reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hello!
Magdziarko trzymamy kciuki za wizyte u neurploga!
Zdróweczka dla chorowitków!
U nas bez powoli i spokojnie. Mała właśnie drzemie ja wziełam się za pisanie prac zaliczeniowych, m pracuje sobie, ale popgoda niestety fatalna:dry: Co do dnia babci i dziadka my obdarujemy ich słodkościami , bo naprawde nie ma co szalec moim zdaniem, bo i tak najbardziej ucieszy ich sam fakt że to pierwsze podarki od wnuczki. Spadam teraz na kawke . Zajrze później

reklama
AGUSIA gratuluje przespanej nocki.
LORCIA duuużo zdrówka dla Twojego małego chorowitka!!!
MATA widze, że Twój mały urwisek nie daje Ci chwili wytchnienia :-D Moja Natala też pełza i unosi pupke - to takie słodziakowe.. :-p
AGACINA zazdroszczę Ci, że lenka spi rano az do 10!!! To niesamowite. Jak Wy to robicie? O której Ona chodzi spac?
I zazdroszcze też tych spacerków nad morzem...ach....;-)
MAMMOT to super, że Stas tak ładnie zaczyna Ci przesypiac. Oby to było długotrwałe zadowolenie. Tego oczywiście zyczymy
ZUZKUS dobrze ze maly czysto ma na oskrzelach

Ostatnia edycja:
my jak co roku po bombonierce dla babci i dziadka:tak: oczywiście Karol będzie wręczał a i w przedszkolu dzieci robią dziadkom prezenty więc na pewno będą zaskoczeni;-)

Lorcia zdrówka dla Mikosia. Kochana inhalujesz Mikosia pulmicortem?? Jeżeli tak to jaka dawka w mg?

Ja Wojtka INHALUJE PULMICORTEM I MAM 2X 1ML plus 1ml soli .Pulmicort 0.125mg/ml
Sorry za caps locaale syn sie udzielal
co do dni babic u na Kinga daje laurke albo cos co tyam zrobi w szkole i do tego slodycze .Oczywiscie kinga w rtym roku dopisze do zyczen Wojtka:-)

witam wszystkich:-) Maly przysnal wiec kawka i bb:-D
u nas w koncu troche lepsza nocka juz nie bylo plakania przez godzine i wstawania po antybiotyk...dwie pobudki na jedzenie 23 i 2:30 i zjada po 180:szok: a wieczorem tez tyle przed snem i rano gdzies z godzine po obudzeniu...ewidentnie jest glodny to jak ja mam go oduczyc jedzenia w nocy:-(
moze jak zacznie jesc wiecej stalego jedzonka to bedzie dluzej spal..jak myslicie?
duzo zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow:-)

Witam z rana:tak:

U nas noc nie najlepsza:-( małego ostro wzięło i znów charczy jak lokomotywa:-( z nosa fridą wyciągam mu taki jakiś dziwny śluz(stary) i mam podejrzenie że jest jeszcze niedoleczony po zapaleniu płuc i stąd ten kaszel...do piątku ma być na wziewach a później zobaczymy....
Karol już w przedszkolu a młody rozrabia na łóżku:tak: u nas na razie tylko pupa w górze i pełzanie do tyłu:-D
a ja na nartach jeszcze nie jeździłam:zawstydzona/y: w górach byłam za dzieciaka a tak to morze i jeziora Mazury i Pojezierze Brodnickie:tak: zdecydowanie wolę żagle, pływanie niż wspinaczkę:-D ale na pewno kiedyś z chłopakami wybierzemy się:tak:
Ja dzisiaj znów na 15 do pracy buuu a tak mi się nie chce:sorry:

Jeszcze raz zapytam. :-) Te wziewy to inaczej inhalacje???:confused:
Lorciu inhalujesz Mikosia pulmicortem?? Jeżeli tak to jaką dawka w mg? Ja mam jeden 0,125mg/ml a drugi to 0,250mg/ml. Artur tydzień po antybiotyku znowu zaczął chrypieć jak lokomotywa. Tylko teraz chrypa jest w gardle, wcześniej była niżej. I taki właśnie stary katar siedzący głęboko w nosku.

Jeszcze raz zapytam. :-) Te wziewy to inaczej inhalacje???:confused:
Lorciu inhalujesz Mikosia pulmicortem?? Jeżeli tak to jaką dawka w mg? Ja mam jeden 0,125mg/ml a drugi to 0,250mg/ml. Artur tydzień po antybiotyku znowu zaczął chrypieć jak lokomotywa. Tylko teraz chrypa jest w gardle, wcześniej była niżej. I taki właśnie stary katar siedzący głęboko w nosku.
Patyczku a dajesz Arturkowi popic po kazdej inhalacji? to jest konieczne bo wziewy wysuszaja błone sluzowa

Patyczku a dajesz Arturkowi popic po kazdej inhalacji? to jest konieczne bo wziewy wysuszaja błone sluzowa

Magdalenkakol nie daję. Pierwsze słyszę. Żaden pediatra mi tego nie powiedział. Dzięki, że mi napisałaś. A ten pulmicort to na co on jest? Bo jeden pediatra przepisał nam na alergię ten 0,250 mg/ml, a drugi na kaszel i chrype ten 0,125 mg/ml. No zgłupieć można:wściekła/y:

reklama

Patyczku nie pulmicortem; nie mam inhalatora ale lekarka nie kazała mi go kupować...
stosuję komorę inhalacyjną babyhaler a leki to flixotide i ventolin co 8 godzin.

odpowiedziałam w innym poście poprzez edycję:-D
rozmawiałam z 2 lekarzami na temat inhalatora i oba zgodnie odpowiedzieli że to jest dla mnie zbędne i lepsze wyniki daje komora inhalacyjna więc kłócić się nie będę:sorry2: poza tym w samej przychodni mieliśmy inhalację ale z innego leku salbutamolu:sorry: to podobno to samo co ventolin wziewny...bynajmniej jest super po 10 minutach od podania leku maluch spokojnie oddycha:tak:
ja już sama nie wiem co mam myśleć:eek: żal mi małego nie wiem czy ja coś źle robię czy co...może za zimno w domu ale mam 21 stopni więc raczej nie..przegrzewać go nie przegrzewam bo byłby spocony więc nie wiem co robię źle czy po prostu ten typ tak ma:-(

my mamy coś takiego:
http://www.dlapacjenta.pl/sklep/popup_image.php/pID/350?topSsid=1e25bfc123b8417150e428a58276758a

Ostatnia edycja:
Do góry