reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mi też nacięcie nie przeszkadzało. A możliwe jest bez cięcia, bo moja koleżanka tak urodziła. I nie popękała.
Ja za to wolałabym mieć porób krótszy (miałam 16 godzin licząc od momentu kiedy zaczęłam mierzyć częstotliwość i długość skurczy) i wolałabym, żeby dzidzius był mniejszy niż Wojtek.

Koniecznie chcę rodzić z mężem (śmieję się, że bez niego wcale bym nie urodziła - bardzo mi pomógł) i jak tylko się uda to z tą samą położną.

reklama
Ja tez mialamm juz skurcze( chyba ze strachu przed wizyta) lekarz dal mi fenoterol .. jezerl;i by sie skurcze powtorzyly mialam brac 3 razy jedna tabl. Odradza nospe po nospa dziala rozkurczajaca ale rowniez zmiekczajaco na szyjke i czesto powoduje skracanie sie szyjki..Ja odkad mam fenoterol w domu skurczy nie mam chyab dziala leczniczo nawet jak sie nie bierze . Czlowiek jest spokojnieszjy ze wrazie czego ma cos zabezpieczajacego..

No ja to chce miec koniecznie ZZO ale nie wiem czy mi sie to uda zalatwic u nas szpital wszytsko refunduje tylko ze anestezjologow brakuje i trzeba sobie ich zalatwaic na wlasna reke.. na pewnio bezie ptzy mnie znajoma pielegniarka.. a czy maz? chcialabym ale jak bedzie w delegacji to raczej bedzie to niemozliwe..noo chyba ze urodze w weekend..m,nie hemoroidy tez dopadly i bylo to gorsze niz naciecie..

U mnie tez brzuszek twardnieje wtedy zazywam doraznie nospe. Ale jak sie poloze to wszystko ok.
Przy Kubie zazywalam nospe 3 razy dnia i magnez. Wtedy urodzilam Kube w 37 tygodniu ale nospa nic zmiekczyla szyjki mialam twarda i zero rozwarcia tylko wody odeszly.
Moje lozysko sie szybciej zestarzalo i to pewnie przez to.

Hej kobietki a ja nie wiem , o czym mówicie. Żadnych skurczów ... nic nic ...Ale to chyba dobrze. Samopoczucie mam ostatnio nie najgorsze. Strasznie zaczęła mnie męczyć zgaga. Ale można sobie z nią poradzić. Wczoraj dla dobrej kondycji psychicznej polazłam na babskie spotkanie koleżanek z pracy, a że nie pracuję to poszłam tym chętniej posłuchać co tam w trawie piszczy.

Moja znajoma nie miała nacięcia, chociaż rodzila pierwsze dziecko (korzystała z piłki). Cały poród (ten "właściwy") trwał z 20 minut. Tez tak bym chciała :-)
Ponoć można uniknąć nacięcia. Wyczytałam, że od połowy ciąży trzeba codziennie naturalną oliwką smarować skórę w kroczu (chyba wiecie o którą mi chodzi:zawstydzona/y:) i delikatnie ją rozciągać, aż do uczucia pieczenia. Do tego ćwiczenia mięśni Kegla. Któraś z Was to już stosowała? Bo nie wiem czy jest sens ;-)

reklama
Głuszek ja coś tam podczytywałam BB i chyba czytałam o Tobie - chyba długo czekałaś na Marysie...kilka dni po terminie..Ale może to i lepiej, że nie wiemy. Chociaż ja się nie boję, bo mam dobre wspomnienia. Olek urodził się szybko, sprawnie w miłej atmosferze. Ale już po wszystkim chętnie wezmę link do Twojej historii. CO u Was dziewczynki słychać?
mata- kow na pewno będzie mądre taki mały student!:-D

Wiecie co , zastanawiam się jaka będzie pogoda w marcu. Głupia jestem jeszcze nie minął styczeń. Ale mąż ma urlop w marcu( zaległy) i kombinuję czy by nie wyjechać na kilka dosłownie kilka dni - złapać oddech, bo te wakacje odbędą się pod znakiem wyjazdów - ale wózkiem na spacery hihihihi

Do góry