reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dziewczyny ja mam pytanko jak jest z kupka u maluszkow karmionych piersia. Moj od 4 dni nie robil wogole w necie doczytalam ze od 5 -6 tygodnia moze juz tak byc. Nie wiem juz sama co o tym myslec.

Moja Dobrusia też rzadziej robi kupki, ale jak na razie codziennie, tylko wcześniej była co karmienie, a teraz 3-4 razy. W nocy wcale nie robi, dopiero koło południa...

A dzisiaj taką usadziła, że z pieluszki uciekła przodem, tyłem i nogawkami :szok::szok::szok: a jak ładnie jej ubranko wyglądało :-D:-D:-D
chyba czas przerzucić się na większy rozmiar pampersów ;-):-D

Póki Krystianek nie cierpi, nie pręży się itp. to nie ma co się chyba martwić, bo dzieciaczki coraz lepiej trawią mleczko:tak:

reklama
Witam mamusie czerwcowe :-)
jestem mama Karoliny, ur.23.06.08
Chetnie do Was dolacze..
Przyjmiecie?:-D

Witamy nowa mamusie!

Póki Krystianek nie cierpi, nie pręży się itp. to nie ma co się chyba martwić, bo dzieciaczki coraz lepiej trawią mleczko:tak:

Dokladnie, dopuki widzisz ze dziecko jest spokojne i sie nie meczy to jest OK

Dziewczyny,

ja tylko Was podczytuje. U mnie tak jak pisala Zuskus... Czasami niepedagogicznie - chociaz staram sie by tv bylo tylko max godz dziennie - mimo wszystko. Natomiast niepedagogicznie, bo malo realnego czasu spedzam z nimi. Zawsze jest cos do zrobienia. Ale moze to dobrze bo musza sobie wynajdowac zajecie - niestety bywa ze portem mam 3 razy wiecepracy, bo musze zrobic porzadek, ale widze, ze sa coraz bardziej tworcze. No i sa potwornie glosne. To meczy. Duzo sie przekrzykuja... No i dziewczyna-studentka ktora nas troche wspomagala... wymiekla. Za glosno dla niej. Mowi, ze ma nocne koszmary z moimi dziecmi. A placilismy jej 12zl za godz....

kurcze Joaś to kiepsko:no: bez dodatkowej pomocy to już nam padniesz..z drugiej strony nie dziwię się kobiecie-pewnie dzieci jeszcze nie ma i wystraszyła się;-)

ja zaraz zmykam do rodziców nad wodę:-) choć troszkę obaw mam ponieważ nie wiem jak ale Mikoś mocno się opalił na buźce:-( a tak go pilnowałam i kremowałam:-( i teraz mam dylemat czy jechać:confused:
z drugiej jednak strony perspektywa 30 stopni w domu mnie powala:wściekła/y:

Miłego dzionka mamusie:-)

Witam mamuśki
Byłam trochę u mojej siostry , starsza szalała w wodzie a my na kocyku w cieniu siedziałyśmy z Olą . Ja trochę wyłaziłam na słonko i mnie złapała opalenizna natomiast starsza nie wychodziła z wody przez 3 godziny a jak wyszła to tylko zmieniała akcesoria do pływania. Ma ją co grzać w tej wodzie i nawet na chwilkę się nie zatrzęsła. Inne chuderlaki co chwilkę wychodziły , trzęsły się i miały sine usta a tej nic nie brało, była w swoim żywiole.
Co do kupek to moja z kolej pierdnie i jej jakiś glutek wyskoczy że nie wiadomo czy zaraz poprawi czy nie ale ostatnio już nie każda pieluszka jest z kupką.
Odnośni dzieciaków i krzyku to ja podziwiam panie z przedszkola bo jak zaglądałam na chwilkę do sali to był taki hałas że ja bym nie wytrzymała.
Joaś mam nadzieję że znajdziesz kobitkę z powołaniem do dzieciaków.

Joas-troche nie na miejscu bylo,ze powiedziala Ci,ze ma koszmary z Twoimi dziecmi!Mam nadzieje,ze szybko znajdziesz kogos na jej miejsce.
Istra-witaj!

A u Majki zaczyna sie ciemieniucha:-( Najpierw pojedyncze zlazenie skory,a teraz juz polowa glowki w lupiezu i bardzo czerwona skora:-( Nie chce doprowadzic do pojawienia sie lusek,wiec wczoraj nasmarowalam jej glowke oliwka na 15minut przed kapiela,ale jak probowalam jej to wszystko wyczesac,to bardzo plakala-chyba boli ja ta podrazniona skora.Macie jakies inne,sprawdzone sposoby na poczatki ciemieniuchy?

A kupki robi po kilka dziennie,ale juz mniej niz wczesniej.

cześc mamuśki.

joas mam nadzieję, że znjdziesz kogoś do pomocy!!!

maajka na ciemieniuszkę jest krem Stelaker lub Mustela albo Olejuszkalub jeszcze Skarb Matki. Musi zawierać wyciąg z liści brzozy kwiatu lipy.

My dzisiaj ciut umęczeni wczoraj wyprawialiśmy piatkowe imieniny męża - Krzystofa. Był grill i kilkoro znajomych z dziećmi. Maluszki spały w objęciach mam w kocach ..a my graliśmy na gitarze śpiewalismy a wódeczka lała się ( wypiłam jednego Redsa):-)Dotrwaliśmy do 24 i poszlismy spać. Dzisiaj pojechalismy też nad jeziorko...ogólnie bilans na plus. Miło fajnie...czas nam upływa. Tęsknimy juz za Olkiem wróci dopiero w sobotę...jeszcze tydzień bez niego. Od jutra mąż kończy yrlop i wraa do pracy. też szkoda. A ja już tęsknię za swoim małym mieszkankiem - nie ma jak u siebie. Chociaż u tesciów też fajnie . Ogromny plus to ogród. Buziaczki. Zrzucam zdjęcia coś wkleję na zamknięty.

Hej dziewczyny!
Ja dziś padam... Miałam gości na obiedzie - przyjechała moja ciocia z rodziną, babcie, dziadek mały nie wiedział co się dzieje ale cóż raz w roku z bratem obchodzimy imieninki więc postanowiliśmy że robimy je razem on Krzyś ja Ania :-) to się dobraliśmy dzięki Bogu jest mama która wszystko przygotowała a ja z doskoku pomagałam ale dość o tym.
Mój mały dziś po całym dniu nie mógł się uspokoić poza tym byliśmy na rodzinnym spacerze a on wył w wózku więc m musiał całą drogę go nieść a po kąpieli się zaczęło nawet cyca nie chciał :no: nie wiedziałam co mu jest :no: m twierdzi, że bolą go plecy - co ja poradzę, że uspokaja się tylko w pionie na boku nie chce i ryczy ale chyba będę musiała go przemęczyć bo kręgosłup mu nie wytrzyma :wściekła/y: zła jestem na siebie i małego bo tak sobie upodobał, że nie sposób tego małego uparciucha przekonać do zmian :angry: ale jego zdrowie najważniejsze mam tylko nadzieję, że jego płacz mnie nie zmiękczy i będę zdeterminowana w działaniach no i że do tej pory nic sobie nie zrobił :-(
Joaś współczuję straty opiekunki ale mam nadzieję, że szybko znajdziesz nową - zawsze możesz zadzwonić po Super nianię :-)

Joas trzymam kciuki zebys znalazła szybko pomoc!
Aniknulka wszystkiego naj, naj, naj!!!!!!!! Mam nadzieje ze Twoj Skarbek da Ci odpocząc i sam bedzie grzecznie spał!
Moj Bartus narazie spi. dzisiaj poł dnia spedzilismy u tesciow za miastem, takze wrazen miał nie mało, mam nadzieje ze przespi tą noc w miarę, bo jestem zmeczona :baffled: jutro do nas wpada kuzynka Ł ze swoim 3-miesiecznym synkiem ;-)
Życze wszystkim mamusiom i ich pociechom przespanej nocki :-)

reklama
dziewczyny mam pytanie:sorry2:
wczoraj troszkę małego przewiało i teraz ma lekko spuchnięte oczka i nie bardzo wiem co mogę zrobić na te oczka? może jakiś okład? poradźcie:-(

Do góry