reklama
Julia!
Czerwcowa mama'08
My nadal walczymy z refluksem i jest raz lepiej,raz gorzej...:-(
ASIOWO nie scinaj włosów jeśli już je długo zapuszczasz bo będziesz żałować, dobry fryzjer napewno wyczaruje jakąś fryzurke
MADZIU podaj przepi na tą sałatkę z brokułem:-)
ASIOWO nie scinaj włosów jeśli już je długo zapuszczasz bo będziesz żałować, dobry fryzjer napewno wyczaruje jakąś fryzurke
MADZIU podaj przepi na tą sałatkę z brokułem:-)
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Witajcie
wrociłam z zakupów- mały ładnie sie zachowywał pod moja moja nieobecnosc:-);-) i ja wrociłam mega zadowolona z zakupów- kupiłam buty, bluzke i spodnice SUPER bardzo sie ciesze:-)
teraz mały mi spi na rekach- stesknił sie :-);-)
wrociłam z zakupów- mały ładnie sie zachowywał pod moja moja nieobecnosc:-);-) i ja wrociłam mega zadowolona z zakupów- kupiłam buty, bluzke i spodnice SUPER bardzo sie ciesze:-)
A ile mleczka zostawiłas w końcu? co kupiłaś?Witajcie
ja wróciłam od pediatry...dalej wysypkja typu alergicznego. Mam odstawić kurczaka bo bardzo uczula i ryby, zupy mam gotować na indyku nie na kurczaku. A jeśli to nie pomoże to może się okazać , że Nutramigen mu też nie pasuje i wtedy będzie ostro. Dziwię się sobie, że przy tak restrykcyjnej diecie niepełnym karmieniu piersią jeszcze się tak męczę ale sobie myslę, że nawet ta buteleczka czy dwie dziennie mojego mleczka to zawsze jakieś przeciwciała....
Sałatka z brokuła :
Różyczki brokuła ugotować żeby się nie rozciapciały
Jajka na twardo pokroić w kostkę
Kukurydza
majonez zmieszany z wycisnietym czosnkiem
sól i piprz do smaku
Składniki banalne ale smaki się super komponują
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Magdziarka zostawiłam 110ml przed wyjsciem poządnie go nakarmiłam- na szczecie starczyło tzn. wszystko wypił, pewnie jakby było wiecej to wiecej by wypił moj zarłoczek :-) ale na szczescie nie płakał ;-)
Zaraz wkleje zdjecie na zamkniętym co dzisiaj upolowałam na zakupach ;-):-)
Magdziarka trzymam kciuki za Antosia! Mam nadzieje ze po tej wizycie bedzie juz tylko lepiej! ;-)
A słatka wydaje sie pyszna- ja własnie zrobiłam sobie omleta z dzemem
Zaraz wkleje zdjecie na zamkniętym co dzisiaj upolowałam na zakupach ;-):-)
Magdziarka trzymam kciuki za Antosia! Mam nadzieje ze po tej wizycie bedzie juz tylko lepiej! ;-)
A słatka wydaje sie pyszna- ja własnie zrobiłam sobie omleta z dzemem
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
Hej dziewczynki!
Melduję że już wróciłam z urlopu u mamy. Odwiedziłam wszystkich sąsiadów, pół rodziny i mnóstwo znajomych...wypiłam hektolitry herbaty i zebrałam wszystkie ploty ze wsi.
Pozdrawiam
Melduję że już wróciłam z urlopu u mamy. Odwiedziłam wszystkich sąsiadów, pół rodziny i mnóstwo znajomych...wypiłam hektolitry herbaty i zebrałam wszystkie ploty ze wsi.
Pozdrawiam
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Witaj Zuskus po urlopie ;-)
Kurcze my jutro idzemy na szczepienie- troszkę sie boje mam nadzieje ze mały to dzielnie zniesie- zapytam sie tam czy mają te szczepionki 6w1 bo jutro miałam szczepic tylko na żółtaczkę a za misiąc tą 5w1- zobaczymy
Znowu spokoj na forum ;-) mój mały juz spi- odpukac ;-) mam nadzieje ze to juz ten własciwy sen ;-)
Kurcze my jutro idzemy na szczepienie- troszkę sie boje mam nadzieje ze mały to dzielnie zniesie- zapytam sie tam czy mają te szczepionki 6w1 bo jutro miałam szczepic tylko na żółtaczkę a za misiąc tą 5w1- zobaczymy
Znowu spokoj na forum ;-) mój mały juz spi- odpukac ;-) mam nadzieje ze to juz ten własciwy sen ;-)
my jutro też na szczepienie - zważę moją małą królewnę - mam nadzieje,że zniesie to tak samo dobrze jak za pierwszym razem :-)
Azile, Mata - też stosuję NPR i mam pytanie do was - kilka dni temu pojawiło mi się plamienie (niby krwawe/różowe) -trwało 1 dzień - czy mam to traktować za powrót płodności?? śluz się jeszcze nie pojawił (to był u mnie główny objaw okresu płodnego + niesamowita ochota na seks)...
karmię na żądanie, nie mam przerw dłuższych niż 5 h...jestem trochę w kropce...
Azile, Mata - też stosuję NPR i mam pytanie do was - kilka dni temu pojawiło mi się plamienie (niby krwawe/różowe) -trwało 1 dzień - czy mam to traktować za powrót płodności?? śluz się jeszcze nie pojawił (to był u mnie główny objaw okresu płodnego + niesamowita ochota na seks)...
karmię na żądanie, nie mam przerw dłuższych niż 5 h...jestem trochę w kropce...
mata-kow
mama do kwadratu :)
hmm Iwosz, trudna sprawa... pewnie Aziel specjalistka ;-) napisze więcej. Ja bym przyjęła to jako powrót płodności (podczas owulacji może występować plamienie) i obserwowałabym czy nie występują inne objawy typu skok temp. wystąpienie sluzu lub zmiana wydzieiny. Organizm po porodzie się zmienia, więc i zmieniaja sie objawy, których po porodzie trzeba się na nowo uczyć... może się mylę... jak tak, to Azile sprostuje ;-) ja w każdym bądź razie robiłabym tak jak na pisałam
ja zaczynam się bać kolejnej ciąży, a co się z tym wiąże i seksiku :-( i jak na razie zmieniłam plany, nie zamierzam mieć szybko drugiego dziecka... wszytsko przez pobyt w szpitalu i niezbyt fajny poród... czuję się jakby ktoś zabrał mi poczucie bezpieczeństwa i intymności, dlatego minie chyba duuuuużo czasu zanim zdecyduję się na kolejne dziecko (jeśli w ogóle to nastąpi), bo muszę odbudować to, co zburzyły we mnie te wydarzenia... mam nadzieję, że dzieki córeczce szybciej mi to pójdzie...
ja zaczynam się bać kolejnej ciąży, a co się z tym wiąże i seksiku :-( i jak na razie zmieniłam plany, nie zamierzam mieć szybko drugiego dziecka... wszytsko przez pobyt w szpitalu i niezbyt fajny poród... czuję się jakby ktoś zabrał mi poczucie bezpieczeństwa i intymności, dlatego minie chyba duuuuużo czasu zanim zdecyduję się na kolejne dziecko (jeśli w ogóle to nastąpi), bo muszę odbudować to, co zburzyły we mnie te wydarzenia... mam nadzieję, że dzieki córeczce szybciej mi to pójdzie...
Ostatnia edycja:
reklama
biedroneczka75
Zaciekawiona BB
Daruniu ja tez jutro ide na szczepionke i na zółtaczke a za 6 tyg na 5w1 a dlaczego... chciałam dziś isć po recepte do lekarki na 6 w 1 i moja lekarka odradziła mi mówiła ze ma złe doswiadczenie z tymi szczepionkami w ogóle nie wytwarzaja przeciuciał żółtaczki miała kilkanascie przypadkow takich, a i był okres gdzie wycofali podobno ja jakis czas te szczepionke 6w1 a potem ja przywrócili , mnie sie wydaje że lekarka bez powodu by nie odradzała mi tej szczepionki przecierz nie ma interesu w tym a zreszta pracuje w szpitalu i na pewno by sobie tego nie wymysliła ma doczynienia na codzien z mnóstwem dzieci wiec jest dla mnie autorytetem i jej poslucham napiszcze może cooś słyszałyscie o tym caluje was czerwcóweczki jak fajnie być mamą:-)Witaj Zuskus po urlopie ;-)
Podziel się: