reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Wspolczuje Wam diet-ja tez jem prawie wszystko,ale z umiarem.Raz przed tv sie zapomnialam i zjadlam bardzo duzo czeresni,to na nastepny dzien Maja dostala troche wysypki na buzi-ale szybko jej zeszlo.
Mata-mam nadzieje,ze zamiescisz pare fotek z chrzcin na zamknietym?:-)

reklama
Witam późnym wieczorem.

My już po chrzcinach, mała przed-diabeł, a ledwo do kościoła weszlismy-aniołek :szok: tylko kilka razy kwękała, skrzywiła się jak ksiądz ją wodą święconą polał i tyle :szok: jak nie nasze dziecko ;-) pół mszy wpatrzona w tatusia grzecznie leżała... nawet hałas na małych chrzcinach jej nie przeszkadzał :szok: teraz też śpi i to juz ponad 3 godziny...
oby tak jej zostało ;-):-D:-D:-D

a fotki wrzucę niebawem, bo teraz juz mi się nie chce :zawstydzona/y:

no i dzisiaj zaszalałm trochę z jedzeniem :zawstydzona/y: ale teściowa tyle pyszności przygotowała, że nie mogłam się powstrzymać... mam nadzieję, że małej nic nie będize :sorry2: a jak nic nie będzie to mam gdzieś wszystkie diety :-p

podziwiam Was z tymi dietami, ja byłam raptem niecały tydzień na ścisłej diecie i wymiękałam, a co dopiero rok :szok: (Joaś podziwiam Cię:tak:)... robiłam sobie dzień ryżowy, makaronowy itd.:baffled:

u małej pępek odpadł w 13 dniu, smarowałam tylko po kapieli spirytusem :zawstydzona/y: le łdnie się wygoił, tylko chyba mamy lekką przepuchlinę, bo jeszcze się do końca nie wciągnął... a może jeszcze się wciąga, nie wiem ile to może trwać :dry:

Mata gratuluję udanych chrzcin i mam nadzieję, że małej spokój pozostanie :tak:
Magdziarko ja jeszcze gotuję sobie pulpety, zupkę jagodową, rosołek swoją drogą :tak: ograniczyłam spożycie mleka ale nie unikam innych potraw w których są jego niewielkie ilości, poza tym nie jem cytrusów (żadnych nawet bananów i brzoskwiń) jakoś się boję że uczulą małego. Dziś też mieliśmy gości i grilla więc troszkę spróbowałam nawet zjadałm 2 łyżki sałatki z odrobiną papryki i kukurydzy mam nadzieję, że małemu nie zaszkodzi.
Poza tym mamy gości z Wejherowa - rodzinka M - i mam wesoło w domku :-D
Asiowo gratulacje odpadnięcia pępuszka :-)

a co do jedzonka na diecie, to mozna chyba jeszcze zupę owocową jeść, np. z soku z jabłek, pożeczek, czy z innych owoców, któe nie uczulają :tak: gotujemy makaron, do tego gotujemy soczek, dodajemy mąkę ziemniaczną, żeby taki lekki kisiel zrobić i mamy gotową pyszną zupkę, smaczne i szybkie :tak:

Witam dziewczyny. Mam wielki problem... Mam 4 tygodniowego synka i prawie wogóle nie śpi :( Np ostatnio nie spał od 16 do północy. Albo obudził się o 9 i nie spał do 16. Co robić? Przeciez on powinien jeszcze dużo spać...

Ja jestem zdjęcia wrzucałam. Ale chyba pójdę niebawem spać.A miałam jeszcze dom ogarnąć. Bo jutro przenosimy sięna 10 dni do domu teściów tuż za miastem z pięknym ogrodem.Oni wyjeżdżają na wakacje z naszym Olkiem a my będziemy korzystać z uroków ich domku. Antoś będzie na świeżym powietrzu co równa się częstszemu spaniu czyli w rezultacie i ja odpoczne. Chociaż nie jest u nas xle...jest duuzo lepiej

Ja byłam u siostry i też Weronika się wyszalała na wodzie . Może pojadę z nią jeszcze bo parę kroków nad wodę i więcej dzieciaków do zabawy. Siostra rodzi w październiku a już rozstawiła łóżeczko i niunia w nim spała.:-)
Antoś robi już super minki no i krostki mu zeszły całkiem ?
Moją znowu coś zsypało a juz nie miała prawie krostek. Nadal nie jem mleka i zaczynam się zastanawiać o co kamman

Ostatnia edycja:
Tak Kasiu Antoś już bez krosteczek przeszły mu w półtorej tygodnia...Ja na dietce czasem jak nie ściągne to Nutramigen i wszystko OK! Teraz będę próbowała ile czego mogę . W tym tygidniu zjadłam jajko! Mam nadzieję, że nie sypnie. No musisz swoją obserwować.

reklama
Widze,ze wszystkie mamy zajete...
Ja tez z mala na reku,zasypia.Wczoraj bylismy pierwszy raz z Maja u mamy i siostry M,czyli babci i przyszlej chrzestnej,wiec z tej okazji ubralismy ja po raz pierwszy w sukieneczke:-)Wkleje fotke na zamknietym:-)
Ostatnio Majka lubi zasypiac chowajac buzie w moje lub M ramie,klate-az naslu****e czy oddycha,taka slodko wtulona...

Do góry