reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Renata i Ewa cierpliwości. Jeszcze troszkę. Mój maluch zaczął szaleć pod koniec 20 tygodnia. Za to teraz budzi się regularnie ok 1 ej w nocy. Dzisiaj to się tak uśmialiśmy z mężem w łóżku. usypialiśmy i mąż trzymał rękę na moim brzuchy no i tam tańce i fikołki. Potem spokój to ja mówię dobra chyba zasnął i od nowa.śmiesznie:-)

mata-kow bo na początku tak właśnie sobie pływa ale lada moment zacznie pukać:-D

Wczoraj powiedziałam teściowej, że czuję juz codziennie ruchy gdzieś od tygodnia, a ona mi na to, że szybko i raczej urodzę z początkiem czerwca a nie z końcem:szok:

Hej...
Głuszek urodziła się w 79 a ja wtedy szłam w sierpniu (wtedy chodziło się w sierpniu) do 1 klasy....
Za kilka dni - w poniedziałek skończę już 36 lat.... Chyba jestem z Was najstarsza....

Joaś jesteś nie tylko najstarsza (chyba) to na dodatek najbardziej doświadczona, w końcu 4 dziciątko w drodze :tak:
Dlatego my młode (22 lata jak ja ;-)), niedoświadczone mamy czekamy na rady od Ciebie ;-):-):tak:

Mata-kow, nie nastawiaj sie zbytnio... Lepiej nie, potem ciezko Ci bedzie chodzi na koncowce ciazy gdyby sie okazalo, ze jednak to nie poczatek czerwca. Nie chce sie madrzyc, ale zaufaj doswiadczonej ;), bo psychika na koniec ciazy jest baaaardzo nadwyrezona....

Czytał ostanio że można uniknąć nacinania krocza. Mi to się nie udało nawet za drugim porodem. Położna powiedziała że lepiej naciąć niż ma popękać.
Czy to jest moiżliwe żeby nie nacinać , bo ja mrzę o tym.
Możliwe, dwa miałam bez nacinania, a pierwsze "na pol posladka" jak powiedzial mi moj gin......
A z drugiej trony moja przyjaciolka 4 razy miala nacinane, bo polozna powiedziala, ze jest strasznie "ciasna";-)

Nie nastawiam się, wręcz przeciwnie PRZESTAWIAM, bo 10-11 czerwca chcę bronic pracę, a poród dopiero na koniec czerwca;-) Mam nadzieję, że dziecko cierpliwie poczeka :-D
Z resztą po tylu badaniach ginka nie zmianiła daty. Pierwszy termin z dnia miesiączki był na 13, jednak po badaniu i moim stwierdzeniu, że owujacja była późno, zmieniła na 30.
Kto jak kto ale to chyba kobieta wie najlepiej kiedy dziecko się poczęło, a nie lekarz czy tymbardziej tesciowa:-D

Moja znajoma nie miała nacięcia, chociaż rodzila pierwsze dziecko (korzystała z piłki). Cały poród (ten "właściwy") trwał z 20 minut. Tez tak bym chciała :-)
Co masz na mysli mowiac "wlasciwy porod"? Faze parcia? Ona jest przewaznie duzo krotsza niz faza rozwierania, ktora wlasnie jest dosc bolesna (nie bede pisala jak, bo ja "jechalam na oksytocynie" a Głuszek wie co to znaczy). Rodzac Bartka mialam nieregularne skurcze, ktore zanikaly w czasie kiedy sie kladlam, wiec na zapisie ktg skurczy nie mam:szok:. Najdluzsza faza parcia trwala u mnie 40 minut, kdy np faza rozwierania nawet 16...

reklama
Do góry