reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej dziewczyny!
Mały bawi się z m balonikiem z helem i za nic nie ma ochoty usnąć :tak: nawet przy cycu przysnął ale zaraz się obudził i w najlepsze guga i bryka :-D
Ja juz posprzątałam po obiedzie i mam chwilę dla siebie :-) och jak dobrze poza tym szukam na necie ubranek do chrztu ładne są ze sklepu Krasnal z Łodzi ale szukam czegoś bliżej W-wy może, któraś z Was ma namiary na jakiś fajny sklep?
Ja szukałam sklepu w Warszawie i niczego sensownego nie znalazłam. Ostatecznie zamówiłam strój w necie (były podane dokładne wymiary). Tylko, że ja nie szukałam typowego garniturku, a kupiłam coś takiego:
BIAŁY DLA CHŁOPCA 68 WELUR chrzest na jesień pi (434325850) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ja was dziewczyny podziwiam, że macie siły i potraficie się zorganizować, żeby z maluszkiem ganiać po dzieci do szkoły, ze szkoły itp. Mi czasem ciężko na spacer się wygramolić :sorry2: jak to dobrze, że szkoły od przedszkola po liceum mam praktycznie za oknem, a droga mało ruchliwa, bo tylko kilku mieszkańców nią jeździ :tak: jedno z głowy będę miała ;-)

Azile tzrymam kciuki za Dominisia, żeby w końcu się naprawił :tak: wygląda na to, że nasze dzieciaczki w marudzeniu sa do siebie podobne :tak: ach te nasze bliźniacze ciąże ;-):-D:-D:-D

Aniknulka widzę, że Jasio będzie mały elegancik, skoro takie przygotowania ubrankowe ;-)
swoją drogą ciężko na coś fajnego trafić :baffled: co my się naszukaliśmy :szok:

A my dzisiaj odwiedziliśmy znów pediatrę :sorry2: tym razem pojechaliśmy 30 km :baffled:

nie dawało mi spokoju, że mała tak zanosi się płaczem, no i te kupki, żadkie, z dużą ilością śluzu, a z resztą same wiecie, dużo u nas tego się nazbierało ;-)

po krótkim wywiadzie, kilku pytaniach i badaniu lekarz stwierdził zapalenie ucha, niezwiązanego z przeziębieniem, tylko z ulewaniem oraz zakwaszenie żołądka :sorry2: przepisał nifurazyt czy jakoś tak, gastrolit (mam dać małej 200ml:szok::szok::szok: na dzień :baffled: musi tyle wypić nawet kosztem mleka :baffled::baffled::baffled:) i kropelki na uspokojenie.

Najbardziej przeraża mnie ten gastrolit, bo wyobrażam sobie dać łyżeczkę nifu... cośtam ale 200 ml :baffled: zaczynam od jutra, bo dzisiaj późno wróciliśmy, a poza tym chciałam mieć spokojną noc i przygotować się psychicznie :sorry2:

oprócz tego mała przybrała 2 razy więcej niż powinna, ale wygląda na to, że mam żarłoka i nadal mam karmić na żądanie :tak: żadnego dopajania :tak: tylko przez 2 dni ten gastrolit i dalej mam karmić normalnie

doktor wziął małą za 5 miesięczne dziecko :szok::rofl2:

mam nadzieję, że była to trafna diagnoza i malutka w końcu przestanie cierpieć :tak:

z jednej strony już mi lżej, bo mamy konkretną diagnozę, a to bardzo dobry lekarz, który długo pracował w szpitalach, więc są duże szanse, że trafił ;-) ale z drugiej strony aż się we mnie gotuje, bo ma;utka ewidentnie gdzieś od dwóch tygodni się męczy, w tym czasie oglądało ją dwóch lekarzy:angry::angry::angry:, jeden nawet zaglądał do uszu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, no i nic sensownego nie powiedzieli :crazy: tylko kasę wzięli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: chyba zmienimy lekarza :sorry2:

Mi podoba się coś takiego
A015_2.jpg

Mata dobrze, że zmieniłaś lekarza przez tych konowałów mała cierpiałaby dalej a tak to z każdym dniem będzie lepiej :tak:

witajcie dziewczynki DARUUNIU ja jutro ide na szczepionke 5 w 1 pisz jak bedzie sie cos dziło ja tez bede w kontakcie bedziemy sie ratować , ja chrzciny robie razem z komunia Neli tzn w sobote chrzest w niedziele komnia a impreza jedna w niedziele ja mam 50 osób więc 2 razy robic impreze to porażka mam duza rodzinke i bardzo jesteśmy zwiazani więc nie mam nawet kogo obkroić z imprezy no ale nie narzekam jedna a porządna bedzie jutro kucie Mariki bede cierpiala z nia mój męzus biedny bedzie ja trzymał serce mu peknie chyba całuje was uciekam papa

dzień dobry:-)

u nas dziś zapowiada się piękna pogoda także szybko biorę się za porządki i uciekam z dzieciakami na spacer:tak:
wczoraj dzwoniłam do przedszkola i wyobraźcie sobie że nikt z rodziców nie dał jeszcze dzieci do przedszkola po tej aferze:szok: wszyscy się boją...w tym tygodniu ma być zebranie także dowiem się wszystkiego:sorry2:
magdziarko dużo zdrówka!!!
przy mnie też choróbstwo się kręciło ale chyba przeszło:sorry2:
dziewczyny czy ubieracie już dzieciaczką rajstopki:confused: tak się zastanawiam od kiedy zacząć:confused: u nas średnia temperatura to 17 stopni w ciągu dnia:sorry2:
na razie chłopaki mają tylko spodnie a pod nimi nic a jak u was?
w centrum handlowym spotkałam już dzieciaczki w rajstopach:sorry2:

witajcie mamusie :-):-):-)

u nas się zaczęło :baffled:
dałam rano małej ten nifu-cośtam, nawet dobre, bananowo-cytrynowe :tak: tylko małej nie smakuje :baffled: i większość wylądowało na pieluszce, pajacyku i na mojej koszuli nocnej, bo mała potrafi już na odległość pluć :sorry2: a ile przy tym krzyku było :szok:
aż się boję co będzie jak nie dostanie mleczka tylko ten gastrolit będzie musiała ciągnąć :baffled: postanowiłam co drugie karmienie jej dawać to do picia, a to drugie karmienie będzie już nieługo :baffled::baffled::baffled:
już podwójną melisę wypiłam i zaraz chyba wypiję kolejną...
mogłam sobie ztyczki do uszu kupić, bo będzie dzisiaj płaczu... :sorry2:
mam nadzieję, że sąsiedzi policji nie wezwą, bo mogą pomyśleć, że nad dzieckiem się znęcam :sorry2:

miłego dzionku mamusie, mój raczej taki nie będzie :no::no::no:

dzień dobry:-)

udziewczyny czy ubieracie już dzieciaczką rajstopki:confused: tak się zastanawiam od kiedy zacząć:confused: u nas średnia temperatura to 17 stopni w ciągu dnia:sorry2:
na razie chłopaki mają tylko spodnie a pod nimi nic a jak u was?
w centrum handlowym spotkałam już dzieciaczki w rajstopach:sorry2:

moja wczoraj była tylko w bodziaku, nawet skarpetek jej nie zakładałam :szok: no ale z Dobrusi gorąca babeczka ;-)
jak jest chłodno, to ubieram jej body i rajstopki tylko, ewentualnie spodenki i skarpetki, bo nawet jak było 10 stopni u nas, w dodatkowej warstwie się pociła :sorry2:

no właśnie mata ja też jeszcze małemu nie zakładam grubszych warstw...nawet na spacer lekko go ubieram i w razie co przykrywam kocykiem:tak:
ale jak zobaczyłam dzieciaczki w rajstopkach to zgłupiałam:tak:

mata trzymam kciuki by ta diagnoza okazała się trafna:tak: a ten płyn może podaj tak jak Joanna doradzała sondą:confused: tak chyba będzie ci łatwiej niż z butelki:sorry2:

Magda dużo zdrówka na katar polecam cirrus.
Mata mam nadzieję że to w końcu trafna diagnoza i maleństwo będzie już miało spokój i ty również.
Aniknulka w Legionowie w tym żółtym starym pawilonie widziałam dla chłopca różne stroje takie bardziej w ecru spodenki i kamizeleczki - dla dziewczynek są śliczne sukieneczki po 160 złotych .
Na Różyckim tez jest tego sporo.
Ja muszę poczekać aż mąż zjedzie do domu i dopiero wtedy chrzciny czyli gdzieś w grudniu.

reklama
mata trzymam kciuki by ta diagnoza okazała się trafna:tak: a ten płyn może podaj tak jak Joanna doradzała sondą:confused: tak chyba będzie ci łatwiej niż z butelki:sorry2:

tylko że gastrolit trzeba podawać bez żadnych dodatków, nawet dosłodzić nie można :sorry2:
to tylko 2 dni, przeżyję ;-) chyba :baffled: najważniejsze, że mała tym gasrtolitem nie pluje, zawsze to coś ;-) a mąż dzisiaj w aptece kupi różnaiste dozowniki, to może czymś uda się dać ten nifurazyt, żeby mała większość połknęła :tak:

Do góry