reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam dziewczyny.
U nas becikowe odbiera sie z peselem, a pesel będzie lada dzień. Na dodatkową kasę nie mam co liczyć bo przekraczamy dochód.:baffled:. A szkoda.
Dzisiaj wraca do mnie mąż z dziećmi. Wyjechali na odpoczynek do siostry męża. Ale już sie tak za nimi stęskniłam. przez ten tydzień była u mnie mama dorywczo i muszę powiedzieć , ze dzięki ciszy i uspokojeniu siebie maluszek jest troszke lepszy. Dziś spał już w dzień 4 razy. Dwa razy po godzince, raz na podwórku 2 godzinki i teraz kima już 1.5 godziny. Dokarmiam małego 2 razy po 60 ml. Ale widzę że juz znowu zaczyna mi powracać pokarm i jestem dobrej myśli. mam nadzieje ze synek wkońcu zacznie przybierać na wadze i jakoś się uspokoi.
A co do kwaśnego mletka mamy to ja też pierwszy raz słyszę:szok:

reklama
Alize, wielkie gratulacje! Pokarm wraca, bo Ty jestes spokojniejsza. Ja profilaktycznie pije codzienne rano melise Jestem wtedy "innym czlowiekiem". Zachowanie dzieci mnie tak nie drazni, a naprawde potrafia wyprowadzic z rownowagi. Mala nie ma jeszcze konkretnych godzin czuwania, ale mloda jest bardzo, wiec mamy czas nauczenia sie siebie. No i kazdego dnia inny jest rytm. W koncu dotarl do nas panod plytek i nam uklada. Po dwoch dniach zaczyna byc duzo lepiej. Jutro tez bedzie robil. Jeny, dom zaczyna byc domem. Jutro od 10 mam cale moze wykonawcow w domu roznej specjalnosci - od drzwi, tarasu, plytek, czyszczenie tapicerki.... Wlasnie to mnie z Milkaaa laczy baaardzo. Nie my czasu na prawdziwy polog... jest "przy okazji". We czwartek wyszlam ze szpitala a w sobote juz bylam w markecie szukac lodowki, nasza sie zepsula (no nie do konca, ale kiepsko sie juz z niej korzysta) a koszt naprawy to 1400zl - siadla elektronika. W niedziele kosciol cala gromada - to dopiero jest wyzwanie, mowie Wam... Utrzymac dzieci we wzglednym spokoju... Poniedzialek znow jezdzenie - tym razem zamawianie mebli do dzieciecych pokoi, bo juz nie dam rady w prowizorce zyc - prawie rok to trwa.
Rano musze pamietac o dwoch rzeczach: zrobic sobie zastrzyk z clexane (przez zylaki), cos zjesc a dalej juz jakos "idzie"...
Dziewczyny, nie poddawajcie sie, poczatki zawsze sa trudne. Tylko nam sie wydaje, ze "inne maja lepiej"... Moze nie maja, moze o tym po prostu nie mowia... Znam takie co wychwalaja swoj dzieci pod niebiosa a potem okazuje sie, ze nie spia nocami, bzieci aolami nie sa w rzeczywistosci...

Ostatnia edycja:
Ja zmienię nieco temat... dajecie też Waszym dzieciom wit. k? Bo coś mi się wydaje, że mała po niej mi świruje :baffled: słyszałam, że dzieci po niej są marudne i nie daję jej codziennie :dry:

Mi dopiero przepisała więc jeszcze nie wiem jak zareaguje.
Witamina K jest odpowiedzialna za prawidłową krzepliwosć krwi . Jej obecność jest również wymagana przy tworzeniu białek kości i w prawidłowym metaboliźmie wapnia. Ma też właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne jest bez recepty. Dotyczy kobiet które karmią piersią gdyż w tym pokarmie może jej być za mało.

Ja daję wit D3 i wit K - tak miałam w zaleceniach szpitalnych. Nie zauważyłam żeby mały wariował po tej witaminie ale on zawsze marudzi wieczorami zasypia tylko przy cycu :tak:

Ja też podaje i D3 i K, nie zauważyłam zmiany zachowania Majuni, ma gorsze i lepsze dni, przedwczoraj jak wstała o 1 w nocy, zmiana pieluchy i karmienie a potem dziewczynie odechciało się spać i tak marudziła do 5.30 rano to wczoraj nakarmiona o 1.30 spała do 8 rano :szok: ciekawe co dzisiejsza nocka nam przyniesie:dry:

Mata Mój mały też jest niespokojny po wit. K Postanowiłam więc i daję mu co drugi dzień do końca opakowania i sobie odpuszczę. Starsze nie miały i jest OK to czemu jego mam katować (i siebie przy okazji:-D)

reklama
Chyba cos w tym jest. Moja mala dwa dni (w zasadzie juz trzeci) dostaje wit K i niestety jest niespokojna, kreci sie, ulewa wiecej (ja caly czas na diecie), kup tez ma wiecej....

Do góry