reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Biedroneczko trzymam kciuki, żeby karmienie piersią i butlą się udało :tak: a ten Twój sposób z cycusiem przy buzi kiedy karmisz butlą jest fajny, bo może "mózg" pozazdrości i zacznie więcej mleczka produkować :tak::-)

Nie dziwcie się, że o tej godzinie pisze, bo usnęłamm jak karmiłam małą po kąpaniu i obudziłam się razem z nią na następne po 1 :sorry2: a teraz mi się spać nie chce :-p ale w kuchni sterta garów do mycia, więc się za nie chyba wezmę ;-)

moja malutka też wcześniej najchętniej lewą piąstkę ssała, ale teraz wcina ze smakiem obie, czasem nawet próbuje dwie na raz :szok::szok::szok::-D:-D:-D

u nas dzionek jakoś minął. Mała pospała w dzień prawie 2 godziny i aż 50 minut na spacerze :szok: normalnie w szoku byłam :-D znalazłam sposób, żeby moja cwaniara połykała ten nifu-cośtam. To paskudztwo gęste jest i aż rosło jej w gardle, więc troszkę strzykawką do buźki i cycuś ;-) cycusia nie wypluje, no i lekarstwo połknie :tak: w połdnie mi się tym lekarstwem zakrztusiła i nie mogła złapać oddechu, więc ją położyłam na moich kolanach, a potem na brzuszku i podniosła ładnie główkę :szok: chyba mam leniuszka :-D

no i wieczorem udało się w małą wlać (to dobre określenie, bo mała nie potrafi się zassć na butli, więc jej zawartość pomaluku wciskamy jej w buźkę :sorry2:) ponad 50ml gastrolitu :szok: ale to zasługa męża, no cóż, mała mnie tylko z cycusiem kojarzy :sorry2:

najważniejsze, że już widać poprawę, jeszcze trochę i powinno być super :tak::-)

reklama
Witajcie!
Mata ciesze sie ze u Was widac postępy :tak: oby tak dalej!

Ja juz na nogafch od 6, jakos tak mały zaczął wstawac :baffled: no i kupki nie mógł zrobic, ale juz zrobił a teraz sobie spi, a ja popijam kawkę- troszkę zaczynałam ogarniac ten bałagan w domku i pozwoliłam sobie wejsc na bb :-)
Dzisiaj Ł ma imieniny- przygotuje dla niego te danie od Magdziarki z makaronem i łososiem- wczoraj zaopatrzyłam sie we wszystkie składniki i za niedługo bede działac w kuchni :tak:
A tymczasem zycze miłego dnia!!!

Moja bierze do buzi rączki obie raz jedną raz drugą - którą ma wygodniej a i pieluszkę albo cokolwiek co znajdzie w zasięgu rączki też :-)
Ja już po pierwszym zebraniu klasowym - zostałam skarbnikiem i jestem w Radzie Rodziców - ogarnie się jakoś i to :-)
Mała u mojej mamy spała na szczęście więc nie było problemu - nawet sobie w kuchni posprzątała a nie było mnie ponad 2 h

Witaj w klubie. Jestem przewodniczącą Trójki klasowej. Myślałam że padnę na zebraniu - dwie godziny z kapiącym nosem. Dzisiaj zebranie rady rodziców o 18:szok:to nie wiem o której wyjdę. No cóż ale sie cieszę zawsze to lepszy kontakt ze szkołą i z dyrekcją. Wczoraj pani bardzo pochwaliła Olka , że grzeczny itp. Jestem z niego dumna. Kupię mu nagrodę - Zasłuzył!!!

Idę kochane moje do łóżka...mam gile do pasa i kaszel jak stary palacz!

Darunia przemyj tą szczepionkę tzn.wkłucie spirytusem :tak:
Magdziarko dużo zdrówka!!! kuruj się kuruj i szybko do nas wracaj:tak: super że Olek taki grzeczny:-)
Gratuluję awansu społecznego:-) Kasiu tobie też:tak:
Mata ty bidulo o 3 rano na nogach byłaś:szok: teraz pewnie na rzęsach będziesz chodzić:-D mam nadzieję że u Dobrusi będzie już tylko poprawa:tak:

Darunia mój Mikoś też wstaje o 6.00:baffled: a ja z nim:baffled: zanim wstanie Karol staram się tak z nim bawić by nie krzyczał:-D ostatnio tak krzyczy wręcz wrzeszczy:szok: chyba spodobało mu się bycie głośnym:tak: a mnie głowa przy tym odpada:rofl2:

Hej dziewczyny!
Mój mały też obudizł się po 6 ale przetrzymałam go do 7.20 (a raczej mi nie chciało się zwlec z łóżka) potem toaleta i śniadanie (mały w wózku) a ja spokojnie popijałam kawkę z tata i jedliśmy bułeczki z dżemem truskawkowym od teściowej. Później uśpiłam małego przy cycu i śpi od 10 min zobaczaymy może pośpi tak jak wczoraj 1,5 godz :tak:
Biedroneczko gratuluję postępów zbutlą :)
Mata cieszę się, że Dobrusi się poprawia oby tak dalej
Darunia wszystkiego najlepszego dla Twojego m z okazji imienin :-D życzę udanej imprezki :-)
Kasiau, Magdziarko gratuluję tak poważnych funkcji :tak:
Magdziarko na katar zrób sobie inhalację :tak: naprawde pomaga
Co do piąstek mój często pcha i ssie obie a cmoka przy tym tak głośno, że komicznie to wszystko wygląda jeszcze wszędzie na buzi pełno śliny :-Da ja biegam z pieluszką bo mu wyskoczyło parę krostek na brodzie i wydaje mi się, że to właśnie od śliny
Dobra lece na miasto na zakupy póki mały śpi to dziadek go przypilnuje
Miłego dnia :-D

Dziweczyny gratuluje Wam awansow do trojek klasowych. Ja juz dzialam w takiej od przedszkola. Tez mam zebranie rady rodzicow 18 ale jeszcze nie mam podanej godziny.Co do piatsek to widze ze Wasze maluchy pchaja obie . Nie wiem czy mam sie martwic ze moj pcha tylkeo jedna?Magdziarko tak jak pisze Anikinulka zrob sobie inhalacje To jest super sprawa. Moj Wojtek obudzil sie dzisiaj tylkoo raz na jedzenie o 4.30 niestety nie mial zamoiru pozniej isc spac i tak do 5,30 lezal ze mna w lozku az sie zmeczyl i usnal. Pospal jerszcze godzinke. Darunia przemyj tylko spirytusem i nic nie rob. Jakby to nie pomogło to wtedy skontaktuj sie z lekarzem czy pielegniarka . Ja musze wybrac sie dzisiaj do urzedu a tak mi sie chce z tym moim klockiem jechac ze szok. Ma przyjsc siostrzenica to moze z nia sie wybiore i ona zajmie sie Wojtkiem w samochodzie a ja wskocze i zalatwie swoje sprawy.

Daruniu tak jak radza dziewczyny przemyj spirytusem

Biedroneczko dzieci maja rozne wysypki czasem nawet od sliny jak pisze Aniknulka. Zasada jest taka jesli uczulenie wychodzi, nasila sie drugiego-trzeciego dnia i znika to uczulenie na konkretna rzecz (mozna posmarowac fenistilem w zelu zeby malucha nie swedzialo) jesli to potowki to zaczna jasniec zaraz po kapieli. Jesli nie znika a wrecz sie nasila i rozchodzi sie po calym ciele to wrozy uczulenie na tle alergicznym.

Magdziarko zdrowka!!!

Mata dobrze ze malej sie poprawia. Oby ak dalej!

reklama
Witajcie dziewczynki.
Ja dziś tyle razy się budziłam w nocy że aż cięzko policzyć a do tego musiałam rano zaprowadzić starszą sama do szkoły na ósmą. W drodze powrotnej zrobiłam zakupy z chustą i małą a jak przyszłam do domu to zrobiłam ciasto - wyszedł zakalec bo się spieszyłam - mała kwękała i się skupic nie mogłam.
Miałam się położyć spać ale nie mam czasu - lekcje odrabiam z córką bo widzę że spieszy się za bardzo a z resztą muszę w niej wyuczyć pare zasad. Z drugiej strony człowiek i tak w życiu tyle śpi że parę nocek może być zarwanych - oby nie codziennie

Do góry