reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam sie z rana.
Pobudka była o 6.30 . Wczoraj poszła, wcześniej spać, tak jak bym przeczuwała ciężką noc. No itak było. Mąły spać nie mógł. wiercił sie popłakiwał. Butla co 3 godziny. Mam oczy na zapałki i zaczyna mi doskwierać zmęczenie. A jeszcze wczoraj mówiłam że sie przyzwyczaiłam do nocnego wstawania.:-p:baffled:.
Starsze mają ferie i tak się wygłupiają , że mam czasem ich dosć. Teraz pojechał z babcią i z M na wieś po zakupy. (ekologiczne jaja i warzywka). Mały zasnął a ja zamiast porrządki to na bb.:blink::blink::blink:.
Mata oj zaczyna sie . Całuski dla Dobrusia. Mój mały za to włżeczku wstaje i za chwile się puszcza. Myśli ze da rade postać, ale niestety laduje głową na szczebelkach. Więc musze stać przy łózeczku.

reklama
Dzisiaj popołudniu jak M wróci z pracy idę z Kubą do lekarza. Kaszel nie przechodzi, katar się nasilił. Ojej niedobrze. Do tego jest marudzi, ale nie dziwię się. Co chwilkę muszę czyścić nosek. Ma podwyższoną temperaturkę. Narazie podaję czopki.

Daruunia to pełna chata ludzi ci się szykuje. Ale będzie imprezka;-):-D

Marta biedna Dobrusia. Ale tak to czasami jest, że nie zdążymy na czas zareagować. Ja w poniedziałek idę kupić blokady bo mają być w Lidlu a u mnie w miasteczku nie ma w żadnym sklepie:no: Buziaczek dla Dobrusi w paluszek malusi;-)

Mata kupujcie zabezpieczenia bo i tak sie przydadza. U nas Wojtek turla sie na calego Po copelzacpoc na czworakach jak turlanie szybsze.Noo i tak sie dzisiaj turlal azmial bliskie spotkanie z podnozkiem i lepetynka bolal teraz z tego wszystkiego usnal.
Azile wspolczuje tegonie wyspania boo to jest koszmar aa i dzieciaki w domu drugi koszmar. U mnie Kinga tez w domu i codzi i truje co jakis czas.
Patyczku fajne macie pomysly na karmienie. Ja tak mialam z Kinga jak byla starsza To byl rowerek i ja tak za nia z miseczka jedzenia co przerwa to siup cos do dzioba

Dzień doberek ;-)

Gratulujemy ząbka i czekamy na następne :-D
Marlena - jakbym od 4 nie spała to bym później nieżywa chodziła :-D miło nam się avatarek podoba :tak:
Mata - zabezpieczenia konieczne :tak:, my też się przymierzamy do kupna, szczególnie do kuchni, gdzie właśnie mamy szuflady...
Marlena, Patyk - Tych Waszych prób jedzeniowych nie stosowałam, a może powinnam, bo moja Ola ostatnio też niejadek, ja czasami udaje łyżeczka samolot który ląduje z hukiem w buzi :-D

U nas nocka standardowa - wstawanko na jedzonko po 7 (zawsze jak tatuś do pracy wstaje...) a potem jeszcze chwilka snu do 9:30 :-D Jestem wyspana i pełna energii :-D trochę pogoda nie teges.. ale cóż ja poradzę? Na spacerek w każdym bądź razie po obiadku :tak: Mała zaraz zje drugie śniadanko, my już jesteśmy po :tak: Potem trochę poszalejemy na kocu, bo Ola ciągle "mama" i "mama" :-D Mam radość nie z tej ziemi i dumna jestem jak paw :-D
Miłego południa Kochane ;-)

ps. Ola właśnie zniknęła mi z oczu... popełzła sobie do przedpokoju :szok:

Ostatnia edycja:
witam:-)
Maly spi juz 15min wiec mam jeszcze z 15:-D
u nas znowu nocka ciezka...od 4ej to nie pamietam ile razy wkladalam smoka a i tak wstal o 5:30:-(
Jolu gratuluje zabka Mikolajowi:-)moze niedlugo wyjdzie nastepny u nas bardzo szybko byl:-)
Magdalenkakol no teraz te nieoczekiwane spotkania z meblami to nasze dzieci beda mialy czesciej;-)
Agusia zdrowka dla Kuby:-)
Azile jak cos czlowiek pochwali to na drugi dzien jest odwrotnie:-D:-p
Patyk ale masz kombinacje z karmieniem:-Dbruno nawet je ale ostatnio pcha paluchy do buzi razem z lyzeczka i caly jest wysmarowany jak swinka a i mama sie zalapie;-)
Mata to mamy takie samo marzenie co do snu:tak:buziak w Dobrusi paluszek:-)
Marlena 4:10?? a o ktorej zasnela? to ja juz wole ta 5:30:-p
Darunia to udanej imprezki zycze i bezproblemowych przygotowan :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie!
U nas noc :wściekła/y::crazy::angry: koszmarna wstawałam co godzinę a nawet co 30 min. Pewnie ząbki idą (nawet mi się śniły u małego) zła jestem :wściekła/y: niewyspana później idziemy na spacer to się rozbudzę , ma mnie też odwiedzić koleżanka więc jakaś odmiana od codzienności :-)

Jolu gratuluję ząbka :-)
Dzisiaj na obiad wyciągne z zamrażali gołąbki- przynjamniej na kasie oszczędzimy... qrcze a w sobote bedziemy mieli gości, mili przyjechac do nas znajomi (małżeństwo + 2 dzieci) zadzwonili i powiedzieli że przyjadą z 3 dzieci i jeszcze od Łukasza z roboty przyjedzie 3 kolegów z żonami- ja nie wiem gdzie się wszyscy pomieścimy :sorry2::szok::baffled:

Ja mam wczorajsze schabowe i tylko obiorę ziemniaki i zrobię sałatkę ;-)
weekend będzie wesoły :-) mam nadzieję, że będziecie się dobrze bawić :tak:

My nocke mielismy taka sobie. Do 2 Wojtek budizl sie co godzina na smoka. Mysle ze ten drugi zabek daje o sobie znac.

To samo co u nas tylko Jasiek to antysmok :wściekła/y:
;-)bylam juz z psem,ale tylko zrobila siku i szu....do domu:-Dona nie lubi zimna i jak jest mokro ksiezniczka jedna;-)
Marysia juz spi 1h,ale wcale sie nie dziwie tylko ze ja juz nie moglam no bo po kawce:sorry2:za to poprasowalam i wzielam sie za ukladanie w szafie Marysi,narazie nabalaganilam zamknelam pokoik skancze pozniej:-p:-p:-p
Ja mam ambitne plany weekendowe na porządki w szafach zobaczymy :tak:
Buuuuuuuu ale Wam ładnie dzieciaczki spią a moja nie chce :-( ja sobie marzę położyć się, wyspać i wstać zanim mała się obudzi :-D może kiedyś...
Mata ja też mam takie marzenie :sorry2:
Mąły spać nie mógł. wiercił sie popłakiwał. Butla co 3 godziny. Mam oczy na zapałki i zaczyna mi doskwierać zmęczenie. Mój mały za to włżeczku wstaje i za chwile się puszcza. Myśli ze da rade postać, ale niestety laduje głową na szczebelkach. Więc musze stać przy łózeczku.
Ja obkładam łóżeczko poduchami ponieważ miałąm to samo i nie musze stać nad nim zawsze to 10-15 min i można coś zrobić w domku ;-)

Dzisiaj popołudniu jak M wróci z pracy idę z Kubą do lekarza. Kaszel nie przechodzi, katar się nasilił. Ojej niedobrze. Do tego jest marudzi, ale nie dziwię się. Co chwilkę muszę czyścić nosek. Ma podwyższoną temperaturkę. Narazie podaję czopki.
Współczuję :-( i życzę szybkiego powrotu do zdrowia :tak:

U nas nocka standardowa - wstawanko na jedzonko po 7 . Jestem wyspana i pełna energii :-D Ola ciągle "mama" i "mama" :-D Mam radość nie z tej ziemi i dumna jestem jak paw :-D
Ale Ci zazdroszczę tylko jedna pobudka a tak cała noc przespana (kiedy to było:zawstydzona/y:)
Jasio jeszcze nie mówi mama :-(na razie nagminnie mówi gaga i kaka :-) cóż pewnie jeszcze się rozkręci

Czesc Dziewczyny
Widze że zła aura nad nami i naszymy dzieciakami. Kurczę ja naszczescie wysypiam sie w nocy - Nadia mimo wychodzących ząbków i zapalenia płuc śpi w nocy spokojnie.
Ale dzisiaj postanowiłam skonsultować sie z specjalistą odnośnie Nadii bo od tygodnia bierze antybiotyk i kaszel nie przecgodzi .... mam kurde dosc tej zimy, chorób, wychodzących zebów, marudnych dzieci - depresja na 102 :crazy::no:
Jeszcze palucha sobie przeciełam nożem i wogóle życie The Best - ehh sorki ale musiałam sobie trochę ponarzekać
Nadia teraz przysnęła - jest okazja zeby zrobic cos w mieszkaniu, Fabian swój pokój zamienił w pobojowisko:angry: i oczywiscie liczy na to, ze ja posprzątam.... dobra za duzo narzekania...
Może następnym razem napiszę Wam coś ciekawszego :sorry2:

Oj lilianko wspolczuje ci tych chorob. kochana wieczorkiemkup se piwkowypij na poprawe humorku moze jakas komedie wlacz. Zobaczysz ze w koncu zasiweci słoneczko
U nas dzisiaj zimnica taka ze szok. Wiatrzysko wieje buuu . Ja usze leciec a zakupy ale to meza siostra przyjdzie do lobuza nie ebde musiala go ze soba ciagnac.
Anikinulka oby to byly zeby i szybko wyszly. Noo a planuy na weekend masz rzeczywiscie ambitne Moze jak posprzatasz u siebie wpadniesz do mnie:-):-) Zrobie kawusie upieke ciasto iw wolnej chwili cie poczestuje :-D:-D:-D
Wilmek pisze:
Maly spi juz 15min wiec mam jeszcze z 15:-D
noo to masz ful czasu
moj łobuz wlasnie sie obudzizl musze go przebrac i cos do zjedzenia mu naszykowac noo i brac sie za obiad dzisiaj planuje kapusniak. Wojtek ma od wczoraj ziemniaczki i pulpecik z buraczkami. ( taki prawdziwy obiadek)

reklama
dziewczyny ale jestem szczęśliwa nawet zapomniałam już o ciężkiej nocy Mikołaj zrobił nam dziś kupkę na nocniczek :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Do góry