reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magdziarko mojemu Wojtkowi tez sie wrastaluy ale ja nic oprocz przemywania rivanolem nie robilam. tzn moze nie tak do konca nic. Bralam swoim paznolciek i podwazalam troszeczke . mial zaczerwinione i opuchniete Teraz juz jednak wszytsko wrocilo do normy i jest ok. Nawet juz pierwszy raz mu obcielam paznokietki u stop. Niestety u nas taka tendencja jest do wrastania i ja przeszlam to z Kinga a teraz z Wojtkiem. Teraz najwazniejsze zeby za krotko nie obcinac paznokietkow.
U rak ma ladne i nic sie nie dzieje.
my bylismy na popoludniowym spacerku. Poslzismy do lasu i nazbieralismy troszke grzybow. Wojtus spal i sie dotlenial mam nadzijeje ze bedzie w nocy ladnie spal( czyt. co najmniej do 5) :)

reklama
Hej dziewczyny!
Mały bawi się z m balonikiem z helem i za nic nie ma ochoty usnąć :tak: nawet przy cycu przysnął ale zaraz się obudził i w najlepsze guga i bryka :-D
Ja juz posprzątałam po obiedzie i mam chwilę dla siebie :-) och jak dobrze poza tym szukam na necie ubranek do chrztu ładne są ze sklepu Krasnal z Łodzi ale szukam czegoś bliżej W-wy może, któraś z Was ma namiary na jakiś fajny sklep?

Witam mamusie!!!!!!!!!!!!
Podziwiam was za to że macie tyle czasu na bb. Ja mam deficyt czasu totalny. Nie miałm jak was dokładnie poczytać bo nazbierało sie tego. Ale życze wszystkim mamom wytwałości w trudach;-):-).
U mnie jest sajgon. Szkoła dzieci zabiera mi cały wolny czas i jest mi ciężko do tego wszystkiego przestawić. Jutro mam najgorszy dzień bo trzeba przez cały dzień biegać do szkoły. Jedno ma na rano drugie na 11.50 , a po 45 minutacj trzeba już pierwsze zabrać a o 15 te drugie. Więc jutro mam dzień biegania do szkoły. Dziś byłam w szkole po dzieci z Domisiem i na całe szczęście nie przestraszył sie dzwonka(bo tego sie najbardziej bałam). Ogólnie Domiś troszeczke sie poprawił ze spaniem. Teraz bardzo lubi spać w wózku(wcześniej w nim tylko krzyczał). Dokarmiam go bebilonem pepti ale też nie codziennie, bo nie ma na niego czasem ochoty.
Wczoraj miałam odweidki kolerzanek i już mam to za sobą. Dostałam kase w prezencie ibędzie dominik miał lerzaczek. Już mi sie marzy czas kiedy Dominik będzie sam siedział i sie bawił.
Pozdrawiam pa!

Alize a nie możesz ich zebrać razem w świetlicy i odebrać o jednej porze ?
Szaleństwo tak latać , ja mam jedną i jak ma na 8 do 11,30 to ledwo pójdzie a zaraz trzeba po nią iść:szok:

Jakoś nie myślałam o świetlicy. Pewnie trzeba z a nią płacić i chyba rodzice muszą pracować zby dziecko mogło chodzić.A z resztą jak świetlica to i obiadki w szkole a moje dzieci nie mogą wszystkiego jeść. No i koło sie zamyka. Zostaje mi bieganie i pomoc rodziny. Czasem teściow przypilnuje małego to ja biegne do szkoły. jakoś będzie do wszytkiego się przyzwyczaimy. No i za jakiś czas dzieci same będą biegać do szkoły, bo mamy nie daleko i nie trzeba przez ulicę ruchliwa przechodzić.;-)

Może jakbyś porozmawiała ze szkołą to na te 2 godzinki by się udało ze względu na twoje latanie w tą i z powrotem- moją przyjęli do świetlicy ale jeszcze nie korzystałam - niedługo znowu do pracy:baffled: to się przyda.
U mnie trzeba przejść przez ulicę ale nie jest bardzo ruchliwa a i tak się będę bała na początku .

Magdziara, a jak wygląda u Was to wrastanie paznokci? Zastanawiam się, bo u Krzysia po obcięciu paznokietków u rąk często zaczerwienia się opuszek przy płytce paznokciowej, skóra jest lekko obrzęknięta, po 2 dniach mija. Myślalam, że może za krótko obcinam paznokietki...zaczęłam dłużej, ale niewiele to zmieniło. Zmieniłam nożyczki na obcinacz do paznokci; za każdym razem dezynfekuję spirytusem...dalej tak samo:-(. Dodam, że Krzysia to nie boli...nie płacze, kiedy dotykam, nie zabiera łapki.

Wygląda dokładnie tak jak opisujesz. Ja używam Povidone 10% dwa razy dziennie robię opatrunki - zalecenie chirurga!

Alize a nie możesz ich zebrać razem w świetlicy i odebrać o jednej porze ?
Szaleństwo tak latać , ja mam jedną i jak ma na 8 do 11,30 to ledwo pójdzie a zaraz trzeba po nią iść:szok:

Azile kasiau ma dobry pomysł.U nas płaci się za świetlicę 60 zł na cały rok - na przybory do rysowania i takie tam rzeczy, których dzieci używają na świetlicy. Ale jak masz niedaleko to może i nie ma potrzeby ich zapisywać.

U mnie dzieciaczki śpią. Jeden od 20 ej , starszy zasnął w trakcie m jak miłość!Ja dalej pociagam nosem i czuję się niebardzawo:(

- moją przyjęli do świetlicy ale jeszcze nie korzystałam - niedługo znowu do pracy:baffled: to się przyda.
U mnie trzeba przejść przez ulicę ale nie jest bardzo ruchliwa a i tak się będę bała na początku .

U nas niby niedaleko ale bardzo ruchliwa trasa więc nie ryzykuję. A nie zapisałam Olka na świetlicę no bo skoro jestem w domu to dlaczego on by miał zostawać na świetlicy. Chociaż z drugiej strony gdyby mi coś wypadło to by było nieciekawie. Jakoś damy radę!

szukam na necie ubranek do chrztu ładne są ze sklepu Krasnal z Łodzi ale szukam czegoś bliżej W-wy może, któraś z Was ma namiary na jakiś fajny sklep?

Sklepu nie znam ale mogę podać nazwę marki: Baby colibra nie wiem czy razem się pisze czy oddzielnie..bardzo ładne garniturki mają.Moja sąsiadka miała z tej firmy - był super.

reklama
Do góry