reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Magdziarko-fajnie,ze Antos jednak zdrowy:-)Moja Maja tez codziennie kicha,rano czasem pokasluje i pediatra na szczepieniu poradzila,zeby rano i wieczorem przeplukiwac nosek sola fozjologiczna i oczyszczac.Robilam tak wczesniej,ale raz dziennie.No i za kazdym razem wyciagalam niezle babolki;-)

A my od wczoraj chodzimy na spacerki w spacerowce-tylko,ze siedzenie jest prawie calkiem plaskie.Mala na poczatku bardzo protestowala,ale teraz juz mniej.Tylko,ze nie moze zasnac w spacerowym,nie wiem czemu.

Hejka!
Mój znów ma schize i nie chce spać ale sprzedałam go m niech zobaczy co ja przez cały dzień mam "dobrze" ;-)
Magdziarko cieszę się, że u Antosia to nic poważnego :tak:
Mata współczuję Wam tych doświadczeń z lekarzami a malutka Dobrunia musi to wszystko znosić
Agacinka zazdroszczę Ci takiego śpioszka :-) mój Jasio jak prześpi w dzień godzinę to jest sukces (w domu) na dworze śpi lepiej choć tylko u mojej babci i jak bujam wózek :tak: inaczej się budzi
Darunia czekam na zdjęcia sukienki

Ostatnia edycja:
Hej hej
ja juz Bartka wykąpałam i teraz zasnął w łóżeczku a jeszcze go nie nakarmiłam, chciałam ogarnąc łazienkę po jego kąpieli wracam a on spi :szok::-) pewnie obudzi sie zaniedługo jak zgłodnieje :tak:
Ł jest w pracy a mi sie nudzi :baffled: muszę posprzątac w domu- jutro wpadają do nas znajomi z Warszawy- ale tym sprzątaniem zajmę sie jutro bo dzisiaj mam jakiegos lenia... a po drugie to Bartek w pokoju a tam musze posprzątac, juz nie bede mu zapalac światła- i problem z głowy ;-):-)
Maajka gratuluję postępów wózkowych :-) my za niedługo tez bedziemy mulieli pomyslec o czyms wiekszym :tak:
Aniknulo masz choc troszkę czasu, dobrze ze m sie małym zajął, kurcze ale dziwi mnie to ze Jasio prawie nie spi i non stop potrzebuje bliskosci- mam nadzije ze sie to zmieni bo sie wykonczysz bidulko:baffled:

A co do oczyszczania noska- ja kłade Bartusia na brzuszku i jak przewracam go na plecki to juz ma nosek czysty bo za kazdym razem wychodzą mu wszystkie ''gluty''- przepraszam za określenie :zawstydzona/y::-)

A my od wczoraj chodzimy na spacerki w spacerowce-tylko,ze siedzenie jest prawie calkiem plaskie.Mala na poczatku bardzo protestowala,ale teraz juz mniej.Tylko,ze nie moze zasnac w spacerowym,nie wiem czemu.

My sie dzis przesiedlismy, bo mała juz w ogole nie akceptowala gondoli:-( Miałam wielki dylemat, ale jej pozycja to tez praktycznie leząca i mała sobie ogląda wszystko, a co najwazniejsze zadowolona jak nigdy i w koncu nie płacze na spacerku jak nie spi:-p Mam nadzieje, ze nie zaszkodze jej pleckom.

Widze ze sa juz przeprowadzki z gondoli na spacerowczki. Ja tez bede musiala to niedlugo zrobic bo maly dostanie przykurczu nozek Niestety gondola robi sie mała. Anikinulka wspolczuje Ci Ja sobie nie wyobrazam zeby moj Wojtek taki byl. On jak nie spi 3 godziny to juz dlugo tak w dzien to spi po godiznie i jedna dluga drzemka ok 3 . Ale zawsze pomiedzy karmieniami jest spanko albo lezenie takie grzeczne.Nosek malemu tez oczyszczam najpier zwilzam woda morska a pozniej wyciagam paskudy z noska. Darunia ja tez chce zobaczyc sukienke.

dzięki kochane że trzymałyście za nas kciuki. !!!!!

Teraz chciałam Wam polecić książkę, którą czyta moja koleżanka, której się dziecko "zepsuło" kilka dni temu...

Tytuł: Zasypianie bez płaczu
Czy twoje dziecko ma problemy ze snem? Czy budzi się zbyt wcześnie lub zbyt często? Niemal równie frustrujące jak zmęczenie są wykluczające się wzajemnie rady, które słyszysz: cierp w milczeniu, pozwalając malcowi się wypłakać, albo zostań męczennikiem i poświęć własny sen, aby uspokoić dziecko. W książce Zasypianie bez płaczu autorzy odchodzą od tak ekstremalnych rozwiązań, starając się odnaleźć równowagę między potrzebami poszczególnych członków rodziny. W książce znajdziesz opisy elastycznych i uniwersalnych technik usypiania dziecka i zapobiegania jego zbyt częstym pobudkom. Korzystając ze swojego doświadczenia jako rodzice i pediatrzy, William i Martha Searsowie oddają w twoje ręce napisany z dużym wyczuciem poradnik zawierający skuteczne, wielokrotnie sprawdzone metody dostosowane do każdego rodzaju dziecięcego (i dorosłego!) temperamentu. Uzupełniając wyniki najnowszych badań godnymi zaufania i zrozumiałymi poradami, autorzy oferują ci wsparcie, jakiego potrzebujesz, aby zagwarantować swojemu dziecku (i sobie) odpowiedni odpoczynek. Czas przestać się lękać nocy. Książka zawiera porady dotyczące wszelkich aspektów snu, między innymi:- nocnego moczenia- zdrowotnych przyczyn budzenia się w nocy- koszmarów sennych- strategii usypiania w porze drzemek.

My się jeszcze w gondolce mieścimy. Jedna z najdłuższych na rynku - 80 cm ;-) ale już się nie łudzę, że mała przechula w niej zimę :baffled:
Darunia no właśnie, a gdzie fotka :rofl2:

reklama
A i jeszcze chciałam powiedzieć, że spotkałam się dzisiaj z dziewczyną z Lipcówek - z Olsztyna bardzo bardzo fajnie było. gadałyśmy w parku( oczywiście ja więcej) dwie godziny spacerując z maluszkami - ale robi się już chłodno. Miałam zgrabiałe ręce od prowadzenia wózka. Musze poszukać rękawiczek miałam takie tekstylne..hiii.

Ja jeszcze poczekam z gondolką ...jeszcze się mieścimy!

Daruuunia ja też czekam na zdjęcie.

A ja się dzisiaj scwaniłam i już gotuje mi się zupa na jutro i ziemniaki na kopytka..

Do góry