reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie :-)
Pozwolicie ze sie wtrace...
Bylam 2 tygodnie temu z moja Ksiezniczka na wizycie u pediatry no i popytalam o szczepionki... Jezeli chodzi o szczepionki skojarzone to jednorazowo jest to wydatek 120zl, a wiec okolo 1000 w sumie, za pneumokoki trzeba zaplacic 270zl, a za przeciw rotawirusom 800zl.
Pozdrawiam czerwcowe mamusie i ich dzieciaczki. Zycze duzo spokoju :-D

reklama
u mnie są trzy możliwości im droższa to mniej ukłuć - dla mnie szok bo są równi i równiejsi

pierwsza możliwość to 4 razy po 170 złotych - w 6 tyg potem 10-12 tydzień , 14-18 i 1, -2 lata
druga 5 razy po 120 złotych
trzecia 5 razy po 60 złotych z ryzykiem że jeśli nie ma odpowiedniej szczepionki to nie można 2 na raz połączyć
pneumokoki 280 - 0 -6 miesięcy , potem 6-12 , 2 roku życia i 3 roku życia
rotawirusy 220 -3 dawki albo za 300 - 2 dawki

hej dziewczynki a ja chyba będę szczepiła tzw starym kalendarzem.I tak już nie mam zbyt dżo czasu na wybór. szczepienie w środę. Jutro wizyta w poradni preluksacyjnej. od dzisiaj mieszkamy w domku teściów szkoda ze pogoda dość paskudna ale ma się poprawić.

Ja niestety musze zaszczepić małą normalnie... 3 sierpnia 1 szczepienie i nie wiem jak ja to przezyje:zawstydzona/y: juz teraz sie tego tak strasznie boję... :-(

Ja też będę szczepiła Kubę w/g kalendarza i zadnych dodatkowych szczepień nie planuję. U mnie jutro szczepionka
Napiszci proszę jeśli którś miała problem z hemoroidami czym sobie poradziłyście bo oszaleję niedługo. Po porodzie pojawiał się i znikał a teraz od trzecch dni nie chce się wchłonąć mimo stosowania maści. Jakiś koszmar:szok:

Ja też będę szczepiła Kubę w/g kalendarza i zadnych dodatkowych szczepień nie planuję. U mnie jutro szczepionka
Napiszci proszę jeśli którś miała problem z hemoroidami czym sobie poradziłyście bo oszaleję niedługo. Po porodzie pojawiał się i znikał a teraz od trzecch dni nie chce się wchłonąć mimo stosowania maści. Jakiś koszmar:szok:
ehh, współczuje... mi zszedł skubany jakis tydzien temu... a stosowałam tylko avenoc...

reklama
Do góry