reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Moja pediatra poleca też na oczko i do noska własne mleczko.....:tak:

U nas też upał ale u teściów w domku super chłodno no i na podwórku zawsze można złapać odrobine cienia. Mój antoś zasypia sam wieczorkiem od urodzenie ...trochę to trwa ale nigdy go nie wyjęłam z łóżeczka i nie lulałam. Śpi juz coraz lepiej bo od położenia( 19-20 najpóxniej) do 24 lub 1ej a potem kolejne budzenie koło 5ej. W łóżeczku w ciągu dnia potrafi przeleżeć około 40 minut guga do zabawek i śmieje sie a jak tylko włączę odkurzacz zasypia

reklama
moje maleństwo też zasypia samo i ostatnio już nawet nie protestuje:-)
w ciągu dnia więcej śpi na kanapie w dużym pokoju-jest tu chłodniej:tak:
natomiast upały znosi tragicznie:-( z resztą ja też:wściekła/y:

Dziś oglądałam program w telewizji że u takiego malucha normą jest wypróżnianie nawet co 14 dni.:szok:
Na ciemieniuchę widziałam w aptece internetowej są gotowe preparaty
Klorane Bebe Odżywczy krem na bazie Cold Cream
Doskonale nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę przywracając równowagę hydrolipidową, zaś zawartość Cold Cream zapewnia ochronę suchej skóry przed działaniem czynników zewnętrznych. Bez ograniczeń wiekowych. 27,79zł
inkonakoszyk.gif
do koszyka!
kreski.gif
Klorane Bebe Żel zmiękczający na ciemieniuchę 40 ml
Składniki nawilżające pozwalają szybko rozmiękczyć i delikatnie usunąć łuski zrogowaciałego naskórka. Nie wymaga użycia szamponu. 28,69zł
inkonakoszyk.gif
do koszyka!
kreski.gif
Mustela Bebe Szampon dla niemowląt w piance
Może być używany od pierwszych dni, zapobiega i chroni noworodki przed ciemieniuchą, ultra delikatny pieniący szampon do codziennego użytku, ze względu na swoją delikatność. 29,99zł
inkonakoszyk.gif
do koszyka!
kreski.gif
Mustela Stelaker Krem na ciemieniuchę
Do stosowania na skórę owłosioną głowy w przebiegu zapalenia łojotokowego (ciemieniuchy) u noworodków i niemowląt. 25,99zł
inkonakoszyk.gif
do koszyka!
kreski.gif
Seboderm Emulsja o działaniu przeciwłojotokowym 30 ml
Emulsja o działaniu przeciwłojotokowym do stosowania na twarz i owłosioną skórę głowy. 24,79zł
inkonakoszyk.gif
do koszyka!
kreski.gif
Skarb Matki Olejuszka preparat na ciemieniuszkę
Bezpieczny i skuteczny preparat na zmiany łojotokowe (ciemieniuchę) w obrębie owłosionej skóry głowy dziecka. Bez szkodliwych dla dzieci salicylanów. 21,50zł
inkonakoszyk.gif
do koszyka!
kreski.gif
SVR Xerial Capillaire
Ciemieniucha u niemowląt i dzieci. 36,99zł
inkonakoszyk.gif
do koszyka!
kreski.gif
Wyświetlono rekordy od 1 do 7 (z 7 znalezionych)

Ja tak trochę z innej beczki...
Macie jakiś sprawdzony sposób na plamy z naszego mleczka? Załatwiłam sobie dwie ulubione bluzki :wściekła/y: i niczym nie daję rady ich wywabić, chociaż wczesniej wystarczyła sama woda :sorry2: chyba skład mleka mi się zmienił...

Mata ja zawsze na plamę nakłądam troszkę Ludwika i do pralki - z ketchupu zeszła więc może i z mleczka zejdzie :-) jeśli nie to polecam Vanish
Kasia dziękuję za namiary na kremy przeciw ciemieniuszce :tak: na razie wypróbuję domowy sposób - smaruję oliwką i czeszę szczoteczką zobaczymy jeśli nie pomoże to kupię jeden z tych preparatów.
Mój Jasio zasypia ale przy cycu i to na łóżku jak leżymy razem jeszcze nie udało mu się zasnąć samemu :no: może ja mam złe sposoby na zasypianie ale mały od początku płakał i chciał bliskości więc pewnie dlatego nie udało mi się go oswoić
ostatnio ma znów fazy ale to nie kolka - płacze jakby go odzierali ze skóry nawet cyc nie pomaga brzuszek miękki a on wyje m dziś się z nim bawił i potem usnął przy cycu nie wiem czemu jest taki nerwowy :no:
a i zapomniałabym
Witam nową czerwcówkę :)

Ponawiam rónież pytanko odnośnie szczepień przeciw Rota i Pneumokokom - czy wy też szczepicie czy czekacie jak maluszki podrosną?

Ostatnia edycja:
aniknulko ja nie szczepiłam na pneumo i rota zrobię to dopiero jak mały będzie szedł do przedszkola:tak: za to szczepie starszego:tak:

jeśli chodzi o nerwowość Jasia to powiem ci że moje maleństwo ma taką chwile podczas zabawy że się zmęczy i jak ja jej nie wychwycę to zachowuje się tak samo jak Jasio:sorry2: po prostu ze zmęczenia i emocji ciężko mu zasnąć i się uspokoić...także jak nasłu****ę każdy dźwięk mojego malucha:tak:

Hej!
Aniknulka, a nie szczepilam moich dzieci ani przeciw rota (tylko do 6 tyg zycia ma sens z tego co wiem), ani przeciw pneumokokom.
Mnie rozwalaja upaly, ale mala znosi je dzielnie... Starszym wystawilam basen pre domem (a raczej za domem)i szaleja. Marcin ma troche spieczone plecy ale nic go nie zraza.
Mi glowa peka, nie wiem dlaczego... Dzis jestem sama, bez pomocy. Popoludniu ruszam z dziecmi na plac zabaw - jakies 6km... Samochodem, co mnie nie przeraza. Bardziej obawiam sie tego jak upilnuje moje dzieci...
Witam nowa czerwcoweczke, przepraszam ze tak pozno, ale mi umknelo w ferworze "dzialan wojennych" - moj dom to plac boju...

reklama
hello

Joas - zastanawia mnie jakim ty samochodem jezdzisz - ze sie miesci tyle fotelikow - bo u nas maks 3 wchodza...

u nas jak zwykle pracowicie
sobota i niedziela uplynela pod haslem :budowa - powoli zblizamy sie do konca - a jednoczesnie wciaz jest tyle do zrobienia

wczorajm az mial urlop i pojechalismy do Ikei na duze zakupy - wyszly o wiele wieksze niz planowalismy - ciekawe jest to ze po zaplacie karta w kasie od razu P dostal telefon kontrolny z banku czy faktycznie zrealizowal zakupy na te kwote - czy czasem ktos obcy nei dostal w niepowolane rece karty i sobie zakupow nie dokonal Fajnie dzialaja - nei ma co.

Jesli chodzi o Olge - byla super dzielna to jej pierwsza wyprawa w sina dal - w Ikei bylismy od 13 do 20 - musielismy obracac dwa razy - bo za zakupy dostalismy bony ktore realizowalismy przy dalszych zakupach -a razem tego sie nei dalo zrealizowac. Olga poczatkowo spala a potem juz tylko cycala: mamy zaliczone karmienie piersia: w dziale fotelowym - 3 razy
hammered2.gif
, w dziale kuchnia na krzeselku - 1 raz
hammered2.gif
hammered2.gif
, w dziale materace - 1 raz
hammered2.gif
hammered2.gif
hammered2.gif
w dziale magazyn: 3 razy w tym 1 na stojaco
hammered2.gif
hammered2.gif
hammered2.gif
hammered2.gif
- w dziale bistro - 1 raz
hammered2.gif
hammered2.gif
hammered2.gif
hammered2.gif
hammered2.gif

ogolnie non stop karmilam ja - popoludniu
dobrze ze bralismy gondolke - bo mialam pomysl by wziac tylko adapter do wozka i stelaz - bidula by scierpla w tym foteliku - jednak caluski dzien nam zszedl...nie spodziewalam sie. No i nie wiem gdzie bym jej te kupki przebierala na sali - bo wlasciwie przy kazdym karmieniu zmienialam bombe
dala rade - jest dzielna dziewczynka

wieczorkiem moze poczytam co u Was - czekam na kuriera - dzwonil ze bedzie miedzy 11 a 12 i jeszcze go nei ma a dochodzi 12...przyjada zamowinoe w sklepie internetowym kinkieciki - i smigam na poczte wyslac dzieciakom czapki z daszkiem

Do góry