reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie :-D
Ja tak na szybko bo mały szaleje na dywanie i zdążyć za nim n ie można ciągnie go do kabli :tak:
U nas nocka taka sobie chyba 5 pobudek było nie pamiętam bo trochę nietomna :eek:
Ogólnie to ok
Miłego dnia wpadnę później

reklama
odpowiedziałam w innym poście poprzez edycję:-D
rozmawiałam z 2 lekarzami na temat inhalatora i oba zgodnie odpowiedzieli że to jest dla mnie zbędne i lepsze wyniki daje komora inhalacyjna więc kłócić się nie będę:sorry2: poza tym w samej przychodni mieliśmy inhalację ale z innego leku salbutamolu:sorry: to podobno to samo co ventolin wziewny...bynajmniej jest super po 10 minutach od podania leku maluch spokojnie oddycha:tak:
ja już sama nie wiem co mam myśleć:eek: żal mi małego nie wiem czy ja coś źle robię czy co...może za zimno w domu ale mam 21 stopni więc raczej nie..przegrzewać go nie przegrzewam bo byłby spocony więc nie wiem co robię źle czy po prostu ten typ tak ma:-(

my mamy coś takiego:
Babyhaler - komora inhalacyjna dla dzieci

Przepraszam nie zauważyłam. Dzięki za odpowiedź.
U nas w sypialni jak były te mrozy było tylko 10 stopni, pomimo że ostro paliło się w piecu. Ze względu na małego przeprowadziliśmy się do innego pokoju i w nim temp to ok 23st. Może za suche powietrze mamy w domu, że ten katar nie spływa tylko siedzi w nosku.

Witajcie kobietki!

Dziekuje za rady w sprawie wit.D3:-)

Wilmek-te kropelki do nosa to Soframycine.Na katar super,ale nie wolno ich polykac-tylko jak mam to wytlumaczyc Mai?Juz nawet podaje je jej na siedzaco,a i tak cos tam splynie do gardla.No i nie wiem czy od tego,ale od wczoraj ma chrypke:-(

Daruunia-super,ze masz towarzystwo mamy:-)Moja mama ma przyjechac na Wielkanoc,z jednym z braci,na chrzciny.Nie moge sie doczekac,bo widujemy sie tylko raz w roku (1000km odleglosci),no i na skype.
A jesli chodzi o Dzien Babci to jeszcze nie wiem dokladnie,ale myslalam o odcisnieciu raczek i stopek Majki na laurce.....Ale fajny ma pomysl bbakania ze zdjeciem i karteczka:-)

Lorcia-duuuzo zdrowka dla Mikosia,niech mu juz w koncu przejdzie to chorobsko!

Witajcie w południe :-)

Zdrówka życzę wszystkim dzieciaczkom :tak:
I dużo, dużo snu mamusiom które w nocy czuwają :tak:

Staram się być na bieżąco, ale piszecie tyle, że czasami nie nadążam czytać :zawstydzona/y:, a tym bardziej odpisać każdej z osobna :-p
U nas nocka tym razem taka jak zawsze - czyli sen do 7, a później jeszcze do 9 :-D No i jestem wyspana :tak:Ola przesypia całą noc, bo wieczorami zjada nawet do 200ml. Ostatnio zjadła tylko 140ml no i miałam wstawanko o 5 :zawstydzona/y:
My już po lekarzu, byłam z Oleńka na kontroli bioderek - wszystko niby ok, ale zalecił szerokie pieluchowanie i zakaz stawania dla Oli (jak ja mam to mojemu dziecku wytłumaczyć, skoro ona tylko by stała :zawstydzona/y:) Następna kontrola gdzieś za 2-3 miesiące, zobaczymy jak będzie ;-) Moja córeczka na spacerze z babcią ;-), oj chyba się przyzwyczaję do tego luksusu... :zawstydzona/y: a ja zaraz zabieram się za jakiś obiadek :tak: A wieczorkiem idę wreszcie na randkę z moim mężem :-D(od porodu mieliśmy do tej pory tylko jedną ;-)w sumie nie za bardzo randkę, bo raptem wyjście we dwójkę na obiad, ale... ;-)) a potem do kina :-p Ale się cieszę szalenie :-D nie pamietam już jak to jest wyjść gdzieś do miasta tylko ja i T :confused:
Miłego dnia babeczki!!

BbakANia świetny pomysł z tymi karteczkami :-D my jednych dziadków mamy na miejscu a drugich (moich teściów) mamy 120 km od nas jeszcze się nie zdecydowałam co damy :no: nie mam pomysłu a to pierwszy dzień babci i dziadka dla dziadków i Jasia więc wyjątkowy :tak:
Jasio śpi od 12 zobaczymy ile pośpi a ja na bb :-D
Dziewczynki życzę zdrowia i Wam i maluszkom :tak: te inhalacje, leki :baffled: współczuję
Po naszej wizycie w szpitalu Jasiek dostał dziś kataru a i mnie w nocy drapało w gardle :frown: małemu daję Nasivin a sama piję ciepła herbatkę.
Dziś oglądałam na TVN fajny pomysł na pokój dla małego - naklejki wielokrotnego użytku :tak: śliczne i można je przeklejać ze ściany na ścianę, okno, drzwi itp.
FlyMyButterfly - Naklejki ścienne dla dzieci/ FlyMyButterfly - Wall stickers for children's, wall decors.

Aniknulka - zdrówka dla Jasia i dla Ciebie :tak: coby się nic nie przyplątało ;-)
u mnie wczoraj organizm znów szalał, ale dziś czuję się jak "młody bóg" :tak: pewnie przez tą randkę z mężem :zawstydzona/y:
Świetny pomysł z tymi naklejkami do pokoju dziecinnego :tak:, Ola pokój już ma przyszykowany i tylko na nią czeka :tak: zabawek już ogrom, tylko te ściany takie puste... ja myślałam też o czymś takim.. :-) Border bordiura KUBUŚ PUCHATEK od TwojSzkrab (520221440) - Aukcje internetowe Allegro a wcześniej chciałam sama coś namalować, albo poprosić kuzynkę, bo wyczarowuje cuda na ścianach :tak:Jak znajdę to wkleję zdjęcie ;-)

Znalazłam :tak:

Załączniki

• pokoj.jpg
    pokoj.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Fajne te naklejki na ścine, ale cena mnie z nóg powaliła :eek: na szczęście na allegro można już coś do 100zł wyszperać fajnego ;-) u nas ściany puste, bo mala i tak u nas śpi a w soim pokoju to tylko dupcie przebieramy :-p

Joasiek ale masz fajnie z tym wyjśxiem z mężem :tak:

Byłyśmy na spacerku, krótkim, bo niecała godzinkę, no i mała pospała niecałe 25 min :dry: także dzisiaj znów będzie marudnie, chyba że małą dłużej pokima na 3 drzemce (jak w ogóle będzie :sorry:)

Obiadek juz zrobiony (gotowałam zupę wielowarzywną). Najpierw ugotowałam warzywka, wyłowiłam małej trochę, zmiksowałam, a potem doprawiłam naszą i jej zupkę :tak: no i mojej zupki zjadła prawie 30 ml :dry: ja juz nie wiem co zrobic, żeby więcej jadła... daję jej zupkę koło 11-11:30, a wcześniej mleczko dostaje koło 8:30-9 i to tak troszkę, bo ostatnio rano zasypia tylko przy cycu :dry: później już jej nie mogę obiadku dawać bo koło 12 jest kolejna drzemka lub spaeer... jak dawałam jej po 2 drzemce to i tak jadła podobnie... a obiadek je już od prawie 2 miesięcy...

Tak cena jest powalająca (to minus) ale naklejek jest 31 szt i przede wszystkim nie przykleja się ich na raz a można przeklejać wielokrotnie :tak: (to plus) jednak ja na razie mam namalowane przez siebie obrazki Kubusia Puchatka i Tygryska w fotoramach a jak Jasio skończy roczek i wrócę do pracy (mam nadzieję) to zmienię meble kupię jakąś szafę i może zmienię wystrój wtedy zastanowię się nad tymi naklejkami :tak: teraz to mu wszystko jedno co na ścianach :-)

Joasiek a jakimi farbami malowała?

reklama
bruno tez narazie u nas w sypialni wiec pokoiku nie robimy:-)
Mata moj maly tez tak jadl...a wczoraj zjadl caly sloiczek co prawda maly (125g) ale to i tak dwa razy wiecej niz wczesniej...ciekawe jak dzis bedzie...
zycze zeby Dobrusi sie odmienilo:-)
Aniknulka nie dajcie sie chorobie:-)
bruno rano spal 25min teraz zasnal stawiam na nastepne 25 i pewnie to by bylo tyle spania na dzis:zawstydzona/y:

Do góry