reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Cześć dziewczynki z rana!A co wy jeszcze śpicie - jakie macie grzeczne dzieci że wam dały pospać!

Ja jakoś nie mogę się do niczego zabrać...nie wiem jakaś pogoda marna czy coś1 A miałam ambitne plany co do porządkóww itp.No nic idę się zabrać do roboty!

reklama
moja malutka też musi na spacerku być w ciągłym ruchu, wystarczy,że się zatrzymam, a juz oczy jak pieć zł :szok:
no i u nas hitem jest jeżdżenie po kępkach trawy :-D:-D:-D

u mnie łatwy plan nie wchodzi na razie w grę, bo mała potrafi kimnąć na godzinkę i domagać się cyca, gdyby miała czekać na jedzenie ok. 2 godzin to chyba głos od płączu by straciła :sorry2: przez ten brzuszek mi spi niespokojnie i jak do tej pory ładnie zasypiła w łózeczku to teraz trzeba się nakombinować, żeby usnęła... ale kupka sie ładniejsza robi, chociaż dalej ze śluzem... zobaczymy jakie będą kolejne kupki, jeśli dalej sluzowate to śmigamy do pediatry :tak:

Azile gratuluję znalezienia chrzestnych :-)

ja przez to ciągłe cycanie małej zasanwiam się czy nie przymusić ją do picia z butli mojego mleczka :zawstydzona/y: ale to tylko w chwilach załamania :zawstydzona/y:

Niestety mała dziś mi nie dała pospac ale za to już mam poprasowane i umyłam włosy teraz mała terrorystka leży na leżaczku ale nie wiem jak długo :-)

Marta Ale czy ona jest głodna po godzinie:szok:to tak jakby się nienajadła bo powinna się porządnie najeść i dłużej wytrzymać bez mleczka widzę to po Antku dostal 7: 30 butelkę zjadł tylko 80 ml a po 2 godzinach znów chciał....ściągnęłam 160 ml..podaję znów zjadł 80 ml. A dziecko powinno jeśc ciut rzadziej bo żołądek jest ciagle obciążony..ale też ciężko mi czasem go przetrzymac bo też nie chcę żeby płakał. Ale musze zacząć tak robić. Dzisiaj u pediatry podpytam...Chociaż ty karmisz piersią czyli na żądanie .

No nic mam pomidorówkę gotową ryż ugotowany, schabowe rozbite, ziemniaki obrane fasolkę szparagową przygotowaną idę na spacer i na zakupki jedzeniowe. Dziś zrobię wieczorem sałatkę z brokułem. Jadłam na panieńskim i smakowała mi okrutnie.tymczasem....

No nic mam pomidorówkę gotową ryż ugotowany, schabowe rozbite, ziemniaki obrane fasolkę szparagową przygotowaną idę na spacer i na zakupki jedzeniowe. Dziś zrobię wieczorem sałatkę z brokułem. Jadłam na panieńskim i smakowała mi okrutnie.tymczasem....

:szok::szok::szok: ja ledwo sniadanie skończyłam i inkę dopijam :baffled:

Magdziarko moja strasznie duzo je, a widzę, że głodna, bo jak daję jej swoją kostkę do possania, to strasznie ciamka, a jak dam pierś, to z nerwów złapać jej nie może, a jak sie przyssie :baffled::baffled::baffled: no i słyszę, że połyka, więc głodna, bo jak chce tylko do towarzystwa cyca to wystarczy, że czuje przy buźce i odpływa :tak::-D

no i chyba się najada, bo ssie ładnie, do flaczka ;-) i jak się naje, to się starsznie wierci i wypluwa cyca... ale kobiece mleczko ponoć szybciej się trawi :sorry2:

witam mamusie:tak:
Moja mała daje mi w kość od kilku dni:baffled: w ogóle spać nie chce... o łózeczku nie ma mowy, jak juz zasypia to albo w wózku i czeba ciagle nim ruszać albo w foteliku samochodowym:-p tam jej chyba najlepiej, bo w nim najdłuzej przysypia:-p
ale ja juz wysiadam czasem, ciagle tylko cyc i tylko przy nim krzyczy, bo albo mało mleczka albo jest tak zmeczona, z enie ma siły ciagnać...:zawstydzona/y:

W ogole szpital nas fajnie załatwił... mieli przyslac do przychodni karte szczepień i do dzis jej nie ma:baffled: Mała skonczyła juz 7 tygodniu i zaszczepic bez tej karty jej nie mogą..., podobno w czwartek poslali... to moze do jutra dojdzie! to nic, ze mieli o zrobic 7 tygodni temu...:zawstydzona/y: masakra...
Jeszcze mała ciagle ma ten katarek i sie okaze ze nie mozna jej szczepic... po prostu rewelacja!
heh...
My w czwartek idziemy na impreze na sale... i mała zostaje z przyszłymi tesciami mojego brata, nie wiem jak ja przezyje to rozstanie...
i tak do niej skocze ja nakarmic, bo cyce mi odpadną:-plaktatorem tez postaram sie cos odciągnąc w razie czego zeby mieli...
Kupiłam sobie majtki ściagające i nawet jakos wygladam w sukience:-p Tą sama pewnie ubiore na chrzest w niedziele:tak:Łudze sie, ze po niedzieli wróci do nas nasz aniołek, bo ten diabełek czasem jest nie do zniesienia:-D

Ja tez widze przeswitujace zabki w dziaselkach.I Majka odkad skonczyla miesiac to bardzo sie slini,wklada piastki do buzi,zasysa sie nawet we wlasne ramie.Nie wspomne,ze takze i w moje ramiona,bluzki itp.;-)

mata-mam nadzieje,ze Dobrusia da Ci wiecej wolnego.Dzis mi sie snilas-bylas u mnie z wizyta,bez malej,prosto od ekskluzywnego fryzjera (mialas swietnie sciete wlosy i piekny ich kolor:-)).Takze moze sie sprawdzi;-)

biedroneczka-witamina K jest dla dzieci,ktore sa karmione tylko piersia,bo sztuczne mleko ja zawiera.A Ty jak karmisz?

majeczkoja karmie piersią, dzwoniłam do przychodni pani doktor powiedziała że niektórzy lekarze nie preferuja wit k jest to modne dopiero od roku wcześniej nie było tego wystareczyła wit k w szpitalu własne ja tak pamietam maoja córcia starsza nie dostawała tego , i teraz tez nie bede dawała podaje sie dzieciom do 3 mies ,a moja mua juz ponad 6 tyg wiec lekarka powiedziała żebym juz jej nie podawałą

Asiowo no to zyczę, żeby imprezka sie udała. A nie wolisz odciagnąć mleka i zostawić..Bo ile razy będziesz musiała podlecieć do małej..tzn co ile je? bo jak taka niespokojna i ciągle na cycku to może będziesz biegała non stop a jak ściągniesz i jak zje porządnie z butli na raz to może będzie ok. Co o tym sądzisz?

Ja wróciłam własnie z dworku - u nas się rozpadało. Odgrzałam zupę i idziemy niedługo do pediatry. A ta nasza to się nie umawia na godziny tylko jak sięprzychodzi tak się wchodzi..przyjmuje od 15 ja jadę tuż przed 15ą może uda się być w pierwszej piątce:-Dodezwę się po wizycie!

reklama
Mam zamiar spróbowac odciągnąc i im zostawic butlę, ale oprócz tego chce sie z nimi umówic, ze na 1 karmienie przyjade... mała je co 2-3 godziny - próbuje ja tego uczyć i przytrzymuje ją - nie daje cyca co chwilkę i powoli widac efekty:tak: Na imprezie mysle posiedzimy gdies do 22 czyli 5 godzin... mysle, ze sobie jakos poradzimy:tak:

W ogóle nie wiem co zrobic z moimi włosami na ta imprezke:zawstydzona/y: miałam cały czas krótkie, odkąd mała sie pojawiła nie mialam czasu isc do fryzjera i w ten sposob postanowiłam je zapuścic... i teraz mam taka długosc ze tylko opaski zakładam... a one raczej nie pasuja do tego stroju...:zawstydzona/y: Chyba je obetne... a nie chchciałabym , bo ju tyle sie mecze...:baffled: ehh... nie mam pomysłu. Moze jakis fryzjer by mnie jakos uczesał...:-p

Do góry