reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Jasio najlepszego!!!!!

Mata to już bliżej niż dalej. Dasz radę. :tak::tak::tak:

Azile mam to samo z Kubą. Ciężki okres teraz nastąpił. Bo trzeba strzec maluszki jak oka w głowie. A co to będzie jak zaczną stawiać pierwsze kroczki. :szok:

reklama
Witam późnym przedpołudniem:-D
Wstałyśmy dopiero o 9 , M przed 8 już wybył więc pospałyśmy troche razem.
Mata pełen podziw dla Ciebie że tak tworzysz i to przy małym dziecku!
Alize mam nadzieje ze jakoś spokojnie ci minie czas do powrotu męza.
Jasiu gratulacje szkrabiku!

U nas mała właśnie szaleje w łóżeczku, prowadzi poważne konwersacje ze swoimi zabawkami:-D a ja cierpliwie czekam aż się zmęczy i padnie.
Ostatnio u teściów ledwie na oczy patrzyła a nie chciala sie za żadne skarby położyć spać wiec cierpliwie siedziałam kołoniej a ta w taką histerie wpadła że tylko w duszy się modliłam żeby zaden sąsiad po policje nie zadzonił ze nad dzieckiem się znęcaja.
Mnie dzisiaj czeka wielkie pranie sprzątanie prasowanie itp normalnie aż mi ręce opadają ale najpierw to małe wiercące się musi zasnąc. Ach ......

nie ma sprawy.. jak będe miala dostę to napewno cos wrzucę...:tak:....
Masz już dostęp kochana:-)
, Dominik non stop sie wspina i trzeba być przy nim. Jest bardzo wymagający, czasem ręce bola od tej asekuracji jego.
Pozdrawiam:-)
mam to samo dziecko nie leży nie siedzi nie raczkuje tylko stoi i się przemieszcza nie mogę go z oka spuścic bo inaczej jest upadek i płacz.
Antos po Antybiotyku jest o niebo lepszy. Dzisiaj spał całą noc i w ogóle nie miał kaszlu. Rano zjadł 180 ml mleczka teraz 100 ml i spi.uf ja wstawiłam obiad.Idę pobawić sie z Olkiem bo ma farie i się nudzi

Joasiek ja mam juz 47 stron i z 15 jeszcze do końca, żeby jako tako wyczerpac temat:sorry2:, chociaż wiem, że to niemożliwe, bo to temat rzeka tylko źródeł brak :baffled:
To u mnie na studiach te 47stron to byłyby już 2 prace :-D a i tak za długie :-p Mąż miał 15 :zawstydzona/y: a kumpel 7 :-p
A co studiujesz i jaki temat, jeśli to nie tajemnica? :zawstydzona/y:

Miałam iść na spacer, ale przełożyłam po obiadku ;-) Chciałam najpierw małej zupkę ugotować, bo jak czasami wychodzę i spacerek się przedłuża to nie zdążam i daję gotowe :-( Pogoda bardzo zachęcająca więc połazimy z pewnością :tak: Teraz położyłam ją na drzemkę, zobaczymy ile pośpi ;-)

Wzielam 250ml wody i wlalam pol takiego malego słoiczka( taki malutki jak saod przecieru pomidorowego łowicza) soczku osłodzilam lyzke . Wieksza czesc wody z sokiem zagotowlam a w ok 100ml rozrobilam 2 lyzki maki ziemniaczanej I wlalam na gotujacy sie sok z woda. zagoptowalam i tyle.
.
Przepis na kisiel od Magdalenkakol

Witajcie juz raz pislam i musialm pzrerwac. Nocka ok. Tylko o 12 smok i 3 butla. Za to od 7 byl juz na nogach i wojowal do11 teraz spi. Oby jak najdluzej. Ja mam meza na miejscu wiec bede troszke mniej tu bywac.
Ciesze sie ze kisiel smakuje Moj Wokjtek tez go mloci jak głupi nie nadazam lyzka machac. Noo ale w jego przypadku to wszytsko jest smaczne i dobre.
Mam dziaij odiwedziny siostrzenicy w 7 miesiacu chce sie dowiedziec co pokupic zeby nie bylo zbednych rzeczy i koelzanki ktora mi przywiezie ubranka dla Wojtka . Ciesze sie bo juz to co mialam toprawie wszytsko za male.

Jasio ale ze mnie gapa :zawstydzona/y: wszystkiego naj ośmiomiesięczniaku :-):-):-)

Joasiek studiuję stosunki międzynarodowe a piszę o Bukowinie i Polakach tam mieszkających oraz tych, którzy wrócili juz do Polski :tak: u nas licencjat to ok. 50 stron, mniej promotor nie przyjmie, a dobrze mieć jakieś 10-20 % więcej jak zacznie kreślić i wyrzucać ;-):-D podobna zasada jak przy pisaniu artykułu do gazety :tak:

dziękuje za przepis na kisiel, bo ja też nie mogłam znaleźć :tak: i jeszcze pytanko czy ten soczek to taki dzieciaczkowy, czy może być swojski robiony, bo teściówka ma ich całą masę :sorry2::tak::-)

Ja wróciłam ze spacerku. Czuć wiosnę, więc dzisiaj nasz debiut w spacerówce :-) mała zaskoczona i musiałam jej rączki do rękawków pochować, dopiero przestała wózek obmacywać i usnęła :-D spała prawie godzinkę, więc musiało byc ok, tylko musze jej jeszcze kocyk brać, bo nóżki miała chłodne (no i jakos specjalni grubo nie ubrałam jej, tylko rajtuzki, spodenki i ciepłe skarpetki, a na górę body na krótki rękaw, grubszy sweterek z kapturem, kurteczka i czapeczka :sorry2: nareszcie kombinezon będzi mozna odstawić, bo wciskanie małej zwsze konczyło sie płaczem :dry:)
Obiad dała teściówka, mała juz wciągnęła swój, tak więc luzik :tak: oby tylko nie marudziła mocno i wieczorkiem może będę miała siły napisac więcej pracy ;-)

reklama
dziękuje za przepis na kisiel, bo ja też nie mogłam znaleźć :tak: i jeszcze pytanko czy ten soczek to taki dzieciaczkowy, czy może być swojski robiony, bo teściówka ma ich całą masę :sorry2::tak::-)

Marta Magdalenkakol pisała, że robila ze swojego. Więc napewno można.
Fajnie, że spacerek udany. No Dobrusia miała awój debiut w spacerówce dzisiaj. Ja jak Kubę przełożyłam do spacerówki to przez pierwszych kilka spacerów nie mógł z wrażenia zasnąć

Do góry