czegoś nie palnąć :wściekła/y: o 4 podrzuciłam Jasia m i do 6 pospałam potem cyc i pospał do 7. Popołudniu troszkę odespałam. Cały dzień padało więc zrezygnowaliśmy z łyżew i pojechaliśmy do babci (były urodziny mojego chrzestnego) Jasio spał w wózeczku godzinkę pod daszkiem werandy i dotleniał się a ja odpoczywałam na ganku ;-)
czuje się tak sobie... mam zawalony nos, na szczęscie nie kaszle itp, itp... tylko ten nos...
Zdrówka kochana i tak jak radzi Magdziarka Sudafed :-) i będzie ok

ja dostalam @ wiec teraz sie waham czy isc i sie nie kapac porobic zdjecia np czy odpuscic,Marysia dzisiaj konczy 7mcy jako ostatnia czerwcowo-lipcowa panienka i chcialam to wlasnie uczcic plywaniem na basenie i to po raz pierwszy no zobaczymy basen blisko caly dzien otwarty poczekam jak R wstanie, w koncu widze rezultaty moich spacerow i diety brzuch mi sie zmniejsza i nogi wydaja sie szczuplejsze,zastanawiam sie co na obiad zrobic bo Marysia od kilku dni zjada ze mna z talerza:tak:
Współczuję @ :-( ale najważniejsze, że wszystko powoli wraca do normy :tak:
Wszystkiego najlepszego dla Marysi :-D z okazji 7 m-cy :-)

Już pisałam, dziś jedziemy w odwiedziny do znajomych :tak: chociaż tyle, bo niestety ze spaceru nici :-( leje okrutnie :-( buuu
Mam nadzieję, że wypad się udał ;-) co do pogody to u mnie tak samo, szaro buro i padało :-(

Nadusia dzisiaj zrobiła kupalka i siusiu do nocniczka- bylismy pod wrazeniem hihi
Gratulki dla Nadii duża dziewczynka :tak:
w międzyczasie wiercenie małej i przekładanie małej z boku na bok przynajniej 10 razy :baffled: marzę o przespanej nocy, albo chociaż wyspaniu się nawet jakby były pobudki :sorry2:
masakra, wygląda na to, że mała znów ze mnie smoczka sobie zrobiła...
Nie jesteś odosobniona :-( mój Jasio też ostatnio cysia traktuje jak smoka a jak odkładam go do łóżeczka to ryk :wściekła/y: czasem szlag mnie już trafia :crazy: ale zwalam to na zęby.

Bbakania ja też mam mniej mleka i ostatnio zastanawaim się czy te akcje nocne to nie moja wina :-( może mam za mało mleka i jest głodny :confused: nie wiem zaczynam już z tego wszystkiego wariować

Krzysiu gratuluję ząbka :tak:

spokojnej nocy kochane

Witam z rana
U nas nocka przespana jako tako z przerwami .
Niedziela jak zwykle u teściów , weekend zleciał i znowu tydzień pracy.

Witam w poniedzialkowy poranek:-)

Marysia wstala dzisiaj wczesniej niz zwykle czyli 6.30 ale ja sie czuje dobrze teraz pioijam kawusie nr1 i podczytuje;-)
Dziekujemy kochane za zyczonka:-)
Aniknulko jak Marysia zasnie na dworze,a ja sie zblizam do domu to zeby jej nie obudzic kraze pod domkiem zeby sobie pospala bo tego snu juz coraz mniej ma w dzien fajny pomysl z ta weranda:tak:

Joan-na mieszkanie brata musi naprawde fajnie wygladac(lubie takie nowoczesne wykonczenia):tak:Krzys to naprawde grzeczny chlopiec 3h z doroslymi:-D:-D:-D
Daruuunia nic nie mow kaska tak idzie jak woda,a Ty tez niezle poszalalas,ale wiem ze to tylko na potrzebne rzeczy:tak:
Matulka kochana moze by znalezc jakas metode na Dobrusie wiem,ze probowalas wielu rzeczy,ale moze dziewczyny cos doradza no bo niunia budzi sie nie dlatego,ze jest glodna tylko tak jakby na smonia-cycunia czy tak?:tak:

Zycze milego dnia kobietki

Witajcie!
U nas nocka ok, tylko ja się dalej źle czuje, cały czas ten nos zawalony i nic nie pomaga :confused: może to jakiś wirus się przypałętał i tylko antybiotyk pomoże? No nic poczekam jeszcze trochę i poleczę się sama a jak nie to bez lekarza się nie obejdzie :dry:

Ł jak zwykle w robocie, Bart teraz w łóżeczku się bawi, a raczej już czeka na mnie :sorry2:

Miłego dnia dziewczynki, wpadnę za niedługo ;-)

dobrze macie że wasze szkraby się zabawią w łózeczku bo ta moją łóżeczko to wręcz parzy. tak to pełza do przedpokoju a teraz namiętnie próbuje wstawać przy kanapie i trzeba ją asekurować żeby się nie przewaliła .

Ja równiez witam :-)

Załączniki

• oczy-obrazki-oczu-19.jpg
    oczy-obrazki-oczu-19.jpg
    2,9 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
reklama
Dobry mam dzień dobry mam dzień.
JA też się witam. Antoś nas ostatnio rozpieszcza od kilku dni wstajemy po 8ej:szok:mnie to nie cieszy bo dzień za krótki. Olek z racji ferii też śpi dłużej. Ja idę dzisiaj na kontrolną wizyte z antosiem bo kończy mu się anybiotyk a jeszcze pokasłuje. Potem jadę na zakupki i za prezentem dla Olka na urodziny. Wieczorem flamenco i dzień z głowy. do miłego

Do góry