reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie :-)

Lorcia ale bym jazdę tej babce w przychodni zrobiła :angry::angry::angry: wkurza mnie podejście, że lekarze olewają zatroskane matki :crazy: my przez to olewanie u 3 (prywatnych!) pediatrów wylądowaliśmy w szpitalu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dobrze, że przepisujesz maluchy :tak: trzymam kciuki, żeby Mikoś szybko wyzdrowiał :tak: męczy sie bidulek :-(

u nas standard ;-) i mała przestawia sie na 2 drzemki dziennie (oby były takie ponad godzinne, a nie pół godziny :baffled:)

reklama
Lorcia trzymam kciuki za Mikosia bedzie dobrze:tak:ale swinia z tej lekarki dobrze,ze dzieci przepisujesz;-)
Mata zycze Ci zeby Dobrusia troszke dluzej pospala,a ty odpocznij sobie:tak:
czy to dzisiaj Mamoocik i Magdziarka spotykaja sie?

Daruunia pewnie na basenie , chociaż popatrzy jak szkrabik się pluska.
Moja Ola dostała plamek na buzi i na klatce ale chyba od proszku.
Ci lekarze są powaleni niektórzy , moja Wera też raz poszła i pani powiedziała że syropki i w sumie chorowała 2 razy dłużej bo i tak dostała antybiotyk. Szkoda jedynie tych dzieciaków bo męczą się przez tych lekarzy dłużej

Lorciu, zdrówka dla dzieci.

Moi chłopcy też jacyś zakichani. Niby nic poważnego, ale jakoś im nie przechodzi. W sumie Wojtek zakatarzony. Tak więc nie wiem, czy idziemy z nim jutro na basen. Bo ze Stasiem na pewno. :tak:
Na wczorajszej bębniarskiej imprezie wyskakałam się na całego. Dziś rano nie mogłam niczym ruszać. :-p

czy to dzisiaj Mamoocik i Magdziarka spotykaja sie?

Tak tak, Magdziarka już była. Nie dała się namówić na obiad, bo pędziła dalej. Ale żeśmy sobie miło pogadały. :-)

Lorcia-jak dobrze,ze Twoja mama poszla do znajomego lekarza,biedne dziecko meczylo sie niepotrzebnie przez tamtego lekkomyslnego pediatre....
Limba-miejmy nadzieje,ze bank zwroci Ci utracona kaske.
Marlena-no,teraz to nawet nie mam czasu na studia.Ale musialabym sie podowiadywac,ale wiem,ze tutaj troche studia kosztuja...

Zdrowia dla chorych dzieci i ich mamus!

A u nas praca wrze,tzn.M konczy juz malowac sypialnie:-)Wczoraj bylismy w Ikei,kupilismy komode (bo w szafie sie juz nie miescimy),szafki pod lampki,lampki,zyrandol....Jak juz wszystko bedzie gotowe to wrzuce fotke na zamkniety:-)

Maaajak to chyba lepiej poczekac i zaczac studia w ojczystym jezyku,sama niewiem no i czekam na zdjecia poszalalas troszke z tymi zakupkami:-D
Mamoociku czyli masz zakwasy?jak ja ich nie lubie,ale swiadcza o dobrej zabawie,hihi:-D
Kasiu zgadzam sie z Twoim ostatnim zdaniem przez takie osoby,takich lekarzy dzieci choruja dluzej:no:

Kochane życze zdrówka chorym dzieciaczkom i Wam:tak:
Lorcia współczuje,pediatra do .... ale dobrze,że już wiesz że ma zapalenie oskrzeli bo to mogło zajść jeszcze dalej:szok:,przeleczysz go i będzie dobrze:tak:i masz rację ze zmianą lekarza

U mnie Ok. jakoś mi się nie chce pisać i ogólnie zlatana jestem i za chwilkę idę myć podłogi.
Jutro mój m. wraca i wtedy będę rzadziej zaglądała więc trzymajcie się wszystkie.

Witam Panie:-) Ja nawet nie miałam czasu się do Was odezwać. Tak tylko podczytywałam. Moi chłopcy dzisiaj poprostu poszaleli:szok:. Krzyczeli jeden przez drugiego. Ale już śpią i w końcu cisza i spokój. Kacper już poszedł spać o 18.30 bo nie spał w dzień.

Majeczko koniecznie musisz wkleić zdjęcia. Czekamy:-)

Mamoot zdrówka dla chłopców. Super, ze spotkanko z Magdą udane.

Lorcia szybkiego powrotu do zdrowka Wam zyczę. Ta sytuacja z lekarzami:szok:. Masz rację zabieraj karty i przepisz dzieci do innej przychodni. Zwlaszcza, ze masz wybór.
U nas też pediatrzy nie skorzy do przepisywanaia antybiotyku.

Daruunia mam nadzieję, że wypad na basen udany. I Bartuś zadowolony:-)
I zdxrówka dla ciebie życzę

Kasiu fajnie, że Ola się lepiej czuje. A jak minie jeszcze kaszelek to będzie luzik:-)

Lorcia szok z tym lekarzem! Jak tak można traktowac dziecko i jego matkę, ale bym :wściekła/y:

Byliśmy na tym basenie, Bartkowi się spodobało, zrobiłam kilka fotek ale nie za bardzo sa wyrażne bo w ruchu i bez lampy :baffled: i filmik nagrałam ale jestem taka walnięta, że wstawic nie mogę- nie potrafie :baffled:
Wykupiliśmy Bartowi karnet i bedZie chodził raz w tygodniu, tam jest ciepło i spokojnie, atmosfera super i babeczka konkretna!!!
Jesteśmy z Ł zadowoleni :tak:

Co do mojego zdrowia kupiłam jakieś lekarstwa, najwyżej Bartowi przez 2 dni cyca nie dam, a ściągne i wyleje- chcę szybko wyzrowiec, żeby Bart nie załapał ode mnie ;-)

Bedę pozniej bo musze Bartowi isc flache zrobic ;-)

reklama
Lorcia a stawiacie mu bańki? My tak robimy jak tylko choróbsko sie rozwija i jak do tej pory Marysia brala 2 razy w zyciu antybiotyk (zapalenia oskrzeli tez) ale to przed bankami, teraz problem antybiotyków sie skonczyl odkad bańki stawiam.

Kasia fajnie ze Oli przechodzi.....

darunia a gdzie w końcu na ten basen chodzicie ?

mammociku a co to znaczy ze bębaniarska impereza? Znaczy ze na bebnach grali tak? I do tego sie fajnie tańczy? Kurcze jakos nie umiem sobie wyobrazic....

Wiecie co bylam wczoraj u alergolog - dostałam Zyrtec ale oczywscie mu krotski po nim powychodziły, pytalam sie czy jekby tak było moge podac Claritine w tabletkach, stwierdziła ze w sumie moge ...... wiec dostało to moje biedne chłopisko dzis tą Clartitine i zobaczymy... On je coraz wiecej wiec widze ze na prawde musze mu dac juz zupke. Oczywiscie głowa mu rozmieka, normlanie az zawału dostalam jak mi babka powkazala gdzie mu sie czaszka wgina (efekt piłeczki pingpongowej - naprawde mu sie tak odgiela!!!!) - myslałam ze tam zemdleje, ale powiedziała zebym sie nie martwila mam Osopan (wapń i fosfor) w tabletkach i Vigantolette - D3 w tabletkac... i jeszcze 2 probiotyki wiec jeszcze te 4 leki musze wprowadzic i dopiero za zupe sie zabieram, w sam raz po świętach zaczne, w 2 dzien swiat konczy 6 miesiecy wiec tak jak nakazuja alergikom zaczne mu dawac warzywka... Boze zeby to sie udało!!!!!!!!!!!! Trzymajcie kcuki zeby ta Claritina mu pomogła bo jak nie to.............

Do góry