reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Zuzkus gratuluję urlopu :-)

Ale tu cisza :szok: maluszki chyba dają Wam pospać ;-) a moja znów dziś prawie w nocy nie spała :baffled: co prawda po kąpanku usnęła na 5 godzin, ale ja się nie położyłam, bo pisalam pracę (a w międzyczasie zamówiłam sobie pas poporodowy ;-)), no i mała obudziła się na karmienie, ładnie zjadła, zaczęła przysypiać przy cycku to połozyłam ją do łóżeczka, a ta się ocknęła i chciała się bawic :baffled: powalczyłam z nia długo, usnęła, ale zaraz obudził ją brzuszek i tyle ze spania :baffled:

rano też usypia raptem na 20 minut... może później uda mi się zdrzemnąć...

miłego dnia Czerwcóweczki:-)

reklama
my jutro też na szczepienie - zważę moją małą królewnę - mam nadzieje,że zniesie to tak samo dobrze jak za pierwszym razem :-)

Azile, Mata - też stosuję NPR i mam pytanie do was - kilka dni temu pojawiło mi się plamienie (niby krwawe/różowe) -trwało 1 dzień - czy mam to traktować za powrót płodności?? śluz się jeszcze nie pojawił (to był u mnie główny objaw okresu płodnego + niesamowita ochota na seks)...

karmię na żądanie, nie mam przerw dłuższych niż 5 h...jestem trochę w kropce...
Iwoszku j odpowiem tak jak Mata pisała. Musisz się obserwować. Nie wiem czy badasz sobie szyjkę, bo to po porodzie jest najbardziej wiarygodny wskażnik. Takie plamienie może oznaczać powród płodności. Mam znajomą której po 3 miesiącach wracała zawsze płodność i dostawała miesiączkę. Iwoszku radze badać szyjkę, wtedy będziesz miała pewność co do powrotu płodnośći. A i pamiętaj jeśli seksik to co 2 dzień , bo objaw śluzu będzie zachwiany.

a mi jest strasznie smutno!!!!!!!!!!wczoraj zdechła moja sunia!!!:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( i to na moich i M oczach!!!!:-:)-:)-:)-:)-(
jest mi tak strasznie smutno że nie mogę dojść do siebie:-(

Lorcia tak to już jest , ze nasze kochane zwierzątka też odchodzą. Pociesz sie ty ze masz kochanego dzidziusia.
Iwosz sprawdziłam swoje notatki i już odpowiadam bardziej żetelnie.
Jeśli występiło krwawienie nalerzy to uznać jako pierwszy dzień okresu. Jeśli do 4 dni po ostatnim dniu krwawienia pojawiła się wyższa temperatura i utrzymywała się conajmnie przez 4 dni to to oznacza koniec okresu płodności.
Czyli iwoszko jeśli temperatura skoczyła to znaczy ze płodność ci powróciła. Wtedy musisz sie bardzo dokładnie obserwować.

Temat płodnosci na czasie:tak: Ja nadal nie mogę dojść do tego czy było już jajeczkowanie czy nie,przez cały czas mam śluz który wyglada jak płodny i do tego ochote na seks,chciałabym stosowac naturalne metody ale sie boje,ze zajde w ciaze:szok:
MATA Filip też mi przestał ładnie spać w nocy,chodzę dzisiaj do tyłu:no:
ZUZKUS zazdroszcze tego urlopu;-)
LORCIA wiem jak Ci smutno, w grudniu córki suczka wpadła prosto pod koła nadjeżdżającego samochodu,na córki oczach,a miała niespełna rok,też to przeżyliśmy i nie był łatwo.

No i właśnie na temat psów,moją córke wczoraj dziabnął pies sąsiadów i ona mi dopiero wieczorem powiedziała bo się bała, pojechaliśmy na pogotowie i lekarz nas opierdzielił, czemu tak pozno itd. Zgłosili to do sanepidu i beda psa obserwowac,niby był szczepiony ale takie jest prawo.Mała czuje sie Ok. rana jest mała ale krew jej leciała i slina psa sie tam dostała i dlatego tyle zachodu. Jejku ciagle cos, dobrze ze nic sie gorszego nie stało..

witam:-)

Musze sie pochwalić... w koncu sie wyspałam:-):-):-):-) heh... odrazu lepiej sie czuje:tak: Ostatnie noce były straszne..., a ta była wymarzona:-D Mała zasnełam ok 21:30 i obudziła sie dopiero o 3:-) jejku, kiedy ja ostatnio spałam 5 godzin bez przerwy!!!;-) zasneła o 3:34 i wstała ok 6... wziełam ja do siebie i zasnełyśmy...;-) i tak z przerwami spałysmy do 10:30:-) zmieniłam pieluche, dałam jesc i mała dalej śpi... ale w foteliku sam. (ostatnio to jej ulubione miejsce do snu za dnia:zawstydzona/y:), wykapałam sie, pojadlam i czuje sie jak nowo narodzona:tak: heh... zycze tego kazdej;-)
Karta szczepien dalej nie doszła do przychodni (co za szpital) i mała ma juz 7 tygodni i 2 dni i ciagle jest nie zaszczepiona:zawstydzona/y: no po prostu rewelacja... :-( ciekaw czy w ogole ta karta dojdzie, (szpital podobno ja wysłał w czwartek)... heh. A chciałabym to juz miec za soba:-( dzis jedziemy sie spotkac z tesciowa brata, która ma sie mała zając w czwartek (jak my na imprezie bedziemy), a wieczorem nauki przed chrztem... . Mam nadzieje, ze Paulinka bedzie grzeczna.
A do fryzjera skocze w czwartek sie poczesać:-) mój tata wraca z niemiec w srode wiec bedzie mógl sie zajac Paulinką..., mam nadzieje, ze fryzjer wyczaruje cos z tych moich włosów:-D
Miłego dnia zycze!

mała zasnęła, ale dopiero jak jej kropelki dałam...

Tak na poprawę humoru

Pewien facet kupił dojarkę do mleka w celach seksualnych. No i przeżywał orgazm za orgazmem aż w końcu chciał dojarkę wyłączyć. Ale się nie da!! Dzwoni więc do producenta:
- Panie kupiłem dojarkę pańskiej firmy ale jak to wyłączyc??!!
- Przede wszystkim gratuluję panu świetnego wyboru...
- PANIE JAK TO WYŁĄCZYĆ??!!
- Tak, no więc.. nasza dojarka jest superinteligentna. Wyłącza się automatycznie po udojeniu 100 litrów mleka...

i jeszcze to

witam wszystkie mamy:-)
Mata niezly dowcip :laugh2:
dawno nie pisalam bo przeprowadzka brak neta...nadal zreszta dziala jak chce wiec zgrac sen Malego i dzialanie internetu to sztuka;-)
troche poczytalam co naskrobalyscie ale wszystkiego nie jestem w stanie:zawstydzona/y:
moj Maluch przewaznie spi w nocy ale w dzien wolna amerykanka...proba wprowadzenia Latwego Planu nic nie daje bo on chce ciagle jesc..i wcale mu sie nie dziwie bo jak sciagnelam wczoraj pokarm to udalo mi sie ok 80ml z obu piersi a on zjada 180ml z butli...dostaje dodatkowo 3 butle sztucznego mleka ale niedlugo chyba trzeba bedzie zwiekszyc do 4...a w czasie kiedy dostaje butle sprobuje troche sciagnac moze to zwiekszy troche laktacje? jak myslicie?
no ale najwazniejsze ze przybiera na wadze dzis skonczyl 7tyg i wazy 5300:-)

reklama
Azile, Mata-dziękuję!! szyjki nigdy nie badałam, do temperatury nie miałam cierpliwości (zwłaszcza że różnie bywało z tym spaniem po nocnych dyżurach) - opierałam się na sluzie i to wystarczało...muszę doczytać...

my już po szczepieniu - młoda zniosła dobrze - mam nadzieję,że nic się nie wydarzy; jutro kończy 3 miesiące i waży 5770g - czylido podwojenia wagi urodzeniowej brakuje jej tylko 300g :-)

Do góry