reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Kasiau ty tez bez meza jak ja ze wszystkim musisz radzic sobie sama

Mam na szczęście blisko mamę ale i ona ma coś mało czasu ostatnio - wpadła w szał remontów - dziś mnie wyręczyła w odprowadzaniu do szkoły ale juz jutro nie może.

Joan-na moj Macius psuje sie co poniedzialek bo w weekend przyjezdza moj maz i steskniony nosi husta i zagaduje a w poniedzialek...jedzie do pracy

Moją starszą tez rozpieszcza tatuś jak przyjedzie
[/quote]

reklama
dziewczynki my wróciłysmy wlasnie od lekarki ,alutka była dzielna na szczepionce troszke popłakała ale jestem zmartwiona okazalo sie że malutka mało przybrała na wadze 4 tyg temu ważyła 4400 a teraz 4600 :no: lekarka sie zmartwiła kazała zrobic na początku badania krwi i moczu ale potem sie zastanowiła i kazała mi dokarmiac malutka lub sciągac mleczko do butli żeby zobaczyc czy je sciąganie odpada mam problem nie zbiore troszke i więcej nie leci może ja naprawde mam za mało mleczka i marika nie dojada jestem smutan i jest mi źle za 2 tyg mamy sie pokazać czy którejs sie to przytrafiło ja dzis kupiłam bebilon 1 i chyba ja nakarmie z jednej strony żal mi ze cycyś nie wystarcza z drugiej strony wiem ze to dla jej zdrowia a jeszcze mam uczucua mieszane bo może mój cycuś wystarcza i jak jej podam butle to póżniej nie bedzie chciała cycka ech cięzkie zycie

Moją starszą tez rozpieszcza tatuś jak przyjedzie
[/quote]
Hmm...moze coś w tym jest. Marek od tygodnia jest w domu na urlopie i dużo zajmuje się Krzysiem :tak:...czyli dużo nosi, buja itd. On na szczęście nigdzie nie wyjeżdża, ale codziennie wraca z pracy koło 19, kąpie tylko małego wieczorem...właściwie Krzysiem zajmuję się głównie ja. A teraz na urlopie to sobie odbija.:-D Potem będziemy wszystko naprawiać; grunt, że teraz ja mogę trochę odpocząć:tak:.

dziewczynki my wróciłysmy wlasnie od lekarki ,alutka była dzielna na szczepionce troszke popłakała ale jestem zmartwiona okazalo sie że malutka mało przybrała na wadze 4 tyg temu ważyła 4400 a teraz 4600 :no: lekarka sie zmartwiła kazała zrobic na początku badania krwi i moczu ale potem sie zastanowiła i kazała mi dokarmiac malutka lub sciągac mleczko do butli żeby zobaczyc czy je sciąganie odpada mam problem nie zbiore troszke i więcej nie leci może ja naprawde mam za mało mleczka i marika nie dojada jestem smutan i jest mi źle za 2 tyg mamy sie pokazać czy którejs sie to przytrafiło ja dzis kupiłam bebilon 1 i chyba ja nakarmie z jednej strony żal mi ze cycyś nie wystarcza z drugiej strony wiem ze to dla jej zdrowia a jeszcze mam uczucua mieszane bo może mój cycuś wystarcza i jak jej podam butle to póżniej nie bedzie chciała cycka ech cięzkie zycie
Biedroneczka, ja straciłam pokarm 2 tygodnie po porodzie. Też spanikowałam. Przez 2 dni podawałam Bebilon i jednocześnie laktatorem stymulowałam produkcję mleczka (co 3 godziny każdą pierś po 7, 5, 3 minuty na przemian, w nocy co 4 godziny). Na początku udawało mi się ściągnąć łącznie 20 ml mleczka, po 3 dniach ponad 100ml. Problem był jedynie potem, żeby laktacja się ustabilizowała. Krzyś po Bebilonie bez problemu wrócił do mojego mleczka :tak::-). Nie martw się, stres hamuje laktację. Na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Biedroneczka nie zamartwiaj sie tak! Pamietaj ze pokarm sie podobno robi w głowie!!!:tak: Mysl pozytywnie a napewno bedzie dobrze! A to ze bedziesz musiała dokarmic to nic! Wazne zeby malenstwo sie najadało- a jak bedziesz dalej karmiła cycem to bardzo dobrze a ze tez sztucznego troche dostanie to mu nie zaszkodzi! I tak juz karmisz ponad 2 miesiące- zobaczysz bedzie dobrze!

Joasiu , Darunia dziekuje za ciepłe słowa i podniesienie na duchu nie poddaje sie macie racjenajważniejsze dzieciatko bede dokarmiała i sciagała swój pokarm zeczywiście przez godzinę ściagnełam tylko 50 ml :szok: to przecierz mało a Marika je tylko przez góra 10 minut, kupiłam mleczko bebilon 1 nie wiem czy dobre mam nadzieje że jest to dobry wybór PORADZCIE DZIEWCZYNKI TE CO KARMIA BUTELECZKA

Witajcie,dziewczyny!
Wspolczuje bardzo tym z Was,ktorych dzieciaczki choruja,niedomagaja.Jestescie bardzo dzielne.
U nas wszystko dobrze-tylko Maja ma chyba skok rozwojowy (czy jak to sie nazywa;-) ),bo zaczela budzic sie w nocy na karmienie,bardzo wyglodzona.Wczesniej spala cale noce.
Ja tez zauwazylam,ze zmniejszyla mi sie ilosc mleka,bo nie wyciagam juz 180ml,tylko 90ml.Ale to chyba dlatego,ze Maja teraz troche krocej je-najwyzej 35 minut,a kiedys jadla czasami 50 minut.
Buziaczki dla Was wszystkich!:-)

Biedroneczko nie zamartwiaj się! to że dasz małej butlę to nie znaczy że nie możesz karmić piersią:tak: ja od dwóch tygodni dokarmiam małego butlą i powiem ci że jest jakby spokojniejszy jakby bardziej najedzony:tak: a dostaje tylko jedną dziennie! ja podaje małemu bebilon 1 HA cosik nie trawi mi normalnego mleka i by uniknąć alergii podaje właśnie te:tak:
Głowa do góry!!!ważne by dzidzia była najedzona a kto wie może na mleku też słabo przybierze bo taka właśnie jej natura:tak: dzieci są różne i nie wszystkie muszą być pulpetami:-D

reklama
Biedroneczko będzie dobrze, tak jak piszą dziewczyny nie zmartwiaj sie bo stres nie pomoże w zwiększeniu ilości mleka a udzieli się również dziecku :tak:

Do góry