reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
hello Kobitki!
Ja jeszcze biegam w szlafroku- dopiero zjadłam sniadanie mimo, ze na nogach od 7, dzisiaj Bartek zrobił kupę po 2 dniach!!! W nocy mi sie obudził o 12 i nie spał 1,5 godz. na zabawę go wzięło :-) ale potem ładnie zasnął sam w łóżeczku.
Kurcze Mata u mnie tez lodóka pusta :baffled: i pogoda nie najlepsza, żeby wyjsc do sklepu z małym, no i Ł w pracy... ehhh a jeszcze Ci znajomi mają wpasc ale nie wiem o której... pewnie pod wieczor ;-)
Muszę jeszcze poprasowac- mieszkanko narazie z wierzchu ogarnęłam- zaraz sie zabiorę za mycie podłóg... ale mi sie nie chce :dry: Dobrze ze Bartek ucina sobie drugą drzemkę ;-)

reklama
Ja już wymiekam... małą usypiałam przez godzinę, a spała tylko pół godziny z podudkami co chwilę :baffled: teraz juz poszło mi lepiej, bo mała usnęła po 40 minutach :sorry2: ja już nie rozumiem o co chodzi... mała ma oczy na zapałki, jest już zmęczona i dalej nie może zasnąć, a wyciszam ją jak tylko zobacze pierwsze oznaki zmęczenia...
mnie od tego płaczu już głowa boli, do tego ciśnienie leci i czuję się fatalnie... mam nadzieję, że się nie rozpada i wyjdę z małą potem na spacer...
zaraz uciekam obiad robić, póki mała śpi... puszczę pranie, to może lepiej będzie spała :sorry2:

Magdzirako ja Cie podziwiam masz takiego powera ze szok. Co do Antosia on ma teraz katarek to moze nie miec apetytu .Ja swojemu wczoraj na noc dalam butle z kleikiem ( na 120 wody)i spal do 3,30 pozniej zrobilam mu na 90 wody i tez troszke kleiku dosypalam i spal do 7 . Co do pogody u nas niestety pada ale my musielismy isc na spacer bo ttak jak Mata mialam tylko pingwiny w lodowce i swiatlo.Mata Moze jedz z mala do laryngologa i on obejrzy te jej uszka porzadnie i da jej antybiotyk Niestety zapalenie uszka boli i ona przez to moze byc taka marudna. Lepiej to porzadnie wyleczyc zeby pozniej nie bylo nawrotow. Darunia wspoczuje nocnej zabawy moj tez kiedys tak sobie zrobila le ood 1 do 3 Myslalam ze go za ojino wystawie :)

Dziewczyny ratujcie znowu problem przez te wesele- kupiłam sztuczne mleko Bebilon HA i za cholere nie chce go pic- ja je spróbowałam i jest ohydne te mleko- ma taki gorzki posmak :baffled: no i nie wiem co mam zrobic- Bartek nim wręcz pluje zanosząc sie płaczem- zastanawiam sie czy nie kupic tego mleka co mielismy wczesnie NAN- tamto po dłuższych mordekach wypijał no i tamto mleko było słodkie i dobre:sorry2:

A sciągnąc nie dam rady- przed chwilą przez godzine sciągnęłam 10 ml :szok::no::-( takze odciąganie odpada całkowicie- za bardzo cyce mi sie wyregulowały :baffled:

jeśli tolerował NAN i nic mu po nim nie było to pewnie że kup i podaj:tak:
HA niestety ma mało laktozy stąd jest dość gorzkie:sorry2:
mój Mikoś ciągle głodny więc butla idzie w ruch:baffled: a w cycach pokarmu malutko:baffled:

Dzień dobry wszystkim. Chyba i na mojego Krzysia przyszedł czas na skok wzrostowy.W nocy budził się na jedzenie co 2 godziny z dokładnością do 5 minut (skąd on wziął ten zegarek w główce:confused::-D). A o 5 rano kategorycznie odmówił spania. No i nie miałam innego wyjścia,zapaliłam światło i bawiliśmy się na całego :tak:. M jest w domu, wstał o 10, zajął się małym a ja mogłam odespać:happy:.
Miłego dnia.

Cześć!
Ja tylko na chwilę bo jeszcze dogotowywuję obiad (kopytka i pulpety w sosie). Mełgo usypiałam 3 razy i dopiero usnął a ja z nim - wykończona płaczem przez godzinę dawał czadu ale dobrze że dałam mu żel na kolkę i po 15 min usnął - muszę znów odstawić pewne rzeczy a myślałam że już mogę trochę odpuścić cóż najważniejszy maluszek :tak:
Jeszcze czeka mnie prasowanie i pakowanie :-D
Mata nie czekaj z tym specjalistą od uszu moja koleżanka tez miała "takiego pediatrę" że później małemu łyżeczkowali ropę z ucha :wściekła/y: byłą wściekła bo nie zauważył, że małemu coś jest a sugerowała uszka bo łapał się za nie i płakał :wściekła/y:
Poza tym witaj w klubie bo mój mały tez nie lubi spać w dzień tzn długo spać góra 30 min a w porywach do 40 min.
W nieobecnościach pisałam, że w weekend nas nie ma. Buziaki :-D

reklama
Paulinka spi mi juz od godzinki w swoim łózeczku!!! Niesamowite... dzien i łóżeczko! Sukces..., a myslałam, ze bedzie gorzej by nauczyc ja tam spac w dzien:-)

Do góry