reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No z mężem zdecydowalismy, ze najpierw pojedziemy do innego pediatry... (pojade do lekarki, która mnie leczyła jak byłam dzieckiem:D). Moim zdaniem powinna nam baba najpierw własnie jakis antybiotyk przepisać, a nie odrazu do szpitala... :-(dlatego pojade na konsultacje... jesli decyzja bedzie taka sama, to wtedy pojedziemy do szpitala...

Teraz to nawet nie mam sie co martwic o moje krocze... :-p teraz mała ważniejsza...

reklama
asiowo - doczytalam teraz dopiero :zawstydzona/y: o tym szpitalu - mam nadzieje ze sie wybronicie
nam te masc kazala polozna wykupic - recepte wydal lekarz - bo sie zaczerwienial i powiedziala ze zapobiegnie zakazeniu pepka. ciekawe dlaczego jednym dzieciom odpadaja w ciazgu pierwzych 7 dni a innym trzymaja sie te kikuty :baffled:

asiowo - doczytalam teraz dopiero :zawstydzona/y: o tym szpitalu - mam nadzieje ze sie wybronicie
nam te masc kazala polozna wykupic - recepte wydal lekarz - bo sie zaczerwienial i powiedziala ze zapobiegnie zakazeniu pepka. ciekawe dlaczego jednym dzieciom odpadaja w ciazgu pierwzych 7 dni a innym trzymaja sie te kikuty :baffled:

nasza pępowina była bardzo gruba... wiec mi sie wydaje, ze dlatego sie z nim męczymy...
no u nas kikut się odrywa powoli, nie ma opuchlizny, ani zaczerwienienia, tylko jakiś niemiły zapach zaczyna się wydobywać... :zawstydzona/y:
Zaryzykuje i pojade prywatnie do lekarza... zobaczymy! Oby miał lepsze wieści niz ta baba tutaj z państwówki... :-( ostatnio nam powiedziała ze pępek jest brudny, a chwile wczesniej pielęgniarka też go oczyszczała... :baffled: ta baba jakas durna...

pamietam ze Jagodzie tez ponad 2 tyg kikut siedzial - maz mowil ze jak przecinal pepowine Jago byla twarda, a Olgi byla miekka...gruba tez byla - widzialam na fotce - ale od czego to zalezy - nie mam pojecia
trzymam za Was kciuki
uciekam bo zaraz mam gosci

Cześc dziewczynki ale problemów się narobiło na czerwcówkach. Mam nadzieję, że wszystkie miną nim się obejrzymy ..ja dzisą cały dzień leżę i umieram na ból głowy..wczoraj miałam to samo jak się powtórzy muszę iśc do lekarza sięprzebadac bo nie mam siły nawet chodzic...Pozdrawiam

U mnie Mikołaj dziś tęsknił za cycem :-( aż mi go żal było . ja za czełam brać dzis tabletki na zanik laktacji ale dziewczyny nie życze nikomu zeby ktoś musiał je brać chodze po ścianach po nich ale faktycznie pokarm nie przybiera ;-)

My właśnie wróciłyśmy od lekarza... pojechałam prywatnie do tej, która mnie leczyła przez 18 lat i wiecie co... :-) jest wszytko w porzadku i nie ma mowy o stanie zapalnym:-) jak mi ulżyło... nie wiem co mi dzis ta baba w przychpdni na opowiadała, tylko mnie przestraszyła. Dokładnie małą przebadała, wysypka na twarzy to nic niepokojącego... po prostu robią jej się one jak mała się przytula do cyca... bo za ciepło. Kikut w porządku tylko, ze jest jeszcze nie wysuszony... doktorka sama odrazu zobaczyła, ze pępowina musiała byc ogromna, dlatego ciągle sie trzyma i cięzko ma uschnąc... :tak: serduszko, bioderka i w ogole wszystko ok. A tamta baba tylko mnie nastraszyła tym szpitalem... tylko spojrzała na pepek... tak jakby nie wiedziala co z nim mozna zrobić... szkoda słow. Jak bede miałą jechac do przychodni to najpierw bede dzwonic zapytac, która lekarka jest... do tej juz w zyciu nie pojde!!! Najwyzej bede jezdzic do Mikołowa, prywatnie do tej... bierze tylko 30zł wiec to jeszcze nie majątek!:-) ehh... jejku, aż mi ulżylo i znów moge byc spokojna:-):-):-)

Jolu!
Dzielna jesteś wielce, chylę czoła! Zaraz będzie dobrze, kochana!
każda z was jest najlepszą mama jakie mogło mieć wasze dziecko. Zadna inna nie byłaby lepsza! W koncu to jest kawalek was samych!:tak:
Święte słowa, Urszula! Święte słowa!!!

Cześc dziewczynki ale problemów się narobiło na czerwcówkach. Mam nadzieję, że wszystkie miną nim się obejrzymy ..ja dzisą cały dzień leżę i umieram na ból głowy..wczoraj miałam to samo jak się powtórzy muszę iśc do lekarza sięprzebadac bo nie mam siły nawet chodzic...Pozdrawiam
Magdziarko, a jesz normalnie i pijesz duzo?

U nas całkiem nieźle, jakoś przeżyłam wtorek, zamiast 8 nie było mnie 5 godzin, przeryczałam cały poniedziałek i wtorek rano. Domyslam się, że wygladałam jak wariatka wyjąc nad laktatorem, że jestem złą matka, bo moje miejsce jest przy dziecku...W każdym razie, wróciłam i okazało się, że wszystko ok, malutka nakarmiona i zadowolona- już poczułam się lepiej, a kiedy z radością przyjęła cyca- byłam w raju!
Zocha też źle znosiła K, więc ją samowolnie odstawiłam, w pon zapytam pediatry czy jest jakaś alternatywa.

Trzymajmy się dziewczyny, tyle czekałysmy na nasze maluchy, wytrymamy i te początkowe "niedogodności".

No to Asiowo gratuluje i ciesze sie razem z Wami!!!! Dobrze ze pojechaliscie do tego innego lekarza, przynajmniej juz jestes spokojna! A tamta baba rzeczywiscie jakas dziwna skoro Was szpitalem straszyła :baffled:

reklama
A mój mały od 5 dni ma biegunkę (ja od mam od 6 tyg z przerwami) odstawiłam 3 dni temu herbatkę koperkową a teraz odstawiam tę swoją na laktację. Lekarz kazała dawać mu Lasidofil ale najpierw będę brała wieć zje z pokarmem

Do góry