reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
A ja wcale wit. D nie podaję, bo pani doktor powiedziała, że Staś ma małe ciemiączko i do tego cały czas na Mazurach, to ma naturalną witaminę D w postaci słonka.
A poza tym u nas jak na razie wszystko dobrze. Staś je zawsze chętnie, nie ma kolek, ja mogę jeść wszystko co chcę a Stasiowi to nie szkodzi. Nie ma tez uczuleń i skórka ładna. Oby tak dalej.
Ma tylko troszkę małych skórek na główce, ale to jeszcze nie ciemieniucha. Mimo tego na wszelki wypadek główkę myjemy Oilatum i wyczesujemy (łatwiej teraz zapobiegać niż potem pozbyć się ciemieniuchy).
Staś śpi ładnie (i chętniej na brzuszku), po wieczornej kąpieli często śpi ok. 5 godzin, a potem niestety budzi się co 2-3 godz. Więc nocne karmienia mam najcześciej ok. 21.00, 2.00, 4.00-4.30, 6.00-6.30.
A poza tym coraz bardziej interesuje go otaczający świat i już zamo jedzenie-spanie nie wystarcza.:-)

reklama
własnie wrocilysmy od lekarza...
załamka, przez ten kikut mamy skierowanie do szpitala...
nawet nie wiem czemu... wyglada dobrze, ale zaczyna brzydko pachniec...
:-:)-:)-:)-:)-:)-(
nie wyobrazam sobie dnia w szpitalu...
poczekamy i jutro z mezem zadecydujemy...:-:)-:)-:)-:)-(

może go tylko odetną , sprawdzą czy wszystko dobrze i puszczą do domku , będzie dobrze , najważniejsze ,że obejrzał kikutek lekarz

Witam Was kochane czerwcówki!!!:-):-):-)

Nie mam czasu żeby coś pisać codziennie:-( Ale czytam na bierząco co piszecie. Mam pytanie odnośnie tego becikowego uzależnionego od dochodów. Mój mąż tylko pracuje. Zaczął pracować od grudnia 2007. I mam pytanie. Żeby dostać to becikowe to trzeba przedstawić dochód za 2007 rok czy dołączyć też za 2008? I jaki musi być dochód na osobę, żeby dostać te becikowe?
Dzięki za odpowiedzi.
Mój Arturek ma różne dni. Też marudzi po witaminie K. Ostatnio zjadłam sera żółtego i mu zaszkodził, nie mógł zrobić kupki. Dał mi wtedy popalić. Karmimy się co 2 godziny i w dzień i w nocy.
Tak jak Darunia nie lubię wieczorów, bo boję się co noc przyniesie. A teraz ranki są koszmarne od 6-7 do 12 bo maly na cycu, troche ssie, puszcza, spi 10-20 min, złości się i tak w kółko.

Witajcie Czerwcóweczki! My dzisiaj byliśmy na kontroli i jest wszystko ok, skórka juz jest śliczna, kikut odpadł wczoraj :tak: musieli mu pobrac krew z główki zeby sprawdzic poziom bilirubiny- ale jest ok na szczescie, panie w szpitalu myślały ze Bartus to 2-miesięczne dziecko a nie 17-sto dniowe :-D:-D:-D taki duzy :-) na wadze przybiera ładnie. Ja podaje tylko wit. K i mysle ze zachowanie nie zmnienia sie :confused:
Teraz spi u Babci na rękach a ja mam chwile czasu, bo tak to co chwilę cyc- nawet nie ubieram sie w ciuchy tylko w koszuli z cycami na wirzchu i szlafrok :szok: taki to mój Bartuś- Obżartuś :-D:-D:-D
Asiowo trzymam kciuki za ten pępek!!!!

Mam pytanko do Was, poniewaz kupiłam sobie krem do depilacji i nie wiem czy mogę go uzyc skoro karmie piersią??!! Na opakowaniu nic nie pisze, ale wole sie Was poradzic, bo nie chce miec pozniej jazdy z Małym ;-)

patyk - u nas jest tak:
becikowe Prezydenta Miasta - dochod na osobe 1008 zl lub ponizej
becikowe z zapomogi - dochod na osobe 504 zl

co do zaswiadczenia - musialabys zadzwonic i sie dopytac - napewno dochodu za 2008 rok nie beda brali pod uwage - bo ten rok trwa i rozliczac sie z niego bedziemy do kwietnia 2009. byc moze w Waszym przypadku trzeba bedzie poprosic o zaswiadczenie o dochodach za rok 2007 - skoro 2006 nie byl w ogole dochodowym

darunia - ja chyba jutro dostane polecenie na bilirubine bo bialka ma jeszcze zoltawe...ile Bartus mial tej bilirubiny teraz?

darunia - ja chyba jutro dostane polecenie na bilirubine bo bialka ma jeszcze zoltawe...ile Bartus mial tej bilirubiny teraz?
Milkaa nie wiem dokładnie, bo ja dzwoniłam zapytac sie o wynik i powiedzieli ze wynik jest ok- żółtaczka zanikająca, wiem ze jak wychodziliśmy ze szpitala w poniedziałek tydziń temu to miał 220, w sobote mam przyjechac po wpis do ksiązeczki zdrowia Małego.

[FONT="Comic Sans MS"]Madziarko dziekuję tobie bardzo baaardzo mocno:-):-):-):-)
Asiowo moja mała też ma jeszcze kikut i walczę z nim:wściekła/y::wściekła/y: jak jej smaruję to płacze:-( peditra kazała mi gp lekko pociągać i wówczas smarować u podstawy,trzymam kciuki za pępuszek, oby było ok:tak:
[/FONT]

reklama
my tez mamy kikutek i mimo ze przy prawie kazdym przewijaniu go przecieram spirytusem - oprocz nocy - to siedzi mocno dziad
i masc antybiotykowa mamy - bactorban bo gorny pierscien byl zaczerwieniony
chcialabym juz by odpadl - bez obaw kladlabym mala na brzuszku a tak wydaje mi sie ze ja drazni:-(

Do góry