reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mata-no to zycze,zeby te czopki w koncu zadzialaly!
Joan-na-to super,ze cwiczenia pomagaja!Ja tez mam czasem wrazenie,ze Maja sie za bardzo wykrzywia,ale nie wiem czy nie przesadzam....

Wczoraj kapalam Maje po raz pierwszy w duzej wannie-ale jej sie podobalo!Tyle miejsca na ''plywanko''!

Dziewczyny,czy Wasze dzieci tez czasem zezuja?Ja mam wrazenie,ze Mai raz jedno,raz drugie oczko za czesto ''ucieka''.Ma tak od urodzenia-pediatra jeszcze w szpitalu powiedziala,ze to sie moze zdarzac do 6;miesiaca.

reklama
Joan-na-to super,ze cwiczenia pomagaja!Ja tez mam czasem wrazenie,ze Maja sie za bardzo wykrzywia,ale nie wiem czy nie przesadzam....
Jeżeli masz wątpliwości, to może lepiej sprawdzić. Mi już w 1 miesiącu wydawało się, ze Krzyś trochę się krzywi. Ale kiedy byliśmy u neurologa (Krzyś ma niedowład jednego z mięśni mimicznych na twarzy), nic nie stwierdzila. Potem w 8 tygodniu badał go ortopeda odnośnie bioderek. Mówiłam wtedy, że mały bardzo chce dźwigać główkę i odgina się do tyłu i na lewo...ortopeda stwierdził,że nie należy mu zabraniać, jeżeli chce dźwigać. Kiedy Krzyś już dosyć mocno się krzywił poszliśmy wreszcie do fizjoterapeuty, a ona stwierdziła już dosyć mocną asymetrię :-(. Na szczęście to dopiero 3 miesiąci i wszystko da się cofnać. Ale mam nauczkę...teraz jeżeli wydaje mi się, ze z moim dzieckiem jest coś nie tak, to idę do lekarza...ale nie dam się już zbyć:wściekła/y:. To ja widzę Krzysia na codzień, ja najlepiej zaobserwuję jakiekolwiek zmiany.
Maajka, mam nadzieję że Twoja córeczka rośnie zdrowo i prościutko. Jeżeli maszzamiar sprawdzić, czy wszystko jest ok, moja rada...idź od razu do specjalisty!

hejka laski:-)

ale u mnie dziś ziąb:baffled: nawet już mieszkanko zaczyna się wyziębiać:baffled: buuuu
a jeszcze tydzień temu było tak cudownie:sorry2:
ja nadal walczę z laktacją i powiem wam że jest coraz gorzej:-( mały wypija wszystko co może z dwóch i to starcza na max godzinę a po niej płacze i jest nerwowy:no: oszaleć można:baffled:
wieczorem po cycu zrobiłam mu butlę to spił z niej jeszcze 90 ml:szok: i z uśmiechem na buźce zasnął:szok:
mam pytanie do mam alergików!!!!czy dzieci "starsze" które mają alergie na mleko i nabiał mogą przez to mieć katar alergiczny i częste infekcje układu oddechowego?? tak pytam bo u Karola coś podejrzewają:baffled: dostał jakiś tam lek na alergię i zamiast poprawy dostał wysypki i z nosa kapie mu mocniej:confused::confused:

Lorcia dzięki bardzo...w takim razie niektóre z dziewczyn za wcześnie wprowadziły maluszkom kleiki i soczki....
A i Lorciu nie wiem jak to jest z tą alergią czy jak jest alergia pokarmowa to może być też wziewna....pewnie Głuszek by wiedziała
U nas też ziąb jak cholera...chyba z 10 stopni. Byliśmy na spacerku to miałam już rękawiczki!

Joanna - super że ćwiczenia przynoszą efekty - oby tak dalej:tak:

Maaajka ty kąpałaś małą w dużej wannie a ja kąpałam się dzisiaj razem z Antosiem i Olkiem:szok:Było ciasno ale fajnie!

Lorcia, ja nie jestem mamą alergika (odpukać), ale słyszalam o tzw. marszu alergicznym. Cytuję: " Zjawisko to nazwane zostało "marszem alergicznym" i w rozumieniu klinicznym polega na dokonującej się wraz z wiekiem zmienności narządowej (układowej) reakcji organizmu na szkodliwe działanie alergenów. Przejawem tego zjawiska jest występowanie nadwrażliwości pokarmowej jako pierwszej w życiu choroby atopowej - z pierwotną manifestacją kliniczną ze strony przewodu pokarmowego i/lub skóry, a następnie wraz z wiekiem chorego ewolucją w kierunku astmy i alergicznego nieżytu nosa."
Tu jest link do całego artykułu:
Zatrzymać marsz alergiczny , pulsmedycyny.com.pl

Magdziara, świetny pomysł ze wspólną kąpielą :tak::-). Też musimy sprobować.:tak:

Dostałam smsa od Maty-kow
Jestesmy z Dobrusią w szpitalu.Od 16 przeraźliwie płakała i nie można jej było usopokoić.Przyjechała do nas lekarka, której teściowa pilnuje dziecka i wypisała skierowanie, żeby nas szybko przyjęli. Mała dostała kroplówkę, cos na uspokojenie, pobrali jej krew. Teraz czekamy na wyniki, ale dopiero w poniedziałek będziemy cos wiedzieć, bo w weekendy nie ma prawie lekarzy.Wtedy będzie ordynator,ponoć dobry specjalista.Mam nadzieję, że w końcuwyjaśni się co jest małej i nie będzie już cierpieć.Jestem z małą w osobnej sali i mąż dostał pozwolenie i może być z nami w nocy.

Trzymam za Martę kciuki mam nadzieję, że w końcu się dziewczyna doczeka trafnej diagnozy...bo one się tak biedulki męcza!!

Dużo zdrówka dla Dobrusi! Mam nadzieję, że teraz już wszystko się wyjaśni i Mata szybko wróci z córeczką do domu. Trzymam kciuki.

reklama
dziewczynki kochane długo mnie nie było ile sie wydarzylo tak mi szkoda dobrusi maleństwo takie i już tak cierpi kazda matka by wolala sama cierpieć zamiast naszego maleństwa, u nas dokarmianie od czasu do czasu schemat cycusie potem 30 lub 50 mleczka z butli a czasem nie odpukać na razie nie przeszkadza jej czy butla czy cycuś byle by leciało tak sie martwie o dobrusie jak bedzie\sz Madzia miała wieści co sie dzieje pisz całuje was

Do góry