reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Na katar mozna jeszcze mascia majerankowa posmarowac. Moj maly awanturnik tez teraz spi ale tak delikatnie. Noo ale zaraz bedzie jedzonko wiec pewnie zaraz sie obudzi. Dzioweczyny karmiace butelka :Ile wasze maluchy wyciagaja mleczka? Moj tak zjada 130( na 120 wody)

reklama
hej mamusie:tak:
Ja własnie wróciłam z zakupów. Mała zasnęła wiec mogłam ja zostawic,a w razie czego mąż by sie nie zajął (w ostatecznosci), choc mysle, ze jak miał nas zarazic to juz dawno pewnie to zrobił:-p Dobrze, ze brzydka pogoda to nie ma nam zal, ze w domu musimy siedziec. Paulinka dzis znów przespała 8 godzin!!!:tak: od 20 do 4... , pozniej 20 minut cyc i przewiniecie i dalej do 7 pospała:tak: Mi to pasuje... bo jeszcze bede miała wieczorek dla siebie, a 1 pobudka w nocy to nic w porownaniu do tego co było jeszcze 2 tygodnie temu:-D A dzis burza była okropna, a małą nie ruszyło. Ja wyszłam zobaczyc czy mała w ogole zyje:-p A ją nic nie rusza jak spi w nocy. :tak:odpoczne chwilkę i biorę sie za mieszkanko:tak: o ile mała mi da:-p choc ostatnio to ona ze mna wszystko robi. Nakarmiona i przewinięta - to moze ze mną gadać nawet przez godzine:-)a sama potrafi sie pobawic np. na macie przez jakies 50 minut. Wiec zaczyna sie wszystko ładnie układac.

Magdalenkakol :-) moja Nadia ostatnio potrafi pociągnąć 200 ml , staram sie 150 ml dawac ale płacze, jakby chciala więcej. Dodaje jeszcze kleiku, najczęsciej na noc, zeby byla najedzona. Mam żarłoka w domu !!!:rofl2:

U nas dzisiaj pogoda fatalna:szok: leje, leje i leje

Liliana to ladnie ci Nadia je. Ja pamietam ze moja Kinga tez jadła tak jak Twoja Nadia.
dobrze ze Wojtek przybierta na wadze bo zaczełabym sie martwic. Tylko ze teraz zauwazylam ze domaga sie czesciej jesc np co 2-2.5 godzinu ale nie zje wiecej niz to 130 zeby mu wystarczylo na dluzej. Na noc chyba bede mu zageszczla kleikiem to moze dluzej pospi.

Ale Wy dobrze macie z tymi kleikami ;-):-) ja mojej nie mogę przekonać do dłuższego snu i mała mi spi w dień maź 50 min. ostatnio z 10 podudkami :baffled:
a propo spania... ile łącznie trwają drzemki waszych dzieciaczków w ciągu dnia :confused: jestem ciekawa czy moja mała ładnie spi :sorry2: wiem, że dzieciaczki są różne, ale tak orientacyjnie ;-)

Dzień dobry wszystkim mamom. Ja się dziś wyspałam. Krzyś obudził się o 5 rano. Zwykle budzi się o 5-6 i to już jest koniec spania. Ale dziś o 5 było ciemno (ostatnio wstawaliśmy o 6...nie wiedziałam, że słońce teraz tak późno wschodzi :-D), dodatkowo byly chmury i lał deszcz. Nakarmiłam Krzysia, przewinęłam, nie odzywałam się...i poszedł spać dalej, spał do 8:tak:. Widocznie mój skowronek wstaje razem ze słoneczkiem...może jest szansa, że zimą będę się wysypiała. :-)
Joan-na a czy ten proszek o którym pisałaś jest na receptę?
Nie jest na receptę. To probiotyk w dawkach dla dzieci, bez ograniczeń wiekowych. Ja dawałam małemu jedną saszetkę przez 10 dni.

ja dzisiaj, jak codzień zresztą, mam problem co zrobić na obiad, żeby było szybko :sorry2: bo mała na nic bardziej pracochłonnego mi nie pozawala :baffled:
Ja ostatnio na obiadki często robię pieczone w piekarniku mięsko. Kupiłąm rękaw do pieczenia, wrzucam tylko mięsko na godzinę i gotowe...bez zbędnej pracy i późniejszego sprzątania. Do tego kuskus (nie trzeba gotować:-D) i jakieś mrożone warzywka. Tylko w weekendy biorę sie za coś bardziej pracochłonnego, bo wtedy Krzysiem zajmuje się Marek.
Krzyś w ciągu dnia śpi około 25-30 min co 2 godz + jedna drzemka godzinna około południa.

Ostatnia edycja:
Mata Bartus ucina sobie dwie pierwsze drzemki w okolicach 40 min, trzecia drzemka trwa ok. 2 godZin- oczywiscie nie zawsze tak jest ale przewaznie :-) następne drzemki od 30-50 min :tak: pomiedzy drzemkami Bartus bawi sie, je itp. 1,5godziny :-) takze teraz powoli mniej wiecej wiem co bedzie sie działo ;-)

Jutro idziemy na szczepienie 5w1 i boję sie :no: jak wasze dzieciaczki po tej szczepionce reagowały?

już wróciłam od lekarza i na szczęście zrobiłam większe zakupy także mam z głowy na tydzień:tak:
chłopaki moje zdrowe także bardzo się cieszę:-) a ten katar u Karola może miec podłoże alergiczne:szok: dostał krople i zobaczymy co będzie:sorry2:
jesos jak mnie zakupy wykańczają:angry: ja sama dwójka dzieci i pełen kosz produktów:sorry2: padam a jaki rachunek zapłaciłam:szok: jesos jakie wszystko jest drogie:szok:
poza tym u mnie ciągle parno:baffled:
magdalenkol moje kochane maleństwo wypija 120 ml a on w sumie dostaje tylko jedną butle dziennie także nie wiem czy możesz brac mnie pod uwagę:tak:
Lilianko jak zdrówko Naduni??? antybiotyk działa?

odnośnie drzemek to moje kochane maleństwo ma 3/4 w ciągu dnia z tego dwie ok 30 minutowe i dwie 15:baffled: nigdy nie przesypia dłużej :no:

Witam mamusie!
Mój mały po 30 min drzemce wcześniej też spał podobnie, jednak u nas pogoda senna i butelkowa więc nastrój udzielił się również i mi. Niesety mam chyba dziś małego doła :-( mały płakał 30 min a ja nie potrafiłam go uspokoić i zdenerwowałam się :wściekła/y: szybko sie nakręcam a sytuacje podbramkowe często mnie przytłaczają. Ja chba nie nadaję się na matkę mój m ma więcej cierpliwości niż ja chociaż też pewnie bym ja miała gdyby nie tyle domowych obowiązków a staram się żeby był obiad, koszule poprane i poprasowane, poza tym trochę porządku tez musi być no i nie ma już czasu dla mnie nic mnie nie cieszy... potrzebuje odskoczni :tak:

reklama
Aniknulko rozumiem ciebie doskonale!!!! identyczne miałam odczucia przy pierwszym dziecku ale to minie:tak: nie dziw się że M ma więcej cierpliwości w końcu mniej jest przy maluchu i ma pracę w której bądź co bądź odpoczywa od domu;-) odskocznia każdej z nas jest potrzebna:tak:
może podziel się z M obowiązkami domowymi:confused:

Do góry