reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Biedna Dobrusia trzymam kciuki by w końcu znalazł się lekarz który jej pomoże!!!!

Magdziarko według tej tabeli rzeczywiście za wcześnie ale to też uzależnione jest od dziecka;według mnie najlepiej porozmawiać o tym z lekarzem:tak:

Joanna bardzo ci dziękuję za ten artykuł:tak: teraz już wiem czemu pediatra takie coś u mojego synka podejrzewa:sorry2:

a ja dzisiaj cały dzionek sama:-( M niestety w pracy:-( mam nadzieję że pogoda dopisze i będę mogła wyjść z chłopakami na spacer..

reklama
Witajcie.
Własnie wróciłam z Olkiem z Kościoła...jakas marna ta niedziela, bo chciałam zaprosić sąsiadów na kawę ale nie mam ciasta....No i wczoraj wieczorem nie okrzątnęłam domu. Za tydzień się obrobię w sobotę i w niedzielę zaproszę. Tymczasem zbieramy się żeby pojechać na spacer i zebrać kasztany..a potem zrobimy z nich uzytek. Trzymajcie się miłej niedzieli..

A Antek je od wczoraj 150 - 180 ml...no i podałam mu soczek jabłkowy rozcieńczony z Gerbera. Bo on nie chciał pic a powinien bo je sztuczne mleko . A ten sok wypił bardzo chętnie!Dziękuję Lorciu, Magdaleko i Lilianko za podpowiedzi w tym temacie.:-D

Sms od marty
cześć już po obchodzie. Wyniki super, więc jutro usg i do domku. Wygląda na to, że mała znów była mocno zagazowana, a lekarze wymyslili:stres po porodzie,osłabione napięcie mięśniowe a nawet zapalenie ucha!No i idź tu do lekarza. Bardzo się cieszę, że to nic poważnego.Teraz tylko trzymać kolejną noc w szpitalu, bo tu strasznie zimno. Cieszę się że zapłaciliśmy za osobną salę, to mamy spokój i mąż jest z nami całą noc. Pozdrowienia dla cioteczek z bb!

ufff no to kamień z serca, że Dobrusia zdrowa!!

Hej dziewczyny!
Mata mam nadzieję, że usg nic nie wykarze a lekarze pomogą małej będzie już ok z Dobrusią biedna tak się malutka męczy :tak:
Wyprawa do teściów udana choć pogoda była kiepska i siedzieliśmy z małym w domu to i tak było miło - dziadkowie się nacieszyli maluszkiem :tak:
Jasiowi na 100% ida zęby bo ma schizy i uspokaja sie dopiero jak m posmaruje mu dziąsełka żelem a mamusia da cyca :tak:
8 października mamy wizytę u neurologa zobaczymy może te nerwy też mają jakąś przyczynę :tak: poza zębami

Jak wróciliśmy do domu to napaliliśmy w kominku wykąpałam małego i jest cieplutko jak w puchu :-D

Mata dobrze ze wiesz co juz dolega Dobrusi.
Magdziarko pozdrow ja od nas
Co do schematu zywienia to niestety co jakis czas sa zmiany . I w/g mnie trzeba samemu podjac decyzje co jest dobre dla naszego dziecka. Ja pamietam jak corka 9 lat temu sie urodzila to wprowadzalo sie soczki kleiki od 4 miesiaca czyli po ukonczeniu 3 a teraz wszystko jest po 4 miasiacu.
Magdzirako moj Wojtek tez nie chce pic i kupilam mu taka herbatke z Hippa malinowa z dzika roza i to mu bardzo smakuje.
U nas znowu skrajnosc. Jak wczesniej mial Wojtek lekka biegunke tak etraz ma zaparcia. Zapytam sie jutro lekarza czy mu nie podac wlasnie soczku jablkowego czy jabluszka wtdy powinno byc latwiej.
ja chyba dzisiaj wybiore sie do chiruurga na kontrole z Wojtkiem . Powiem szczerze ze nie bardzo mi sie chce. Musze zadzwonic i zapytac do jakiego wieku wchodzi sie z dzieckiem bez kolejki bo jak do 6 miesiaca to poajjde a jak krocej to pojade dopiero w czawrtek dzisiaj to bedzie duuuzo ludzi.

Dzień dobry mamusie:-)

Mata cieszę się że z malutką jest dobrze i trzymam kciukasy by ją tam dobrze przebadali byś mogła spokojnie wrócić do domku:tak:
Aniknulko pozazdrościć kominka:tak: u mnie zimnooooo buuuuuu w nocy oszaleć idzie ale cóż dzieci muszą się hartować na zimę już;-)

dzisiaj byłam w przedszkolu porobić opłaty i zanieść dokumenty ale Karol został w domu ponieważ nadal jest chory:baffled: strasznie kaszle więc idę z nim na kontrolę i się okaże czy mogę go puścić:dry: zadzwoniłam pkt 8.00 a tam już 23 numerek:szok: aż się boję pomyśleć co będzie się dziać:sorry2: na szczęście podają mniej więcej godzinę przyjścia więc może uda się bez kolejki:tak:

Magdzirako moj Wojtek tez nie chce pic i kupilam mu taka herbatke z Hippa malinowa z dzika roza i to mu bardzo smakuje.
U nas znowu skrajnosc. Jak wczesniej mial Wojtek lekka biegunke tak etraz ma zaparcia. Zapytam sie jutro lekarza czy mu nie podac wlasnie soczku jablkowego czy jabluszka wtdy powinno byc latwiej.
To pewnie będziesz mogła go poic soczkiem. Bo czytałam ostatnio, że dzieci karmione sztucznym mlekiem muszą być właśnie dopajane po to,żeby nie dopuszczać do zaparć!

dzisiaj byłam w przedszkolu porobić opłaty i zanieść dokumenty ale Karol został w domu ponieważ nadal jest chory:baffled: strasznie kaszle więc idę z nim na kontrolę i się okaże czy mogę go puścić:dry: zadzwoniłam pkt 8.00 a tam już 23 numerek:szok: aż się boję pomyśleć co będzie się dziać:sorry2: na szczęście podają mniej więcej godzinę przyjścia więc może uda się bez kolejki:tak:

To co napisałaś, swiadczy o tym, że idzie jesień ogromnymi krokami i w przychodniach zaczął się ruch!!!!Ja profilaktycznie podaję Olkowi bioaron - syrop z aronii podobno działa uodparniająco.Sama zastanawiam sie nad szczepieniem bo ja jestem bardzo często jesienią podziębiona, a nie chcę Antosia zarażać w razie czego. No nic tak czy siak noszę już podkoszulkę..wygiagnęłam kurtki i nawek rękawiczki zakładam:-)na spacer. Szukam właśnie butów na jesienno - zimowe spacery i wymyśliłam takie co sięnosi w góry Alpinusy itp..będą na ban ciepłe i nieprzemakalne.

ja też już ciuchy jesienne i zimowe powyciągałam:tak: niestety jesień do nas już zawitała:-( ja Karolowi profilaktycznie daję tran ale coś mało działa:no: chyba że to rzeczywiście wina alergii:-(
magdziarko mi też te buty się podobają:tak: na razie chodzę w półbutach wiosenno jesiennych za ciepłe nie są ale do października pochodzę w nich a później pomyślę o zimowych:tak:

reklama
U nas tez juz jesien-12 stopni,ale ladnie,bo swieci slonce,liscie spadaja....
Ja wlasnie tez czytalam,ze dzieciom karmionym tylko piersia to dopiero mozna podawac dodatkowe pokarmy jak skoncza 5 miesiecy.Ale ponoc wlasnie niektore dzieci ''domagaja sie'' wczesniej.
Kapiel Mai w duzej wannie podobala jej sie tylko za pierwszym razem,a teraz juz po minucie placze-nie wiem,czemu,moze sie boi takiej przestrzeni.
Mata-to super,ze Dobrusi nie dzieje sie nic powaznego_Oby tylko lekarze jakos pomogli jej na te gazy.

My dzisiaj nareszcie dostalismy polski akt urodzenia Mai.Na poczatku lipca bylismy w konsulacie z belgijskim aktem,zeby zlozyc wniosek o paszport dla niej i zeby zmienic jej nazwisko na nazwisko M.No i przez to uznanie trzeba bylo najpierw czekac na nowy akt urodzenia z nowym nazwiskiem (ktory musial przyjsc z Polski) i dopiero moze byc rozpoczeta procedura wyrabiania paszportu.Uff...Ale sie naczekalismy!Teraz juz tylko z 2 tygodnie i bedzie paszport.:-)

Do góry