reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
moja mała po wit. k jest nadpobudliwa i spać nie może. dzisiaj cały dzień marudzenia, a wieczorem to mała już krzyczała ze złości,bo spać nie mogła a bardzo jej się chciało. Teraz ją uśpiłam, przy cycu oczywiście, jestem ciekawa ile tym razem pospi... a kupek to mamy multum, dziennie idzie ponad 15 pampersów:szok:

Noto ja zobaczę jak moja się będzie zachowywać. Dziś u lekarza zsiusiała się na przewijak ale była grzeczna.
Doktor zaproponowała mi szczepionki płatne i bezpłatne i teraz dylemat.

Ja też podaję wit D i k przy czym tę drugą sporadycznie...pediatra mówiła że nie trzeba kazdego dnia i że to w ogóle taki wymysł!ja dzisiaj umarłam z bólu głowy...rzeby się wyrwać z chaty ściągnęłam mleczko ipojechałam na zakupki...wrócilam szczęsliwsza i biedniejsza:-Dpół wieczoru mierzyłam zakupione fatałaszki..

Milka dzięki za informację:-) To ja chyba mogę się starać o drugiego tysiaka. O ile biorą pod uwagę dochody netto? Ja byłam wtedy na wychowawczym a M wtedy zarabiał mniej. I z moich wyliczeń wynika, że chyba sią załapię. Huurrraaa:-)
Teraz tylko muszę się sprężyć po zaświadczenia o dochodach ze skarbówki. Bo jak do końca lipca to już niewiele czasu mi zostało.

Ja tez mam podawać vit. K dziwiłam się trochę bo z Kacprem to dawałam tylko D3. I nie mam pojęcia czy to przez nią taki był niespokojny. Ale raczej nie bo po podaniu wieczorem aż tak bardzo nie marudził. U nas najgorzej bywało rano i popołudniu.

U mnie troszkę lepiej pozostał tylko problem z pierdami i kupką. Mały musi się napocić, żeby coś z siebie wydusić. Nie pomagają żadne kropelki z apteki, ani herbatki:-(. Mleko sztuczne czasami da efekt. A nie chcę go cały czas tezymać na butelce. Narazie się trochę uspokoiło (żebym tylko nie zapeszyła). kolek nie ma póki co i Kubciu mniej przez to daje popalić. chociaż ma też swoje humory ale to już nie jest to co było na szczęście

Ja tez mam podawać vit. K dziwiłam się trochę bo z Kacprem to dawałam tylko D3. I nie mam pojęcia czy to przez nią taki był niespokojny. Ale raczej nie bo po podaniu wieczorem aż tak bardzo nie marudził. U nas najgorzej bywało rano i popołudniu.

U nas mała nie marudzi zaraz po podaniu. Dajemy po kąpaniu przed jedzeniem, a cyrki zaczynają się nad ranem i trwają prawie cały dzień :baffled:

Magdziarko to kamień z serca mi spadł, bo już się obwiniałam, że ze mnie wyrodna matka, która codziennie witamin dziecku nie daje :sorry2: ale skoro nawet pediatra twierdzi, że nie trzeba codziennie, to wielkie ufff :-D

Ja jutro wybieram się na zakupy i az się boję, czy coś znajdę :dry: muszę sobie coś na chrzest kupić, no i oczywiście coś dla małej.... na dodatek bierzemy małą, bo nie ma kto z nią zostać, a poza tym byśmy musieli na raty jeżdić, a ja nie mam zmiru się męczyć... a tak przebierzemy dupkę, nakarmimy i dalej będziemy się po mieście tłuc ;-) ale trochę boję się takiej eskapady...

ja tez podaje wit K ale nie zauwazylam aby mala byla niespokojna po niej

u nas becikowe mozna zalapac trzy - rzadowe, od prezydenta miasta i to uzaleznione od dochodu
ja sie lapie na trzy - dochod ma tylko maz i dzielimy go na 5 osob - w dodatku dochod ma na pismie zanizony niestety...ale plus jest taki ze mam platny wychowawczy i lapie sie na wszelkie zapomogi. no ale nie wiem z czego emeryture maz pobierze w przyszlosci...

Joas - widze ze nie nudzi Ci sie
ja w sobote wyprawiam dzieci znow na wakacje i chyba w nast tyg troche sprobujemy pomieszkac na budowie z Olga - bo czas ucieka a my daleko w lesie

mata - dacie rade - powodzenia w szukaniu kreacji
my juz tez zaliczylismy z mala zakupy - budowlane. I podlogi zamowilismy z nia. Na szczescie spala. To dziecko jest wynagrodzeniem za ryczace siostry ;))) nigdzie sie ruszyc nie moglam i nawet na spacerkach nosilam Jagode...w pazdzierniku - w deszcz, ech..

Ostatnia edycja:
dzień dobru kochane mamusie:-):-):-)
podziwiam was że mimo tylu obowiązków znajdujecie czas aby codziennie zajrzec na bb, miałam 2 tyg wolego od kompa,nauka, dzieci, sprzątanie gotowanie etc.... kompletny brak czasu
ale mam konkretną prośbę, mała dostała kataru a wiem ze cos wczesniej pisałyście że trzeba czymś pod noskiem smarować, męczy sie strasznie, ciężko jej sie oddycha:-(
wiem że to nie na tym wątku ale chylę wam czoła moje drogie z powrotem formy:tak::tak::tak:Mata czy ty nic nie jesz ze tak gubisz te kg? ja od porogu nie straciłam nawet 1 kg zaczynam lapać dola bo apetyt bardzo mi dopisuje:wściekła/y::no:

hej mamusie:tak:
a ja dzis z małą do pediatry znów jade...
kikut niestety ciagle sie trzyma i krotki na twatzy nie schodza...
wolę to skonsultować... będę spokojniejsza. no i przy okazji dowiem się czy mała nam przybiera... ale słodko spi i robi duzo kupek to chyba powinno byc ok:-)

Mała tez dostaje wit K i D... rano dostaje K, wieczorem D... i jakos nie widze roznicy w jej zachowaniu... jak ktos napisał, raz ma lepsze, a raz gorsze dni... :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry